آذری‌جهرمی: فرکانس‌های خالی را به مردم برگردانید

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پیام توئیتری خود از صدا و سیما خواست فرکانس‌های خالی را آزادسازی کند.
کد خبر: ۹۷۳۳۲۶
|
۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۷ 19 April 2020
|
10870 بازدید
|
۶

 

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، مدتهاست خبر آزادسازی فرکانس‌های صدا و سیما برای توسعه فناوری و افزایش ظرفیت اپراتورهای تلفن همراه مطرح است، اما این اتفاق با توجه به نامه‌نگاری‌های ۱۰ سال اخیر هنوز به نتیجه نرسیده است. با شیوع کرونا ضرورت آزادسازی این فرکانس‌ها برای ایجاد ظرفیت بیشتر اینترنت دوباره اوج گرفت.

«محمدجواد آذری جهرمی» در توییتر خطاب به صدا و سیما نوشت: ‏فرکانس‌های خالی را به مردم بازگردان، هر چه دوست داری با ما شوخی کن، توهین هم اشکالی ندارد.»

به گزارش ایرنا، کرونا ما را وارد دنیای تازه‌ای کرد؛ دنیای دیجیتالیزه شده؛ دنیایی که لازمه ورود به آن اینترنتی است که اکنون ظرفیت باندهای فرکانسی برای بهبود سرعت و کیفیت آن اشباع شده است. کلید ورود به دنیای جدید و بهبود کیفیت و سرعت اینترنت امروز باندهای ۸۰۰-۷۰۰ است که در انحصار صدا و سیماست.

باندهای فرکانسی سرمایه ملی هستند. به هیچ فرد و نهاد خاصی تعلق ندارد. در دوران شیوع کرونا که ظرفیت باندهای فرکانسی اپراتورهای موبایل در حال اشباع شدن است و مشکلاتی را برای کاربران رقم زده، ضرورت آزادسازی فرکانس‌های باند ۷۰۰-۸۰۰ مگاهرتز که سالهاست در اختیار صدا و سیماست، بیش از قبل احساس می‌شود.

پرونده آزادسازی این فرکانس‌ها از ۱۰ سال پیش در جریان است. بارها به نهادهای بالا دستی ارجاع داده شده و یک بار تا شورای عالی امنیت هم رفته اما هیچ‌گاه به نتیجه نرسیده است. تنها مرجعی که شاید رسیدگی به این باند فرکانسی را بتواند با سرعت بیشتری رو به رو کند، رییس جمهوری است.

هربار که بحث آزادسازی فرکانس‌های ۷۰۰-۸۰۰ به میان می‌آید، همه درباره آینده فناوری، اینترنت اشیاه و اینترنت نسل پنجم و این‌که پیشرفت تمام این‌ها در گرو باند فرکانسی۷۰۰-۸۰۰ است صحبت می‌کنند اما مساله اصلی این روزهای ما دیگر «آینده» نیست. چیزی که اهمیت دارد «حال» مردم است. کاربر معمولی است که برای آموزش و دورکاری و جامه عمل پوشاندن به شعار «در خانه بمانیم» نیاز به اینترنت آن‌هم اینترنت با کیفیت و سرعت مناسب دارد.

حکایت کاربران فضای مجازی این روزهای ایران، حکایت باندهای اتوبانی است که ترافیک آن زیاد شده و کندی حرکت ماشین‌ها، صدای هر راننده‌ای را در می‌آورد. حالا فکرش را بکنید، در این حالت چند باند آزاد به وسعت اتوبان اضافه شود. ظرفیت اشباع شده باندهای فرکانسی اپراتورها نیز با آزادسازی باند ۷۰۰-۸۰۰ به همین سادگی حل می‌شود.

پیشتر «حسین فلاح جوشقانی» رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و نسترن محسنی معاون رادیویی رگولاتوری در گفت‌وگوی مشترک با خبرنگار اقتصادی ایرنا در پاسخ به این سوالات به نکات مهمی اشاره کردند؛ به این‌که آزادسازی این سرمایه ملی چقدر به کاربری که این روزها به دیجیتال شدن کسب و کار، آموزش، خرید عادت کرده کمک خواهد کرد.

فلاح درباره باندهای فرکانسی که در این مدت در اختیار اپراتورها گذاشته‌اند گفت: ما هر آنچه فرکانس در باند ۲۶۰۰مگاهرتز، ۱۸۰۰ مگاهرتز و ۹۰۰ مگاهرتز بوده، واگذار کردیم و فرکانسی باقی نمانده است که بخواهیم به اپراتورها اختصاص بدهیم. مصرف اینترنت این روزها به قدری بالا رفته که نیاز به تزریق ظرفیت جدید است و این باند در حالی که کمتر از ۱۵درصد آن مورد استفاده صدا و سیما قرار گرفته، بلوکه شده است.

وزارت ارتباطات متولی تخصیص باندهای فرکانسی است اما این‌طور به نظر می‌رسد که نتوانسته آن‌طور که باید در این خصوص چانه‌زنی کند و باندی که این روزها به شدت مردم به آن نیاز دارند را در راستای خدمت‌رسانی به مردم آزاد کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۶
رضا
|
Germany
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
فکری به حال شهرستانی ها هم بکنید بچه من هر بار ساعت دروس مجازی اش شروع می شود و با قطعی اینترنت روبرو می شود دادش را سر من می کشد بابا بیا این نت را درستش کن...من چکار کنم که اون بالا کوتاه نمیان...و....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
چرا آقای جهرمی نمیره مناظره کنه در باره این فرکانس ها مگه دعوتش نکردن؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
امیدوارم موفق به توسعه اینترنت همراه نشوند. همین که الان هست باعث بیماریهای زیادی شده است سه اپراتور هر کدام برجک خودشان را همه جا نصب کرده اند. شهر مثل یک اجاق ماکروویو بزرگ شده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
فرافکنی کار همیشگی این طیف اصلاح طلب است.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
مدیریت و تخصیص فرکانس و ارتباطات رادیوئی در ر کشوری با نهاد رگولاتوری است،بنابراین این نهاد است که سب نیاز هر بخشی در کشور،فرکانس را تخصیص ده و سالهاست در همه کشور این فرکانس از برودکست به حوزه موبایل منتقل شده و نماینده صدا و سیما در اتحادیه جهانی حضور داشته و فقط یاید فردی قوی این انحصار را بردارد و بهانه صدا و سیما را که از این فرکانس برای روستاها استفاده می کند را رد کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
سود برای مردم؟؟؟؟؟؟یا سود برای.....
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟