هرچند تاکنون چهرههای زیادی از جریان اصلاح طلبی در خصوص آینده مجلس و همچنین تصمیم گیری در خصوص ارکان مختلف آن از جمله ریاست مجلس تحلیلهای مختلفی ارائه کرده و سخنهای بسیاری گفته اند، مشاور ارشد سابق «حسن روحانی» از قرار معلوم خیلی خرسند از آنچه اتفاق افتاده نیست و به نحوی سخن میگوید که انگار هنوز از رقابتهای مجلس یازدهم که عدهای معتقدند شورای نگهبان در خصوص برخی چهرههای اصلاح طلب و اعتدالی رفتار مناسبی نداشته، دلگیر است.
به گزارش «تابناک»؛ ترکان که روزگاری در دولت هاشمی رفسنجانی سکان وزارت خانههای دفاع و راه و ترابری را بر عهده داشته، در انتخابات سال ۹۲ قائم مقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی شد و پس از پیروزی او سکان دبیرخانه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و همچنین مشاورت رئیس جمهور را بر عهده گرفت، اما رفته رفته تاثیر و اثرگذاری اش در دولت تدبیر و امید را از دست داد و افرادی مثل نوبخت و واعظی جای او و نعمت زاده را گرفتند؛ او خودش اخیرا در مصاحبهای به این نکته اشاره کرده است.
این فعال سیاسی اعتدالگرا در دولت دوازدهم در قامت رئیس هیات مدیره شستا حاضر شد و دیگر نقش مشاور ارشد رئیس جمهور و همچنین ریاست دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را بازی نمیکند. او در گفت و گویی به ارائه تحلیل در خصوص مجلس یازدهم که متشکل از جمع کثیری از اصولگرایان است، سخن گفته و در ارتباط با گزینه ریاست مجلس هم گفته فرقی نمیکند، چه کسی رئیس بشود.
عضو ارشد حزب اعتدال و توسعه در گفتوگو با خبرنگار «تابناک» یادآوری کرد: با توجه به اینکه اصولگرایان پیروز انتخابات مجلس یازدهم هستند، فرق نمیکند، چه کسی ریاست مجلس آینده را بر عهده بگیرد.
«اکبرترکان» فعال سیاسی با اشاره به اینکه اصولگرایان حزب پیروز انتخابات مجلس بودند و در حال حاضر مشغول رایزنی برای نحوه چیدمان مجلس آینده هستند، اظهار کرد: ریاست مجلس و اینکه چه کسی سکاندار مجلس یازدهم باشد نکته و موضوع مهمی است که بدون شک اصولگرایان برای تصمیمگیری در این راستا تمام تلاش خود را به کار خواهند بست.
وی افزود: آنچه امروز درباره انتخاب رئیس مجلس آینده مطرح میشود، تنها به دایره اصولگرایان راه یافته به مجلس یازدهم است و سایر احزاب و جریانات سیاسی کشور از جمله اصلاحطلبان نقشی در آن ندارند.
مشاور ارشد سابق رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ یک از احزاب اصلاحطلب و اعتدالی و حتی مستقل تا به امروز درباره ریاست مجلس یازدهم اظهار نظر و موضع رسمی نداشته اند، تصریح کرد: گروه برنده انتخابات اصولگرایان هستند که با حذف جناحهای اصلاحطلب خودشان بین خودشان رقابت کردند و در نهایت وارد مجلس شدند؛ از این روی، طبیعی است که یکی از افراد شاخص این جریان تصدی ریاست مجلس را بر عهده بگیرد که در این راستا اینکه چه فردی باشد از نظر بنده خیلی مهم نیست.
ترکان درباره تحلیل برخی از جریانات سیاسی پیرامون اینکه ریاست قالیباف بر مجلس یازدهم عملی نخواهد شد و برخی هم معتقدند او رئیس مجلس یازدهم خواهد بود، خاطرنشان کرد: بنده درباره اینکه قالیباف رئیس مجلس میشود یا نمیشود، اطلاعاتی ندارم، اما نکته مهم این است که اصولگرایان باید در این راستا تصمیمگیری کنند؛ چرا که هیچ جریان سیاسی دیگر به این موضوع ورود پیدا نکرده است.
وی تاکید کرد: اگر ما انتخابات مجلس یازدهم با مجلس دهم را مقایسه کنیم، در نتایج آرا مشخص میشود که رای نفر دوم دوره یازدهم در تهران معادل رای نفر سی و دوم دوره پیش است و این آرا به خوبی نشان دهنده ترکیب مجلس است.
این چهره سیاسی گفت: اصولگریان در انتخابات مجلس بین خودشان رقابت کردند و در نهایت گروهی از بدنه این جریان پیروز انتخابات شدند؛ از این روی، بدون شک یک نفر از بین آنها باید رئیس شود.
ترکان با اشاره به اینکه در حال حاضر رقابت درون گروهی در بین اصولگریان وجود دارد، اظهار کرد: اصولگرایان در حال حاضر پیروز انتخابات مجلس بوده و طیفهای مختلف این جناح در حال رایزنی و رقابت درون گروهی درباره مجلس یازدهم و موضوع مرتبط با آن هستند.