جنجال جدید مجلسی ها؛ دغدغه اصلاح قانون انتخابات یا عقده گشایی نمایندگان رد صلاحیت شده

«طرح اصلاح قانون انتخابات» همان طرحی است که تعدادی از مجلسی ها آن را اقدامی شائبه انگیز و سوءاستفاده همکارانشان از مسند نمایندگی توصیف کردند اما آیا واقعا هدف این طرح اصلاح قانون است یا اینکه عده ای از نمایندگان آن هم عمدتا رد صلاحیت شده هنوز فرق منافع شخصی با منافع ملی را نمی دانند؟
کد خبر: ۹۷۳۹۸۳
|
۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۷ 22 April 2020
|
14402 بازدید
|

«طرح اصلاح قانون انتخابات» همان طرحی است که تعدادی از مجلسی ها آن را اقدامی شائبه انگیز و سوءاستفاده همکارانشان از مسند نمایندگی توصیف کردند اما آیا واقعا هدف این طرح اصلاح قانون است یا اینکه عده ای از نمایندگان آن هم عمدتا رد صلاحیت شده هنوز فرق منافع شخصی با منافع ملی را نمی دانند؟

به گزارش تابناک هفته گذشته در جلسه علنی مجلس دو فوریت طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس، خبرگان رهبری و ریاست جمهوری تصویب شد و امروز نمایندگان کلیات و ماده 1 این طرح را با اصلاحاتی تصویب کردند، از جمله اینکه عنوان و موضوع انتخابات خبرگان رهبری حذف شد، در این طرح امکان شکایت علیه گزارش‌های غیرواقع و نادرست درباره‌ی کاندیداهای انتخابات پیش بینی شده و اگر کسانی گزارشات کذب به نهادها متولی بررسی صلاحیت کاندیداها بفرستد، مشمول مجازات می شود؛ این طرح کلی ابهام و سوال دارد از این حیث که چه شده 39 نماینده مجلس در روزهای بحرانی کشور با شیوع کرونا و تنها چند روز مانده به پایان دوره کاری شان چنین طرحی را امضا کرده و اکثریتی هم به آن رای دادند؟ البته شاید امضای ۳۹ نماینده توجیه پذیر باشد اما موافقت اکثریت مجلس نشان از نبود احساس مسئولیت اکثریت نمایندگان دارد. این همان دردی است که در تمام چهار سال گذشته بی درمان ماند و نتیجه اش کارنامه ضعیف مجلس دهم شد همان مجلسی که مجلس شورای اسلامی را از راس امور به پایین کشید.

اما داستان چیست؟ طبق آیین نامه مجلس شورای اسلامی اصل بر عادی بودن رسیدگی به طرح ها و لوایح است بنابراین فوریت آن ها باید مبین ضرورت و یا حالت استثنایی و مستند باشد؛ در طرح ها با قید دوفوریت باید ضرورت جلوگیری از وقوع خسارت احتمالی و فوت فرصت مطرح شود. این بدان معناست که وقتی طرحی با دوفوریتی در مجلس مطرح می شود نمایندگان می خواهند با قانونی کردن موضوعی جلوی خسارات احتمالی به کشور را بدون فوت وقت بگیرند اما آیا شرایط شامل طرح اصلاح قانون انتخابات می شود؟ مگر نه اینکه دو ماه از برگزاری انتخابات دوره یازدهم مجلس می گذرد و تا یک سال دیگر هم قرار نیست انتخاباتی در کشور برگزار شود پس هدف آقایان و خانم های طراح و رای دهنده چیست؟ آیا آن ها می خواهند مجلس را از جهت اصلی خود دور کرده و به منافع شخصی خود برسند؟

این همان نکته ای است که علیرضا سلیمی نماینده محلات مطرح کرد. او گفت: « در شرایطی که کشور درگیر مبارزه با کروناست و هزاران خانوار شغل خود را از دست داده و به سختی امرار معاش می‌کنند، تصویب دو فوریت الحاق یک تبصره به قانون انتخابات چه اهمیتی دارد؟ به نظر می رسد در روزهای واپسین عمر این مجلس برخی از نمایندگان، فوت فرصت منافع خود را معادل فوت فرصت مصالح کشور قلمداد می کنند؛ متأسفانه برخی از نمایندگان بعد از چند دور حضور در مجلس هنوز فرق منفعت شخص با منافع ملت را تشخیص نمی‌دهند».

روی دیگر سکه وجود قانون برای رسیدگی به گزارشات ارسالی به مراجع چهارگانه و برخورد با گزارش های کذب احتمالی است که حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین‌شهربه آن اشاره کرد. او گفت: «به جای از بین بردن وقت مجلس برای رسیدگی به این طرح باید مشکلات روز جامعه در جنگ با کرونا و وضعیت کارگران مظلوم را رسیدگی کرد.»

احمد سالک نماینده اصفهان هم به موافقان فوریت این طرح گفت:« با این کار خوراک جدیدی به دشمنان داده شد، گویا عده‌ای می‌خواهند انتخابات را زیر سؤال ببرند. در این شرایط به جای بهانه دادن به بیگانگان باید صرفا به دنبال حل معضلات کشور به ویژه در زمینه اقتصادی بود.»

شاید قبل از مطرح شدن کلیات و جزئیات این طرح در مجلس یادآوری نامگذاری امسال به نام سال «جهش تولید» برخی از نمایندگان را از خواب غفلت بیدار کند تا به یاد آورند باید برنامه ریزی ها در جهت بهبود وضعیت تولید و اقتصاد کشور و نه منافع شخصی و گروهی باشد؛ قاسم ساعدی نماینده دشت آزادگان در این باره گفت: « عده ای از افرادی که به دنبال این طرح هستند، جزء ردصلاحیت شدگان بوده که هدفشان منافع مردم نیست که به دنبال منافع گروهی خود هستند اما ما اجازه نمی‌دهیم آن ها با عملکردشان نظم سیاسی و اجتماعی کشور را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دچار خدشه کرده و نظارت شورای نگهبان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تضعیف کنند.»

نمایندگان که امروز کلیات و بخشی از جزئیات این طرح را تصویب کردند می توانند به این سوال جواب دهند که اولویت امروز کشور چیست؟ آیا می دانند که دغدغه مردم حفظ سلامتی و جان خود و عزیزانشان و همچنین تامین معیشت زندگی شان است و تمام مسوولان کشور روزانه برای رسیدن به این هدف و جلوگیری از تشدید مشکلات اقتصادی تلاش می کنند؟پس اگر هم قرار بر اصلاح قانون انتخابات هم باشد مجلس یازدهم مجال و فرصت کافی دارد نه اینکه نمایندگان فعلی بخواهند با عجله قانونی را اصلاح کنند که حداقل های کار کارشناسی هم درباره آن انجام نشده است.

این جاست که شائبه عقده گشایی و دست های پشت پرده برای گذاشتن چوب لای چرخ شورای نگهبان و یا باز کردن راه برای نمایندگانی باز می شود که می دانند امکان رد صلاحیت آن ها در انتخابات دوره بعدی همچون انتخابات یازدهمین دوره وجود دارد؛ از فرصت یک ماهه باقی مانده برای خدمت به مردم و رفع مشکلاتشان استفاده کنید نه اینکه به دنبال راهی برای رسیدن به اهداف خود باشید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
دیر از خواب بیدار شدن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
در اسلام هم وصیت در بیماری فوت هیچ ارزشی ندارد.
مگر وارثان همه رضایت دهند.
اینها آخر کار می خواهند یک کارهایی بکنند.
آقای خاتمی در ماههای آخر دولتش حقوق ما هیأت علمی را دقیقا 100درصد افزایش داد اما حتی یکماهش را پرداخت نکرد و همه تورمش را گذاشت برای دولت بعدی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
دقیقا" اتفاقا" این قانون باید خیلی وقت پیش تصویب میشد من خودم به چشم دیدم درشهر ما علیه کاندیدا ها تومارهای بی مام ونشان با اسامی جعلی ودروغ جمع کرده بودند و همونا رو برای شورای نگهبان فرستاده بودن شورای نگهبان هم بنده خداها رو رد شلاحیت کرده بود.خنده داره مگه نه
خويي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
ودولت بعدي خزانه خالي را تحويل دولت كنوني داد
بهنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
نماینده ای که در ماه کلی درامد دارد دیگه دغدغه ای جز همین چیز هاراندارد
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
اگر قرار باشد درباره طرح موضوعی در مجلس یا فوریت طرح آن حرفی زده شود باید صحبت در خصوص اولویت طرح یا لایحه نسبت به سایر طرحها و لوایح مطرح شود. اینکه کشور مشکلاتی دارد درست است اما آیا نمایندگان مخالف طرح قانون انتخابات، برای همین شرایط و مشکلات کشور طرحی در دست تهیه و آماده ارائه دارند؟
الان علیرغم تمام قیل و قالها وقت مجلس خالیست و اگر در این وقت بیکاری طرح قانون انتخابات بازبینی و اصلاح شود چه ایرادی دارد؟
الان کدام طرح یا لایحه اولویت دار به خاطر این طرح از دستور کار خارج شده است؟
نمایندگان معترض حتی ادبیات اعتراض به زبان حقوقی یا سازمانی را نیز نمی دانند و کلا هر چیزی که مخالف طبعشان باشد با ادبیاتی واحد مخالفت می کنند.
نمایندگانی که در طول 4 سال نمایندگی حتی یک نطق نداشته اند و یا در پیش نویس یک طرح شرکت نکرده اند الان شده اند دلسوز مردم و مشکلات مملکت؟!!!!!!
ناشناس
|
Sweden
|
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
خدا رو شکر که مجلس 10 ام به پایان رسید
امیدوارم هیچوقت چنین مجلسی تکرار نشه
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
قانون انتخابات انحصاری است و باید نو و شفاف تصویب شود و مسلما به رد شدگان هم ربط دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
نویسنده گرامی توجه کنید راه حل و علت مشکلات همین افرادی هستند که با این روش ها وارد یا از گردانه خارج می شوند بنابراین اتفاقا بسیار هم اولویت دارد.
سیدمحسن
|
United States of America
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
عوض گله نداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
شما چرا سوختین !
رضا
|
Germany
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
با سلام
اگر امروز نمایندگان به هر دلیلی قرار است به یک معضل اساسی رسیدگی کنند باید آن را ارج نهاد و به بهانه درگیر بودن کشور به ویروس و یا تشخیص ضرورتهای دیگر مانع آن نشد. چونکه از این مجلس هیچ کاری بر نیامد که اگر در واپسین لحظات حیاتش همین یک کار را هم انجام دهد جای شکرش باقیست ، از طرفی با توجه به طیف مجلس آینده و درگیریها و اولویت های پیش روی آن امیدی به طرح و اصلاح روند انتخابات در کشور نمی توان داشت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
بدترین دوره مجلس که کارنامه سیاهی داشته همین مجلس بی مسئولیت بود، انواع و اقسام تخلفات ریز و درشت و بی توجهی ها به نظرات نخبگان در همین دوره بود إن شاء الله بزودی پایان آنرا جشن بگیریم
پاسخ ها
آدم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
حالا صبر کن مجلس بعدی شروع بشه اگه با چراغ دنبال همین نماینده های مجلس دهم نگشتید.تابناک این جمله منو لطفا"یک گوشه ای یاداشت کن سال دیگه همین موقع مصداق پیدا میکنه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟