به گزارش تابناک و به نقل از دیلیمیل، محققان پیش از این به این نتیجه رسیده بودند که خفاشهای "نعلبینی" عامل شیوع "کرونا ویروس" جدید در جهان هستند.
حال محققان چهار گونه خفاش در آفریقا کشف کردهاند که به نظر میرسد از خواهران خفاشهای نعلبینی هستند و در آسیا و استرالیا هم یافت میشوند.
خفاشها مخزنی برای کروناویروس هستند که خود نسبت به این ویروس ایمن هستند ولی توانایی پخش این ویروس را دارند.
محققان میگویند که مطالعه این ۴ گونه خفاش جدید به آنها کمک میکند که برای شیوع بیماریهای بعدی آمادگی پیدا کنند.
عامل ایجاد بیماری "کووید-۱۹" یک کروناویروس جدید است که در ابتدا منبع آن خفاشهای نعلبینی در ووهان بودند.
محققان معتقدند که این خفاشها گونههای واسطه مانند "پولک پوست" و "سگهای ولگرد" را هم آلوده کردند تا پس از آن به انسانها رسیدند.
چهار گونه خفاش جدیدی که به نظر میرسد با خفاش عامل بروز کروناویروس مرتبط هستند، از دستهی خفاشهای برگبینی هستند و با استفاده از تجزیه و تحلیل ژنتیکی شناسایی شدهاند.
دلیل این نامگذاری وجود پوستی عجیب در صورت این گونه است که به خفاشها کمک میکند حشرات را بگیرند.
"بروس پاترسون"(Bruce Patterson) محقق پروژه و سرپرست بخش پستانداران موزه تاریخ طبیعی "فیلد"(Field) در شیکاگو گفت: ۲۵ تا ۳۰ گونه از خفاشهای نعلبینی وجود دارد و هیچکس نمیتواند تصمیم بگیرد که کدام یک از این گونهها در شیوع کروناویروس دخیل بودهاند. به این ترتیب باید راجع به آنها اطلاعات بیشتری کسب شود.
نمونه چهار خفاش جدیدی که کشف شدند، در موزه فیلد نگهداری میشوند ولی در اصل منشا آنها به آفریقا بر میگردد.
محققانی که این چهار گونه جدید خفاش را شناسایی کردهاند، گفتهاند که اطمینان دارند هیچ کدام از این گونهها هیچ گونه بیماری به انسان منتقل نمیکنند.
در این پروژه محققان موزه "فیلد" با محققان دانشگاه "ماسای مارا" کنیا و موزه ملی کنیا همکاری کردند.
این اکتشاف برای بحران "کووید-۱۹" هم مهم است. زیرا به پیشگیری از بروز بیماریهای فراگیر در آینده کمک میکند.
اما در حالی که تصور میشود منشا بیماری "کووید-۱۹" خفاشها هستند، محققان از مردم میخواهند که خفاشها را به عنوان حیواناتی که ذاتا کثیف و یا آلوده هستند، محکوم نکنند.