توصیه‌های غذایی برای روزه‌داران در روزهای کرونایی

متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان گفت: با رعایت اصول تغذیه در ایام ماه مبارک رمضان مشکلات شایع و احتمالی در این روزها را رفع کنیم.
کد خبر: ۹۷۴۶۴۹
|
۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۸ 26 April 2020
|
8186 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، ندا موسوی در رابطه با مشکلات شایع و احتمالی در ایام ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: یبوست یکی از مشکلات رایج در ایام ماه مبارک رمضان بوده که کم‌آبی بدن و مصرف فیبر کم در رژیم غذایی افراد دلیل اصلی بروز آن است، زیرا مدت زمان کوتاهی بین افطار تا سحر وجود دارد و افراد از نوشیدن آب غفلت می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه نباید چای را با آب اشتباه گرفت، زیرا چای ادرار آور بوده و آب بدن را دفع می‌کند، افزود: برخی از افراد گمان می‌کنند که مصرف چای عطش و تشنگی آنان را رفع می‌کند و نوشیدن آن را در ایام ماه رمضان افزایش داده و به همان میزان نوشیدن آب را کاهش می‌دهند.

این پزشک با بیان اینکه مصرف چای فراوان سبب یبوست می‌شود، بنابراین افراد باید بین میزان مصرف چای و آب در این ایام تعادل ایجاد کرده و بیش از ۲ الی ۳ استکان چای خیلی کم‌رنگ مصرف نکنند و آب بنوشند، تصریح کرد: مصرف سبزیجات و میوه‌ها سبب افزایش فیبر غذایی می‌شود؛ بنابراین مصرف سبزیجات به‌ویژه سبزی خوردن، سالاد و میوه را در وعده افطار و سحر خود بگنجانیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی و خدما بهداشتی درمانی استان، با بیان اینکه افت قندخون و فشارخون یکی دیگر از مشکلاتی است که افراد در ایام ماه رمضان به دلیل روزه‌داری با مدت زمان طولانی با آن روبه‌رو می‌شوند، ادامه داد: مصرف مواد غذایی دارای کربوهیدرات بالا، قندخون را به صورت ناگهانی افزایش می‌دهد که افزایش ناگهانی قندخون و به دنبال آن ترشح انسولین را به همراه خواهد داشت و پس از آن نیز افت قندخون اتفاق می‌افتد.

موسوی با بیان اینکه کمبود آب یکی از مهم‌ترین دلایل افت قندخون است که فرد به صورت مکرر احساس خستگی و بی‌حالی می‌کند، اظهار کرد: مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحر باید پرهیز شود، زیرا افزایش ناگهانی قندخون پس از نیم ساعت، افت قندخون را به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه سوء هاضمه سومین مشکلی که افراد در ایام ماه مبارک رمضان مواجه می‌شوند است، افزود: برخی از افراد پس از ساعاتی روزهداری احساس لرزش دست و پا، گرسنگی، احساس نیاز به مواد غذایی شیرین، ضربان قلب بالا و عرق سرد می‌کنند که به این افراد توصیه می‌شود زمانی که روزه خود را با خرما و آب ولرم باز می‌کنند حتما از مواد غذایی حاوی پروتئین مانند شیر برنج، فرنی، سوپ و غیره برای جلوگیری از افت قندخون استفاده کنند.

این پزشک با بیان اینکه توصیه می‌شود فعالیت بدنی در این ایام باید کم تا متوسط (در حد پیاده‌روی پس از وعده افطار و یا سحر که در معرض نور آفتاب قرار نگیرند) باشد، تصریح کرد: روزه‌داری در نوجوانان متفاوت نبوده ولی نیازهای آنان متفاوت است؛ آنان باید وعده‌های غذایی افطار، شام و سحر، میوه‌ها و سبزیجات و شیرینی‌جات (زولبیا و بامیه) را به میزان نیاز خود مصرف کرده و افراط نکنند.

متخصص تغذیه، با تاکید بر اینکه خانم‌های باردار و شیرده به هیج عنوان مجاز به روزه گرفتن نیستند، خاطرنشان کرد: روزه‌داری افرادی که مشکلی برای روزه گرفتن دارند طبق نظر پزشک است، ولی عمدتا بیمارانی که مبتلا به دیابت کنترل نشده هستند و با وجود مصرف دارو باز فشارخون بالا را تجربه می‌کنند و افرادی که قبلا هم تجربه بیماری پس از روزه‌داری را داشته‌اند نیز، مجاز به روزه گرفتن نیستند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟