تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون رکورد تاریخی بورس در ابرکانال جدید، سهام آسیا همزمان با اجلاس بانک مرکزی ژاپن رشد کرد، قیمت دلار، یورو و سکه در بازار امروز، موج صعودی طلا عقب رانده شد، قیمت نفت کاهش یافت، ظرفیت ذخیرهسازیهای نفت جهان یک ماه دیگر تکمیل میشود، چین واردات نفت از روسیه را تقویت کرد، ترمیم اقتصاد انگلیس در پساکرونا سه سال زمان میبرد و آغاز دوباره فعالیت شرکتهای خودروسازی در اروپا را در بر دارد.
رکورد تاریخی بورس در ابرکانال جدید
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز، با افزایش ۲۲۷۲۰ واحدی معادل ۲.۸۵ درصد به رقم ۸۲۰ هزار و ۵۳۴ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با رشد ۱۶۶ واحدی به رقم ۹ هزار و ۷۷۴ واحد رسید. شاخص کل بورس، در حالی امروز به ابرکانال ۸۰۰ هزار واحد وارد شد که در مجموع سه روز ابتدایی هفته، با رشد ۷۸۱۳۷ واحدی همراه شده است؛ رکوردی کم نظیر که با توجه به عطش خرید در میان سهامداران، رقم خورده است. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش ۶۰۴۴ واحدی معادل ۲.۸۵ درصد به رقم ۲۱۸ هزار و ۳۰۶ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز، با رشد ۴۳۰۸ واحدی معادل ۱.۶۱ درصد، عدد ۲۷۱ هزار و ۷۶۹ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش ۲۸۶۲ واحدی معادل ۱.۶۱ درصد به رقم ۱۸۰ هزار و ۵۷۱ واحد رسید. شاخص سهام آزاد شناور، ۲۵۸۰۶ واحد افزایش معادل ۲.۵۶ درصد را رقم زد و به سطح یک میلیون و ۳۳ هزار واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۱۶۹۰۶ واحد افزایش معادل ۲.۹۹ درصد به رقم ۵۸۲ هزار و ۷۹۹ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با ۴۴۷۶۸ واحد افزایش معادل ۲.۶۵ درصد همراه بود و عدد یک میلیون و ۷۳۱ هزار واحد را به نمایش گذاشت.
محسن رضایی: اگر موانع تولید رفع نشوند، مهار نقدینگی در بانک و سرمایه در بورس از دست میرود
دکتر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در حساب شخصی خود در توئیتر نسبت به صحبتهای اخیر رئیس جمهور درباره بورس واکنش نشان داد.
در متن این توئیت آمده است: «توضیحات آقای رئیسجمهور درباره بورس ناکافی و غیر کارشناسانه بود. اگر موانع تولید و اشتغال رفع و بخش حقیقی فعال نشود، مهار نقدینگی در بانک و سرمایه در بورس از دست میرود.»
سهام آسیا همزمان با اجلاس بانک مرکزی ژاپن رشد کرد
روز دوشنبه، سهام آسیا اقیانوسیه در حالی رشد کردند که اجلاس سیاستگذاری بانک مرکزی ژاپن آغاز شده است و سرمایهگذاران منتظر برگزاری اجلاس سیاستگذاری بانک مرکزی اروپا و فدرالرزرو هستند. گستردهترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه اماسسیآی در خارج از ژاپن ۰.۹۰ درصد بالا آمد و نیکی ژاپن ۲.۲۰ درصد جهش کرد. در بازار چین، تا ساعت ۷:۰۵ به وقت تهران، کامپوزیت شانگهای ۰.۵۷ درصد رشد و هانگسنگ در هنگکنگ ۱.۷۰ درصد جهش کرد. ایاساکس استرالیا ۰.۷۳ درصد رشد کرد، در حالی که کوسپی کرهجنوبی با جهش ۱.۴۶ درصدی روبرو شد. در بازار ارز، نرخ برابری دلار با ین ژاپن با اندکی افت به ۱۰۷.۴۸ واحد رسید. در مقابل یوآن چین هم دلار در نرخ برابری ۷.۰۷۶۹ واحد معامله شد.
قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه هشتم اردیبهشت ۹۹
امروز در صرافیهای بانکی و مجاز سطح کشور، هر اسکناس دلار آمریکا به نرخ ۱۵۵۰۰ تومان از مردم خریداری و به قیمت ۱۵۶۰۰ تومان به متقاضی دریافت دلار آمریکا فروخته شد که نسبت به روز قبل، تغییری نداشته است. همچنین هر اسکناس یورو به قیمت ۱۶۹۰۰ تومان از مردم خریداری شد و به قیمت ۱۷۰۰۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته میشد که همانند دلار، بدون تغییر میباشد.
قیمت سکه در بازار امروز
قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، امروز در معاملات بازار آزاد تهران به ۶ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان رسید. همچنین قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۶ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، نیم سکه ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، ربع سکه ۱ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۹۷۰ هزار تومان است. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۶۳۴ دلار و ۳۷۵ تومان است.
موج صعودی طلا عقب رانده شد
قیمت طلا در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی در پی بهبود ریسک پذیری سرمایهگذاران که تقاضا برای خرید این فلز ارزشمند را محدود کرد، کاهش یافت. بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور با ۰.۳ درصد کاهش، به ۱۷۲۲ دلار و ۶۱ سنت رسید. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۳ درصد افزایش، به ۱۷۴۰ دلار و ۹۰ سنت رسید.
قیمت نفت کاهش یافت
امروز هر بشکه نفت خام آمریکا با ۱.۷۵ دلار کاهش ۱۵.۱۹ دلار فروخته شد در حالی که نفت برنت با ۷۱ سنت کاهش ۲۰.۷۳ دلار به ازای هر بشکه معامله شد.
ظرفیت ذخیرهسازیهای نفت جهان یک ماه دیگر تکمیل میشود
بلومبرگ انگلیسی: برآورد تحلیلگران بانک آمریکایی گلدمن ساکس نشان میدهد، ظرفیت ذخیرهسازیهای جهانی نفت خام ظرف حدود سه تا چهار هفته آینده به مرحله تکمیل شدن میرسد، لازمه رهایی از این شرایط، کاهش حدود ۲۰ درصد از عرضه جهانی نفت خام است. تحلیلگران گلدمن از جمله جف کوری ۲۴ آوریل (پنجم اردیبهشتماه) اعلام کردند که جهان به مرحله اوج همهگیری ویروس کرونا رسیده و پس از آن شاهد آغاز بازگشت توازن خواهیم بود، اما احتمال دارد چهار تا هشت هفته به طول بینجامد تا تقاضا در بازار کالاها به پایینترین سطح ممکن برسد. با ذخیرهسازی بیسابقه نفت خام، ظرفیت ذخیرهسازی جهان در سه تا چهار هفته آینده پر میشود. هنگامی که دیگر جایی برای ذخیرهسازی نماند، شرکتهای حفاری مجبور میشوند عرضه را به حدی کاهش دهند که با ضعف ایجادشده در تقاضا همخوانی داشته باشد. گلدمن ساکس برآورد میکند که کاهش تقاضا در اواسط ماه می حدود ۱۸ میلیون بشکه در روز باشد.
چین واردات نفت از روسیه را تقویت کرد
رویترز با اشاره به دادههای اداره کالای چین گزارش داد، در ماه مارس واردات نفت چین از روسیه ۳۰ درصد رشد کرده، در حالی که واردات این کشور از عربستان کاهش یافته است. افت شدید تقاضای نفت خام و نبود ظرفیت ذخیرهسازی آن باعث شده است که قیمتها به شدت پایین بیایند. چین حداکثر استفاده را از این سقوط قیمت برده و واردات نفت خود را افزایش داده است. پاندمی ویروس کرونا تقاضای برترین مصرفکنندگان نفت جهان را به شدت کاهش داده است، اما در ماه مارس، چین ۹.۶۸ میلیون بشکه در روز نفت وارد کرده که این ۴.۵ درصد بیشتر از دوره مشابه سال ۲۰۱۹ است. در ماه گذشته، میزان نفتی که روسیه و عربستان به چین صادر کردهاند تقریباً یکسان بود؛ طبق دادههای اداره کالای چین، روسیه ۷.۰۲ میلیون تن (۱.۶۶ میلیون بشکه در روز) و عربستان ۷.۲۱ میلیون تن (۱.۷ میلیون بشکه در روز) نفت به چین صادر کردهاند. این دادهها نشان میدهد خرید نفت از ریاض ۱.۶ درصد افت کرده اما خرید نفت از روسیه با جهشی ۳۱ درصدی روبه رو شده است.
مخالفت وزارت جهاد کشاورزی با واردات لیموترش
زهرا جلیلیمقدم، مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: با وجود تولید حدود ۶۲۰ هزار تن لیموترش در کشورمان و به منظور پیشگیری از ورود آفات و بیماریهای نوظهور، با واردات لیموترش به کشور مخالف هستیم. وی با اشاره به تولید حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزارتنی مرکبات در کشورمان، گفت: کشور ما جزو ده کشور برتر تولیدکننده مرکبات در دنیاست. وی ادامه داد: از حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزارتن مرکبات، حدود سه میلیون و دویست هزار تن پرتقال، ۷۵۰ هزار تن نارنگی، ۶۲۰ هزار تن لیموترش و بیش از ۶۰۰ هزار تن لیموشیرین است. جلیلی مقدم با اشاره به واردات لیمو، تصریح کرد: با وجود تولید حدود ۶۲۰ هزار تن لیموترش در کشورمان و به منظور پیشگیری از ورود آفات و بیماریهای نوظهور، با واردات لیموترش به کشور مخالفیم. وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر حدود ۵۰ هزار تن ذخیره پرتقال در سردخانهها وجود دارد، یادآور شد: با توجه به عمر انبار پرتقال، این میوه باید وارد چرخه مصرف شود. /تسنیم
ترمیم اقتصاد انگلیس در پساکرونا سه سال زمان میبرد
نتایج تازهترین بررسیهای انجامشده در انگلیس نشان می دهد، ترمیم خسارات اقتصادی ناشی از همهگیری ویروس کرونا (کووید-۱۹) در این کشور سه سال زمان میبرد. گروه تحقیقات ایآی (EY) هشدار داده، نیمی از مخارج خانگی بهعنوان محرک اصلی رشد اقتصادی انگلیس در سال ۲۰۲۰ کاهش خواهد یافت. به این ترتیب پیشبینی شده که رشد اقتصادی این کشور در سال جاری ۶.۸ درصد سقوط کرده و نرخ بیکاری نیز به ۶.۸ درصد افزایش خواهد یافت. این برآورد بر پایه این فرضیه تهیه شده که بر خلاف پیشبینی کارشناسان، شرایط قرنطینه در انگلیس به تدریج از ماه آینده میلادی کاهش یافته و تا دو ماه دیگر رفع شود.
آغاز مجدد فعالیت شرکتهای خودروسازی در اروپا
شرکت خودروسازی فولکسواگن، از امروز فعالیت خود را در کارخانه وولفسبورگ، آلمان را از امروز راهاندازی کند. در واقع با توجه به کاهش محدودیتهای اعمال شده از سوی دولتهای اروپایی برای کنترل شیوع کرونا، بسیاری از خودروسازان، در حال راهاندازی خطوط تولید خود در این قاره هستند. شرکت خودروسازی فولکسواگن که بزرگترین گروه خودروسازی جهان است، راهاندازی مجدد خط تولید خود را با انتشار یک انیمیشن با لوگوی فولکسواگن در حال از بین بردن ویروس کرونا جشن گرفته است. کاهش میزان ابتلا به کرونا در آلمان، باعث شده است که دولت این کشور به فروشگاهها، اجازه دهد تا فعالیت خود را از سر گیرند. البته این فروشگاهها باید قوانین بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را از سر گیرند. پس از فروشگاهها حالا نوبت به شرکتهای بزرگ رسیده و آنها در حال ازسرگیری فعالیتهای خود هستند. شرکتهای خودروسازی بیامو، فولکسواگن و بنز در واقع امیدوارند که دولت آلمان بتواند مبتلایان به ویروس کرونا را تشخیص داده و با همین امید به سمت بازگشایی خطوط تولید خود رفتند. اما خودروسازیها در آمریکا روند متفاوتی را تجربه میکنند. به نقل از فارس، پنجشنبه هفته گذشته انجمن کارگران خودروسازی متحد آمریکا، اعلام کرد که خیلی زود و خیلی خطرناک است که شرکتهای خودروسازی بخواهند در اواخر ماه می خطوط تولید را راهاندای کنند.
متوسط قیمت اقلام خوراکی در فروردین ۹۹
به نقل از مرکز آمار ایران، متوسط قیمت اقلام خوراکی مناطق شهری در فروردین ۹۹ اعلام شد، بر اساس این گزارش قیمت برنج ایرانی درجه یک با ۳۷.۷ درصد بالاترین رشد قیمت و قیمت پیاز با منفی ۲۱.۷ درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به فرودین ۹۸ داشته اند.
جدول متوسط قیمت ماه جاری و درصد تغییرات آن نسبت به اسفند ۹۸ و فرودین ۹۸ در جدول زیر آمده است؛