به گزارش تابناک، چند عامل باعث میشود که دندانها با افزایش سن زرد شوند و درخشش خود را از دست بدهند؛ مثلاً مصرف برخی خوراکیها باعث ایجاد لکه روی مینای دندان میشود که خارجیترین لایه آن است. بهعلاوه وقتی مینای دندان ساییده شود، عاج دندان که زردرنگ است آشکار میشود. عامل دیگر پلاکها هستند. روشهای زیر راهکارهایی طبیعی و ایمن برای سفید کردن دندان است.
این یک روش سنتی هندی است که به بهداشت دهان و از بین بردن تاکسین بدن کمک میکند. این روش در از بین بردن باکتریها که ایجاد پلاک و زردی دندانها را به دنبال دارند مؤثر است. میتوان همانند سنت هندیها از روغن آفتابگردان یا کنجد استفاده کرد؛ هرچند هر روغنی کارآمد است. روغن نارگیل نیز به دلیل طعم خوشایندش انتخاب پر طرفداری است. بهعلاوه سطح بالای اسیدلاکتیک در این روغن، آن را بهعنوان ماده مؤثری در کاهش التهاب لثه و کشتن باکتریها، شناسانده است. فعلاً تأثیر این روش در سفیدی دندان به لحاظ علمی اثبات نشده است اما یک روش ایمن است که ارزش امتحان کردن دارد! این روش برای مینای دندان بیخطر است و میتواند روزانه انجام شود.
► روش: یک قاشق سوپخوری روغن را به مدت ۲۰ دقیقه در دهان و میان دندانها بگردانید و حتماً پس از آن روغن را از دهان خارج کنید.
جوش شیرین خواص سفیدکنندگی طبیعی دارد و به سایش لکهها در سطح دندان کمک میکند و بهعلاوه منجر به ایجاد محیطی قلیایی در دهان و مانع رشد باکتریها میشود.
► روش: یک قاشق سوپخوری جوش شیرین را با دو قاشق آب مخلوط کنید و با خمیر ایجاد شده مسواک بزنید.
استیک اسید این ماده میتواند باکتریها را از بین ببرد. همین خاصیت ضد باکتریایی سرکه سیب است که آن را برای سفید کردن دندان مفید میکند. توجه کنید که استیک اسید میتواند باعث سایش مینای دندان شود.
► روش: سرکه سیب را با آب رقیق و بهعنوان دهانشویه استفاده کنید و پس از آن دهانتان را با آب بشویید.
میوههای ترد و خام میتوانند به سایش پلاکها هنگام جویدن کمک کنند. توتفرنگی و آناناس در سفید کردن دندانها بسیار موثر است.
روش: یک توتفرنگی تازه را خرد و با جوش شیرین مخلوط کنید، سپس با خمیر حاصل مسواک بزنید.
با اینکه تغییر رنگ دندان با افزایش سن طبیعی است، استفاده منظم از مسواک و نخ دندان از طریق کاهش باکتریها و جلوگیری از ایجاد پلاک میتواند به حفظ سفیدی دندان کمک کند.
منبع: healthline ترجمه از خراسان