به گزارش تابناک به نقل از تسنیم به نقل از شبکه المنار، سخنرانی سید حسن نصرالله امروز دوشنبه با محوریت مسائل سیاسی به ویژه تحولات سیاسی لبنان آغاز شد.
مهمترین محورهای سخنرانی سید حسن نصرالله:
تصمیم اخیر آلمان علیه حزب الله قابل پیش بینی بود، این تصمیم به مثابه تسلیم شدن در برابر دولت آمریکاست.
این تصمیم آلمان، مقاومت در منطقه را هدف قرار داده است و در راستای بخشی از جنگ آمریکایی اسرائیلی علیه مقاومت قرار دارد.
آلمان هیچ دلیل و مدرکی درباره ادعاهای خود در خصوص فعالیتهای حزب الله ارائه نکرده که این مسئله تاکید میکند تصمیمش یک تصمیم سیاسی برای جلب رضایت آمریکا و اسرائیل است.
ما وقتی میگوییم هیچ سازمان و تشکلی در آلمان یا فرانسه یا دیگر کشورها نداریم، صادق هستیم.
پیام ما خطاب به لبنانیهای مقیم آلمان این است که نگران نباشند، چرا که آنها به قانون پایبند هستند و دولت آلمان هم موظف به حمایت از شهروندانش است و مسئول است، زیرا تصمیمش تعدی علیه شهروندان بدون هرگونه دلیل و مدرک است.
دولت و وزارت خارجه لبنان هم مسئولیت دارند از شهروندان لبنانی در آلمان حمایت کنند و باید به نقش خود در این پرونده بپردازند.
آنچه رخ داده (تصمیم خصمانه دولت آلمان علیه حزب الله مبنی بر تروریست خواندن آن) نه تنها هیچ تاثیری بر اراده ما ندارد، بلکه عزم و اراده ما را برای ادامه مقاومت در برابر اشغالگری دوچندان خواهد کرد.
حزب الله در نشستی که (میشل عون) رئیس جمهور دعوت کرده، در کاخ بعدا شرکت خواهد کرد.
هیچ کس در دولت مدعی نیست که این طرح (طرح تصویب شده مالی) غیر قابل بررسی است، دولت در این زمینه انعطاف پذیر است.
طرح اقتصادی، گام مهمی است که میتوان بر اساس آن فعالیت کرد و البته قابل تعدیل و اصلاح است، ما خواهان تعامل مثبت با آن از طریق یک بحث و بررسی علمی هستیم و بر ضرورت در نظر گرفتن منافع کشور و دوری از بحث و جدل سیاسی تاکید میکنیم.
همانطور که در مقابله با ویروس کرونا موفق شدیم و همانطور که فضای مثبت و مبتنی بر همکاری میان همگان وجود داشته، بر همین اساس میتوان با بحران اقتصادی مقابله کرد.
ما بااصل درخواست از هر طرفی در جهان مخالف نیستیم، ولی هرگز نمیپذیریم که در برابر صندوق بین المللی پول تسلیم شویم.
هنگام توافق با صندوق بین المللی پول باید چنین مسئلهای در دولت بررسی شود که آیا به نفع لبنان خواهد بود یا خیر؟
ما باید شرط و شروط و برنامه (شروط احتمالی صندوق بین المللی پول) را بررسی کنیم و با مسئولیت پذیری و احتیاط شدید با آن عمل کنیم، البته تا کنون هیچ مسئلهای قطعی نیست.
تلاشهایی برای منحرف کردن افکارعمومی کشور در خصوص موضع حزب الله درباره بانکها در نتیجه کوتاهی بانکها صورت میگیرد.
ما به دنبال نابودی و براندازی و سلطه طلبی و انتقامجویی از بخش بانکی نیستیم، از لحظه تاسیس حزب الله ما به بخش بانکی نزدیک نشده ایم.
ما به بانکها اعلام کردیم که پایبندی شما به مقررات آمریکایی را درک میکنیم، ولی نه اینکه آمریکاییتر از آمریکاییها باشید.
بخش بانکی اقداماتی را که در راستای خواستههای آمریکا علیه ما انجام داد، فراتر از آن چیزی است که آمریکاییها خواسته اند.
رفتار ذلت بار بانکها با سپرده گذاران یکی از دلایل مخالفت ما با سیاست بانکهاست.
سیستم بانکی بیشترین استفاده را از سیاستهای پولی لبنان از سال ۱۹۹۳ تاکنون برده است.
در صورتی که سیستم بانکی به دولت در رویارویی با بحران کنونی کمک نکند، دیدگاهها و افکار دیگری مطرح است.
ادعاها مبنی بر تصمیم ما برای سیطره بر مدیریت بانک مرکزی لبنان، سخنان سخیف و بی اساس است.
حزب الله هیچ فعالیت بانکی ندارد و هیچ کسی را مامور چنین فعالیتی نکرده ایم.
ما از همه صرافیها میخواهیم به قانون پایبند باشند و تحت هیچ شرایطی قانون را زیر پا نگذارند و البته به اصول و ضوابط شرعی هم پایبند باشند.
ما از کشور دلاری دریافت نمیکنیم تا به خارج صادر کنیم، هر کس ما را به این کار متهم میکند، باید دقت کند و بی جهت اتهام نزند.
نقش مثبت ما مانع افزایش جنون آمیز قیمت دلار در لبنان بوده است.
برخی تجار به احتکار کالا روی آورده اند که سبب افزایش قیمتها و گرانی و نیز کمبود مواد غذایی و عدم کنترل قیمتها شده است.
مقابله باگرانی باید اولویت فعالیت دولت باشد.
درباره پرونده مبارزه با فساد که حزب الله مطرح کرده، به زودی کنفرانس مطبوعاتی از سوی حسن فضل الله نماینده پارلمان (وابسته به حزب الله) برگزار خواهد شد که درباره تمام جزئیات آن صحبت خواهد کرد.
دولت باید طرح مستحکمی را برای مقابله با گرانی کالاها وضع کند از جمله باب داوطلبی در نظارت بر قیمتها را بگشاید و حزب الله هم آماده است صدها جوان داوطلب را به این منظور (نظارت بر قیمتها) به کار گیرد.
برخی طرفهای داخلی و خارجی برای ایجاد شکاف و جدایی میان جنبش امل و حزب الله تلاش میکنند که البته این تلاشها هرگز به نتیجه نخواهد رسید.
طرفداران حزب الله و جنبش امل نباید به سمت فتنه به ویژه از طریق شبکههای ارتباط اجتماعی کشیده شوند به ویژه با توجه به اینکه برخی که ادعا میکنند از خانواده ما هستند در این شبکهها فعالیت میکنند.
همانطور که رئیس نبیه بری (رئیس پارلمان لبنان) گفت، ائتلاف (میان حزب الله و جنبش امل) نه تنها به نفع حزب الله و جنبش امل بلکه فراتر از همه به نفع وطن است.
حامیان و طرفداران حزب الله و جنبش امل باید بپذیرند که اختلافات در برخی مسائل وجود دارد، اما باید از دستان فتنه گر برحذر باشند.
ما مصلحت و منافع لبنان را در نظر میگیریم و به آن پایبندیم و آماده کمک و نزدیک کردن دیدگاهها بین هر منطقهای در لبنان که شاهد تنش است، هستیم.
کشور به آرامش و همکاری برای خروج از بحران اقتصادی و مالی نیاز دارد.
مشروح سخنرانی سید حسن نصرالله:
دبیرکل حزب الله لبنان دقایقی پیش درباره آخرین تحولات سیاسی لبنان و منطقه به سخنرانی پرداخت. سید حسن نصرالله در ابتدای سخنانش به شدت اقدام مقامات آلمان در قراردادن نام حزب الله در لیست سیاه تروریستی این کشور را محکوم کرد و گفت: این تصمیم آلمان هیچ دلیلی جز کسب رضایت رژیم صهیونیستی و آمریکا برای مقامات برلین نداشت.
وی تاکید کرد که حزب الله هیچ سازمان و تشکیلات جداگانهای در هیچ کشور اروپایی و یا در هیچ جای جهان ندارد.
سید حسن نصرالله خاطر نشان کرد شهروندان لبنانی در هر نقطه از جهان که باشند حامیان جریان مقاومت در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی هستند و این دلیل ارتباط تشکیلاتی آنان با حزب الله نمیشود. آنانی که در لبنان موانعی برایشان ایجاد شد فعالیتهای دینی و فرهنگی داشته اند و این امری کاملا جداگانه است.
دبیرکل حزب الله لبنان در ادامه اشاره کرد: طی سالهای گذشته به خوبی این موضوع را درک کرده ایم که نباید جان و مال هیچ لبنانی را در هیچ کشور خارجی به خاطر ارتباط با حزب الله به خطر بیندازیم.
لبنانیهای ساکن آلمان نباید از این اتفاقات نگران باشند چراکه آنان هیچگونه اقدامی خلاف قوانین این کشور انجام نداده اند این پرونده باید به شکل قانونی و از مراحل درست آن طی شده و به نتیجه برسد.
سید حسن نصرالله همچنین با مسئول دانستن وزارت خارجه لبنان برای پیگیری وضعیت شهروندان لبنانی خارج از کشور و مشکلات این چنینی که برایشان رخ میدهد، گفت: دولت آلمان هیچگونه ادله حقوقی ارائه نکرده تا ثابت کند که حزب الله یک گروه تروریستی است.
حمایت سید حسن نصرالله از طرح اقتصادی حسان دیاب نخست وزیر لبنان
وی با اشاره به تصویب طرح اقتصادی در دولت لبنان به حمایت از آن پرداخت و گفت: برنامه اصلاحی دولت با وجود موانع و مشکلاتی که وجود دارد نقطه مثبتی برای آن به شمار میآید. تهیه برنامه و راهبرد اقتصادی و مالی برای دولت نخستین گام دولت از لحاظ ضرورتها به حساب میآید، این برنامه میتواند اوضاع داخلی و ملی لبنان را بهبود ببخشد و این میتواند باعث شکل گیری یک موفقیت برای دولت و نهادهای دولتی در آیندهای نزدیک باشد.
نصرالله در بخشی دیگر از سخنانش اعلام کرد که این جنبش در نشستی که میشل عون رئیس جمهور لبنان از اعضای حزب الله برای شرکت در آن دعوت کرده، حضور خواهد یافت.
وی افزود: هیچ مشکلی برای بحث بر سر راهبردهای اقتصادی معین شده از سوی دولت لبنان وجود ندارد هر لحظه میشود درباره آنها مذاکره کرد. بایستی از تمام تفرقهها و کمینهای سیاسی که توسط بدخواهان برای کشور ایجاد میشود، دوری جست.
واکنش نصرالله به پیش شرطهای بانک جهانی برای اعطای وام به لبنان
دبیرکل حزب الله لبنان همچنین توضیح داد که ما مخالف اخذ کمکهای مالی از کشورها و همسایگان لبنان نیستیم، اما موافق تسلیم شدن در برابر خواستههای صندوق بین المللی پول هم نیستیم.
وی ادامه داد هیچگونه مجوزی به هیچ طرف لبنانی برای کسب کمکهای مالی از این صندوق داده نشده و بایستی در این باره فکر شده و شرط و شروط آن تعیین شود.
دبیرکل حزب الله با بیان اینکه، دولت لبنان، کشور را تسلیم صندوق بین المللی پول نخواهد کرد، به اتهامات نادرست که درباره امور بانکی کشور و نحوه اداره آن به حزب الله زده میشود اشاره و تاکید کرد: این گونه شایعات تنها برای سیاه نمایی چهره حزب الله زده میشود.
وی تاکید کرد ما نه میخواهیم شخصی را از میان برداریم نه عزل کنیم و نه بر جایی سیطره پیدا کنیم و نه میخواهیم از سیستم بانکی انتقام بگیریم و اصلا به این حیطه نزدیک نمیشویم.
سید حسن نصرالله ادامه داد: رفتار بانکها با سپرده گذاران یکی از موضوعاتی است که مخالفت ما را درباره نحوه مدیریت امور مالی به دست بانک مرکزی برانگیخته است.
در برهه زمانی که لبنان با مشکلات اقتصادی و مالی شدیدی مواجه است بانکها به کمک دولت نیامدند. سیستم بانکی لبنان یکی از بزرگترین دستگاههایی است که طی سالهای گذشته از سیاستهای نقدینگی کشور سود برده است.
دبیرکل حزب الله لبنان همچنین وجود سخنان و ادعاهایی مبنی بر تصمیم حزب الله برای تسلط پیدا کردن بر سیستم مالی و بانکی کشور را مسخره و غیر قابل قبول توصیف کرد.