اخیراً انتقادات به حجت الاسلام «سید محمد خاتمی» رئیس دولت اصلاحات و بحث رهبری وی در این جریان سیاسی بالا گرفته و توسط برخی از چهرههای اصلاح طلب مطرح میشود. در همین خصوص طی روزهای اخیر، بسیاری از چهرههای اصلاح طلب از جمله در حزب کارگزاران انتقاداتی به اقدامات صورت گرفته در جریان اصلاحات ـ به ویژه درباره شورای عالی سیاستگذاری، که بنا به نظرات خاتمی شکل گرفته بود ـ مطرح شد.
به گزارش خبرنگار «تابناک»؛ در همین رابطه «صادق زیباکلام» استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح طلب نیز گفته بود که «یکی از معایب جریان اصلاحات رهبری آن است و ما ۲۲ سال است که رهبری نداشتهایم. ما یک شخصیت وجیهالمله که نمیتوانیم رهبری کنیم. زبان من مو درآورد که من گفتم باید یک جمع ۱۵ نفره را که در آن دموکراسی باشد به عنوان رهبری اصلاحات مشخص کنیم.»
«غلامحسین کرباسچی» دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی اخیراً طی گفت و گویی به این مساله اشاره کرده و گفته بود که سید محمد خاتمی رهبر جریان اصلاحات نیست. او اذعان داشته بود: ««نه آقای خاتمی چنین ادعایی داشتهاند که رهبری مجموعه جریان اصلاحات هستند و نه جریان اصلاحات با هم بر سر رهبری این جریان توافق کردند».
دیروز هم «محمد قوچانی» دیگر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران ـ که مدیریت رسانههای این حزب را نیز بر عهده دارد ـ در سرمقاله روزنامه سازندگی نوشته بود: «خاتمی باید رهبر همه اصلاحطلبان باشد و نه فقط یک جریان خاص؛ محدود ساختن سیدمحمد خاتمی به محمدرضا عارف و حتی حزب اتحاد ملت، جفا به سیدمحمد خاتمی است.»
خبرنگار تابناک از یک چهره نزدیک به رئیس دولت اصلاحات کسب اطلاع کرده که پس از مطرح شدن این انتقادات، سیدمحمد خاتمی در پاسخ به اظهاراتی مبنی بر اینکه وی رهبر جریان اصلاحات نیست، گفته که «من هیچ وقت مدعی رهبری جریان اصلاحات نبودم، بلکه به خاطر توجه برخی از مردم در انتخاباتها اظهارنظر میکنم، وگرنه هیچ سیستم دموکراتی بنده را به عنوان رهبر جریان اصلاحات انتخاب نکرده است.»
رئیس دولت اصلاحات همچنین به مسائل و موضوعات اخیر که منجر به انتقادات بسیاری از اصلاح طلبان نسبت به شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی این جریان شده، «از ضرورت راه اندازی پارلمان اصلاحات سخن گفته و حتی اعلام داشته که اگر این ساز و کار راه اندازی شود، برای ریاست آن حتی کاندیدا خواهد شد.»
اصلاح طلبان پس از انتخابات مجلس یازدهم که منجر به شکست آنان و از دست رفتن بسیاری از کرسیهای مجلس که در اختیار این جریان بود، شده، یکی از دلایل این شکست را تصمیمات شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی جریان اصلاحات میدانند و معتقدند که باید حتما برای انتخابات ۱۴۰۰ با ساز و کار و تعریف جدیدی وارد تصمیم گیری و حضور در انتخابات بشوند؛ در این این صورت شکستی دیگری برای این جریان سیاسی در راه خواهد بود.
اخیرا تشکیل پارلمان اصلاحات و شورای رهبری جریان اصلاح طلب از موضوعاتی است که بسیاری از سیاسیون و کنشگران این طیف سیاسی به آن اشاره داشته و تاکید کرده اند برای تصمیم گیری صحیح و گرفتن جلوی این تصور که اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم از هم اکنون بازنده هستند، باید نسبت به تصمیم گیری در این خصوص اقدام کنند.