رییس انستیتوپاستور ایران

تست سرولوژی کرونا ارزش تشخیصی ندارد/ فعالیت 120 آزمایشگاه با ظرفیت 15 هزار تست در کشور/ اینکه می‌شود واکسن ساخت یک سوال کلیدی است اما کار را شروع کرده‌ایم

تست‌های آنتی بادی آثار وجود ویروس در بردن را بررسی می‌کند، سازمان بهداشت جهانی به این باور رسیده که بهترین راه تشخیص بیماری کرونا تست‌های مولکولی است که در کشور ما هم از همان روز‌های اول این تست با ارزش اجرا و جاری شد و حالا ۱۲۰ آزمایشگاه با ظرفیت انجام ۱۵ هزار تست روزانه را در سراسر کشور دارند.
کد خبر: ۹۷۷۹۹۱
|
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۱ 12 May 2020
|
24832 بازدید
|
۳
تابناک اجتماعیرئیس انستیتو پاستور ایران گفت: بهترین راه تشخیص بیماری کرونا تست‌های مولکولی است و تست‌های آنتی بادی یا سرولوژی ارزش تشخیصی ندارند و فقط مواجهه افراد با این ویروس را در گذشته نشان می‌دهد.

به گزارش «تابناک»، دکتر علیرضا بیگلری در نشست آنلاین خبری با اصحاب رسانه گفت: تست‌های آنتی بادی آثار وجود ویروس در بردن را بررسی می‌کند، سازمان بهداشت جهانی به این باور رسیده که بهترین راه تشخیص بیماری کرونا تست‌های مولکولی است که در کشور ما هم از همان روز‌های اول این تست با ارزش اجرا و جاری شد و حالا ۱۲۰ آزمایشگاه با ظرفیت انجام ۱۵ هزار تست روزانه را در سراسر کشور دارند.

وی عنوان کرد: انجام تست در بیمارستان باعث می‌شود که میزان مرگ و میر ما کاهش پیدا کند، این برنامه‌ریزی باعث شد تا افراد علامت دار و بدون علامت را شناسایی کنیم و زنجیره انتقال را کمرنگ کنیم. سیستم ارجاع کشور به صورت شبکه ملی ابزار تشخیصی در اختیار دارد و می‌توانیم مطالعات را در کشور انجام دهیم که شهر‌های کشور چقدر آلودگی داشتند. قطعی‌ترین راه تشخیص تست مولکولی است.
 
تست سرولوژی کرونا ارزش تشخیصی ندارد/ فعالیت 120 آزمایشگاه با ظرفیت 15 هزار تست در کشور

بیگلری افزود: تست‌های سرولوژی در کشور در ۵ الی ۶ مطالعه از جمله استان گیلان و قم بررسی شدند و به احتمال زیاد نتایج آن‌ها طی چند هفته آینده منتشر می‌شود. وزارت بهداشت در غالب سیستم ارجاع مطالعات را انجام می‌دهد و افراد علامت داری که برای تست مولکولی مراجعه می‌کنند تست سرولوژی گرفته می‌شود باعث می‌شود که اطلاعات به دست بیاوریم که چند درصد از افراد جامعه با ویروس ارتباط داشته‌اند و این تست برای مطالعات همه‌گیر شناسی به کار می‌رود. خبر مهم این است که وزارت بهداشت تصمیم دارد که در قالب سیستم ارجاع و وقتی که افراد را تست می‌کند، این مطالعات را به صورت پایلوت هم شروع کند؛ به طوری که افراد جدید که تست مولوکولی می‌شوند، برایشان تست سرولوژی هم انجام شود.
وی در ادامه با یادآوری اینکه در روز‌های اول امکانات محدودی در کشور برای تشخیص کووید ۱۹ وجود داشت و امروز به بالغ بر 120 آزمایشگاه در سراسر کشور رسیده ایم، گفت: فراموش نکنیم که همه این امکانات با تکیه بر دانش بومی و در اوج تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای که در سطح بین المللی بر علیه کشور حاکم بود، انجام شد. بعد از اینکه این تست‌ها را در بیمارستان‌های کشور حاکم کردیم که تصمیم بسیار منطقی بود و منجر به کاهش مرگ و میر بیمارستانی ما می‌شد، بعد از حصول اطمینان از پوشش بیمارستان‌ها به سمتی رفتیم که تست را در اختیار بیمارانی قرار دهیم که علامت کمتری دارند یا بی‌علامت هستند.

رئیس انستیتو پاستور افزود: افرادی که در سامانه غربالگری کشور، مورد غربالگری قرار گرفتند، تست هایشان آغاز شد و خوشبختانه استان‌های پایلوت کار را برایمان راحت کرد و باعث شد بتوانیم با برنامه‌ای منسجم نه تنها آن‌هایی که علامت دارند را بتوانیم تشخیص دهیم، بلکه به سراغ بستگان شان و افرادی که در تماس با افراد مثبت بودند، رفتیم و توانستیم زنجیره انتقال را به راحتی کند کنیم. در اکثر استان‌هایی که کار انجام شد، با توجه به اینکه نتیجه کار نشان می‌داد که تعداد بستری‌ها به ویژه بستری‌های بدحال بسیار کم شده، نوید بسیار خوبی بود که سیستم ارجاع کشور به صورت یک شبکه ملی، ابزار قدرتمند تشخیصی را در اختیار دارد که می‌تواند کمک زیادی به تشخیص کند.

وی با بیان اینکه مردم به سیستم بهداشت و درمان کشور اطمینان کافی داشته باشند و بدانند که قطعی‌ترین راه تشخیص کرونا، تست‌های مولکولی است، گفت: با توجه به اینکه پیگیری‌ها و غربالگری‌ها در کشور به راحتی خط سیر انتقال را به ما نشان می‌دهد و اینکه حدود ۲۰ درصد از افرادی را که به صورت سرپایی و آن‌هایی که در تماس بوده اند، تست می‌کنیم، مثبت بودند، امیدواریم طی دو تا سه ماه آینده به راحتی بتوانیم تصویر انتقال ویروس را در کشور داشته باشیم. فراموش نکنیم که با توجه به اینکه عملکرد کشور‌ها نشان داده که غربالگری‌ها در کشور‌های مختلف با روش‌های مختلف انجام شده، اما خوشبختانه باعث افتخار است که کشور ما کارنامه درخشانی تاکنون عرضه شده است.

بیگلری در ادامه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت تولید واکسن کووید ۱۹، گفت: شاید بیشترین بیماری که امروز بشر به واکسن آن احتیاج دارد، بیماری کووید ۱۹ است. کشور‌ها و جوامع زیادی اقدامات‌شان را در این حوزه آغاز کردند و بیش از ۱۰۰ گروه در دنیا دارند کار می‌کنند که این واکسن را بسازند. در این زمینه باید به دو سوال بسیار مهم پاسخ دهیم؛ آیا اصلا از نظر علمی ممکن است که بتوانیم برای این بیماری واکسن بسازیم یا خیر؟. باید به این سوال پاسخ دهیم. زیرا هنوز نمی‌دانیم که وقتی کسی به این بیماری مبتلا می‌شود، آیا در بدنش آنتی بادی شکل می‌گیرد یا اصلا سیستم ایمنی بدن در برابر این ویروس، ایمنی و مقاومت پیدا می‌کند؟ هنوز این مساله مورد سوال دنیاست که باید به آن جواب داده شود.

وی افزود: ما فرض را بر این می‌گذاریم که سیستم ایمنی بدن در مقابل این ویروس پاسخگو می‌شود و فرد را در تماس‌های بعدی محافظت می‌کند. در این صورت لازم است که واکسن ساخته شود و کار خواهد کرد، اما فرض کنید که یک گروه در کشور خاصی از این ۱۰۰ گروهی که در جهان دارند روی واکسن کار می‌کنند، این واکسن را ساخت، مسلما یک کارخانه قادر به تامین هفت میلیارد واکسن برای هفت میلیارد جمعیت کره زمین نیست. بنابراین، مسلما ما یا هر کشور دیگری باید به فکر ساختن واکسن برای خودش هم باشد. حتی اگر در حال حاضر به تشخیص برگردیم، دیدید که قابلیت کشور ما در تشخیص از هیچ کشوری پایین‌تر نبود و به راحتی توانستیم در اوج سختی‌ها بهترین روش تشخیصی را در سراسر کشور پیاده کنیم و در اختیار سیستم سلامت قرار دهیم. مسلما در حوزه واکسن هم همین طور است. دانشمندان و دانش فنی ما به هیچ وجه دانش‌شان کمتر از کشور‌های دیگر نیست و ممکن است که ما به واکسن برسیم.

وی همچنین گفت: حال اگر بدبینانه نگاه کنیم و ما به واکسن نرسیم، بلکه کشور دومی به واکسن برسد، اگر بخواهیم آن تکنولوژی را انتقال دهیم و یا مهندسی معکوس انجام دهیم، باید دانش پایه را داشته باشیم. بنابراین، منطق حکم می‌کند که ما به سمت ساخت واکسن پیش رویم و خوشبختانه در ایران این اقدام با جدیت شروع شده و در انستیتو پاستور ایران هم بر روی چندین محوری که احتمال دارد به واکسن برسیم، کار را شروع کرده ایم. مسلما هر چقدر که پیش رویم، با توجه به نتیجه مطالعات مان می‌توانیم از این شش محوری که بر روی آن‌ها کار می‌کنیم، انتخاب کنیم که کدام محور امکان برنده شدن را دارد و اینجاست که می‌توانیم به راحتی راه‌مان را پیدا کنیم. در آن زمان برای انتقال دانش و مهندسی معکوس دانش پایه را در اختیار داریم.

تست سرولوژی کرونا ارزش تشخیصی ندارد/ فعالیت 120 آزمایشگاه با ظرفیت 15 هزار تست در کشور

بیگلری در پاسخ به سوالی درخصوص آخرین وضعیت پلاسما درمانی برای درمان کووید۱۹، گفت: وقتی که ما از ماهیت یک ویروس و همچنین نحوه بیماری زایی آن اطلاع زیادی نداریم، باید برگردیم و بررسی کنیم که چه عوامل و فاکتور‌هایی در خون افرادی که از بیماری نجات یافتند، وجود دارد که باعث بهبودی آن‌ها شده است.

وی افزود: یکی از تئوری‌ها می‌گوید اگر از افراد بهبودیافته، پلاسمای خون شان را دریافت کنید، ممکن است در پلاسمای خون شان عواملی باشد که به بهبودی دیگران کمک کند. این اقدام را در وزارت بهداشت، سازمان انتقال خون کشور آغاز کرد و با توجه به مشورت‌هایی که داشتیم، می‌توان گفت که برنامه بسیار خوبی را آغاز کرده اند، اما برای اعلام نتایج این اقدام مسلما باید مدتی بگذرد. زیرا این مطالعات دو مرحله دارد؛ یکی پلاسماگیری و دیگری هم تزریق مجدد آنهاست. همکاران مان در انتقال خون با جدیت و بر مبنای علمی و منطقی خوب در حال پیشبرد این کار هستند.
 
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
بهترین روش تشخیص کرونا استفاده از در قابلمه است.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
اگه جرات دارید نتایج را بدون دستکاری منتشر کنید
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
میبینیم که از کشور های دشمن ایران پیام های مسخره فرستادند ......شمایی که از امریکا پیام دادین وایتکس ات رو خوردی که کرنا نگیری!!!؟؟؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟