یک تحلیلگر سیاسی در گفت‌وگو با «تابناک» مطرح کرد؛

چرایی افزایش اختلافات در جریان اصلاحات؟! / اصلاح‌طلبان «اختلافات ایدئولوژیک» جدی دارند/ ۷ سال قدرت دست اصلاح‌طلبان بوده؛ بگویند برای مردم چه‌ کردند؟

این تحلیگر مسائل سیاسی گفت: زمانی که یک جریان در انتخاباتی به دلیل عملکرد خودشان نمی‌توانند پیروز شوند، شروع به تراشیدن همدیگر می‌کنند و اختلافاتی که در درون سینه‌ها یا اتاق‌هایشان سال‌ها نگه داشته بودند، بیرون می‌زند و پرخاشگری به یکدیگر را شروع می‌کنند که این صورت ظاهر موضوع است...
کد خبر: ۹۷۹۰۶۹
|
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۴ 17 May 2020
|
17485 بازدید
|

چرایی افزایش اختلافات در جریان اصلاحات؟!/ اصلاح‌طلبان «اختلافات ایدئولوژیک» جدی دارند/ 7سال قدرت دست اصلاح‌طلبان بوده؛ بگویند برای مردم چه‌کردند؟

اصلاح طلبان از سال ۹۲ تاکنون عنان قدرت را در قوه مجریه به دست داشته اند. بخش زیادی از این طیف توانستند حاکم بر کرسی‌های مجلس دهم باشند و هم اکنون در شورا‌های اسلامی شهر و روستای اکثر نقاط کشور قدرت در اختیار این طیف سیاسی است؛ اما همانطور که در انتخابات مجلس یازدهم، آن‌ها یک بازنده به تمام معنا بودند، اکنون بنا به تحلیل کنشگران سیاسی، عمر زمامداری آن‌ها در قوه مجریه و شورا‌ها رو به پایان است و پیش بینی می‌شود در سال ۱۴۰۰ این مناصب در اختیار اصولگرایان قرار بگیرد.

به گزارش «تابناک»؛ همانطور که جریانات سیاسی وقتی در قدرت هستند، دامنه اختلافات و انتقادات داخلی شان زیاد می‌شود، اصلاح طلبان نیز از این مساله مستثنی نبوده اند و پس از واگذاری نتیجه در انتخابات دوم اسفند ۹۸ و حتی قبل از آن هم اختلافات آن‌ها هر روز بیشتر و بیشتر و هر روز علنی‌تر می‌شد؛ تا جایی که اکنون این جریان سیاسی در درون خود به یک اختلاف نظر جدی رسیده است.

اصلاح طلبان اکنون در مورد روش‌های تصمیم گیری انتخاباتی شان اختلاف نظر جدی دارند و کار به جایی رسیده که بخشی از این جریان حتی سید «محمد خاتمی» رئیس دولت اصلاحات را که لیدری این جریان را طی سال‌های اخیر به عهده داشته و نقش پررنگی به ویژه در انتخابات سال‌های ۹۲، ۹۴ و ۹۶ ایفا کرده است، به باد انتقاد می‌گیرند و معتقدند که او رهبر این جریان سیاسی نیست؛ هرچند خود خاتمی هم عنوان کرده چنین ادعایی ندارد.

در همین زمینه، یک تحلیگر سیاسی در گفتگو با خبرنگار «تابناک» به چرایی بروز اختلافات درون جبهه اصلاح طلبی پرداخته و به سؤالاتی پیرامون این موضوع پاسخ داده است.

«ناصر ایمانی» گفت: اختلافات ایدئولوژیک یکی از دلایل اصلی اختلاف میان تشکل‌های اصلاح‌طلب است که در جریانات دیگر وجود ندارد.

این تحلیگر مسائل سیاسی اصولگرا درباره اختلافات پیش آمده در بدنه اصلاح‌طلبان در پی شکست این جریان در انتخابات مجلس و عملکرد ضعیفی که در مجلس دهم داشتند، اظهار کرد: حضور هر جریانی در سیاست معمولا اختلافاتی را بعد از حضور در قدرت به وجود می‌آورد. تا زمانی که یک جریان یا جناح سیاسی در قدرت حضور ندارد معمولا یا اختلافات وجود ندارد یا خیلی کم است، ولی وقتی در قدرت حضور پیدا می‌کنند به طور طبیعی اختلافات به وجود می‌آید و زیاد می‌شود.

این تحلیگر سیاسی تصریح کرد: در شرایطی که یک جناح در قدرت حاکم باشد، اما موفق نباشد و کارنامه خوبی به مردم نشان ندهد، اختلافات در بدنه آن جناح بیشتر خواهد شد و این وضعیتی که در حال حاضر در بدنه جریان اصلاح‌طلب هست، عین این مصداق است.

ایمانی خاطرنشان کرد: اصلاح‌طلبان در هفت سال گذشته هم قوه مجریه را کامل در اختیار داشتند و هم در قوه مقننه در چهار سال گذشته حضور موثری داشتند و هم در شورای شهر پررنگ بودند؛ اما متاسفانه عملکردشان مورد توجه مردم نبود و مشکلات بسیاری برای مردم ایجاد کرد.

وی تاکید کرد: وقتی مردم از یک جریان راضی نباشند، نوع رویگردانی مردم از آن‌ها در انتخابات‌های بعدی ایجاد می‌شود و این سرنوشت همه جریان‌هاست.

این تحلیگر مسائل سیاسی گفت: زمانی که یک جریان در انتخاباتی به دلیل عملکرد خودشان نمی‌تواند پیروز شود، شروع به تراشیدن خودشان می‌کنند و اختلافاتی که در درون سینه‌ها یا اتاق‌هایشان سال‌ها نگه داشته بودند، بیرون می‌زند و پرخاشگری به یکدیگر را شروع می‌کنند که این صورت ظاهر موضوع است.

ایمانی اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی اختلافات در جناح اصلاح‌طلب، چالش‌های بسیار شدید ایدئولوژیک است که در بدنه این جریان از قدیم وجود داشته و مشکلات شدید ایدئولوژیکی در این جریان است که در جریان اصولگرا این روند وجود ندارد.

وی افزود: حضور در قدرت، ناکارآمدی و اختلافات شامل همه جریانات سیاسی است، اما در مورد اصلاح‌طلبان یک موضوع متمایز است و آن اختلافات ماهوی و ایدئولوژیکی شدید است که به این جریان لطمات زیادی وارد کرده است.

امروز دیگر تقریبا باید کار شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان به ریاست «محمدرضا عارف» که بسیاری از اصلاح طلبان انتقادات جدی به آن وارد کرده اند، تمام شده دانست و منتظر ماند و دید که جریان اصلاحات قرار است در چه قالبی خود را برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ مهیا کند. حتی اخیرا «عبدالواحد موسوی لاری» نایب رئیس این ساز و کار سیاسی تصمیم گیر درون جریان اصلاح طلبی (شورای عالی) به دلیل انتقادات صورت گرفته نسبت به آن و اتخاذ تصمیم جدید پیرامون این مساله استعفا کرده است.

اکنون اصلاح طلبان که متاثر از تشکیل یک دولت ائتلافی که در برخی مواقع بنا به میل و خواست آن‌ها عمل نکرده و همچنین مجلسی که نتوانسته توقعات را عمل کند و نیز شورای شهری که عملکرد مطلوبی بر جای نگذاشته است؛ بار سنگینی از مطالبات بدنه هوادار خود را بر دوشش احساس می‌کند؛ دنبال تصمیمات جدیدی هستند. تصمیماتی که اگر صرفا به سمت حرف درمانی و شعار برود، مطالبات محقق نشده دیگری را پیش روی این جریان قرار خواهد داد و اگر اقدام عملی و واقعی در این خصوص صورت بگیرد، شاید بتوان به همراهی دوباره حامیان اصلاحات با این جریان سیاسی امیدوار بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۵۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
فقط اصلاح طلبان کاری نکردن ؟!
کارنامه اصولگرایان خیلی درخشانه ؟!
اصلاح طلب و اصولگرا هیچ فرقی با هم ندارند همه دستشون رو شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
اگه ما از اصلاح طلب ها انتقاد می کنیم به این معنی نیست که شیفته ی اصول گراها هستیم . هردو گروه در اداره این کشور ناکارآمد هستن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
البته ناگفته نماند کارنامه ی دولت اصلاحات در میان چند دولت اخیر بعد از جنگ درخشان تره
کمترین نرخ تورم
کمترین تنش با غرب
...
تا اینکه بعدش معجزه ی هزاره ی سوم اومد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
البته بعد معجزه هزاره سوم معجزه تمام تاریخ ظهور کرد
نادر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
جناب اصول گرا
مشکل خیلی از افراد اینه که انصاف در .مخیله شان راه نداره
یه جو انصاف!!!!!!!!!
آیا اصولی که شما به آن گرایش داری اینه؟
متاسفم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
فرقی نداره کدوم یکی از شما بیایید راس چون مملکت
داری بلد نیستید ی جای اباد بدن دستتون ویرونش میکنید بدون جوابگوی بودن میزارید میرید
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
بازی اصلاح طلبی اصول گرایی از اول برای فریب مردم بود اصلاح طلب و اصول گرا هر دو روی یک سکه اند مردم از این بازی گذر کرده اند دیگه تمام شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
هر وقت شما گفتید تو این 40 سال چیکار کردید ، بعد از بقیه بخواین بگن که چیکار کردن !!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
تو این سا لهاخیلی کارا کردن. قیمت دلارو ببین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
اصلاح طلبان اولین دوره شورای شهر در تمام کشور را تقریبا به صورت قاطع در اختیار خود گرفتند.
اما عملکرد چهار ساله آنان آنگونه بود که در بسیاری از مراکز استان ها مانند تهران و مشهد 16 سال شورای شهر را از دست دادند.
چون در انتخابات شورای شهر نظارت شورای نگهبان هم وجود ندارد نتوانستند بگویند به نظارت استصوابی باختند.

اما در مجلس فرق می کند و باخت خود را به شورای نگهبان نسبت می دهند.
درحالی که در واقع به عملکرد فرافکنانی خود می بازند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
تنها ابزار موفقیت اصلاح طلبان روزنامه ها و کانال ها است و با مظلوم نمایی قدرت را به دست می گیرند.
پس از قدرت گرفتن با رویگردانی شدید ملت از دست می دهند.
ملت نیز فراموش کار هستند.
6-7 سال دیگر با تبلیغ، دولت روحانی را به عنوان یک دولت موفق معرفی می کنند.
همانطوری که دولت خاتمی را الان به عنوان دولت موفق برای مردم جا می زنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
احمدی نژاد رئیس جمهوری خارج از گردونه چپ و راست بود
مجلس کمترین همراهی با او را داشت
هیچ دولتی باندازه احمدی نژاد وزیرش استیضاح نشد.
و هیچ دولت باندازه او برکناری وزیر توسط مجلس را نداشت.

اما مردم عادی او را بسیار دوست دارند.
بسیاری در دوره او صاحب خانه شدند.
بسیاری در دوره او استخدام رسمی شدند
پاسخ ها
رضا
| United States of America |
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
ملت درسال 84اگردنبال آب نبات بودندبه رقبای احمدی نژادکه ازیارانه صدوبیست هزارتومانی سخن می گفتندرای می دادند.این سخنان شماتوهین به مردم ایران است.آن سال احمدی رابه خاطرقول تغییربر
گزیدندبخاطرشعارمبارزه بافسادبرگزیدنداماهیچیک عملی نشد.بنابراین این بارکاندیدشودآن هم باشعارهای پوپولیستی هیچ شانسی برای انتخاب شدن ندارد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
کافیه به سخنرانی امامان جمعه در دوره احمدنژاد سخنان اقای جنتی بزرگان اصولگرا در حلوا حلوا کردن او مراجعه کنید تا از غفلت خارج شوی این از لحاظ عدم وابستگی جناحی از لحاظ رسیدگی به مردم ایشون 800 میلیارد دلار پول در دست داشت معلوم نشد کجا خرج شده است جون همین مسکن مهر 60 درصدش در دوره روحانی به
سرانجام رسید و روحانی خزانه خالی تحویل گرفته بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
در سیستم بسته با دولت موازی و نهادهای غیر پاسخگو کدام دولتی می تواند کار کند. این کشور با ساختار موجود دولتی را می طلبد که در دست دولت اصلی و بدون سیستمی و فله ای و غیر حسابرسی باشد.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
دولت فعلی اصلاح طلب نیست‌.اما همین دولت به ظاهر اصلاح طلب دلارهای ۴۲۰۰ تومانی فروانی را به شرکتهای واردکننده کشاورزی و نهاده ها داده!!!!!!
بی انصافی نکنید
پاسخ ها
آخرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
خخخخخخخخ
آره
یخچال خونه ما هم همین رو میگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
از ناصر ایمانی توقعی غیر از این نیست البته نسبت تحلیلگر دادن به ایشان منصفانه نیست تحلیلگر از واقعیت ها برداشت علمی و منطقی می کند نه جناحی اما اقای ایمانی
اولا نه اقای روحانی و نه هیچیک از اصلاح طلبان ادعای اینکه دولت دکتر روحانی اصلاح طلب است را نداشته و ندارند دولت ایشون اسمش اعتدال بوده و هست و دلیل ان هم وجود افراد از جناحین مختلف در دولت است اما عمده وزرا بدون جناحند
ثانیا اختلاف بین اصلاح طلبان از جنس اختلاف بین اصولگرایان نیست اختلاف بین اصلاح طلبان و ناراحتیشان از این است که چرا علیرغم انهمه کارشکنی های نهادها ی وابسته به اصولگرایان بیشتر ازاین نتوانستند خواسته های مردم را دقیقا براورده کنند اما عمده اصولگرایان دقیقا اختلافشان برای رسیدن به قدرت است مردم در معادلاتشان سهمی ندارند
ثالثا عمده انتقادات به دولت اقای روحانی از طرف مردم و دلسوزان انتقاد به برجام انتقاد به اصرار دولت به تصویب لوایح مالی انتقاد به دیپلماسی او انتقاد به بستن موسسات مالی غیر قانونی و شفاف شدن بودجه و حقوق و .... نیست انتقاد به این است چرا در مقابل زیاده خواهی های جناح شما منفعل عمل کرد هر چند شما تظاهر به غیر از این می نمایید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
بله الان تقریبا هیچ کس به دلار 18000 تومنی سکه ی 7/5 میلیونی تورم 70 درصدی و پراید 90 میلیونی و صدها شاهکار دیگر اعتراضی نداره بلکه عمده اعتراض تمام معترضان این است که چرا دولت دربرابر زیاده خواهی
های جناح مقابل منفعل عمل کرد . نمونه ای کامل از
یک تفکر بنفش که در ابرها اوج گرفته است احسنت خسته نباشی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
بنده خدا از بنفش ها حمایت نکرده شما از قدرت تحریمها و کمبود منابع غافلید از قدرت امریکا غافلید از خزانه خالی غافلید از اینکه روحانی همان سال 92 بعد از اینکه فهمید علیرغم ادعای احمدنژاد خزانه خالی و بدهی های دولت هزاران میلیارد بدهکاره بخاطر حفظ ارامش موضوع را جنجالی نکرد وتمامی اینها بخاطر حمایت های بی چون و چرا از احمدنژاد بود ضمن اینکه موضوع مقاله از توهم یک اصولگرا در رابطه با اینکه اقای روحانی اصلاح طلبه صحبت شده و این بنده خدا این را رد میکنه
آریو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
این آقای کارشناس کاش اسم سه تا از وزرای اصلاح طلب دولت هفت سال گذشته را نام می برد؟!!!!!!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟