به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، مجله فارن پالیسی در گزارشی در این باره نوشت: تصمیم اسرائیل برای الحاق مناطقی از کرانه باختری باعث تغییر شکل خاورمیانه خواهد شد، طوری که فلسطینیها از توافقنامه صلح خارج خواهند شد و ممکن است که اردن نیز به آنها ملحق شود.
همزمان با بررسی الحاق مناطقی از کرانه باختری توسط اسرائیل طی چند ماه آتی، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین سهشنبه اعلام کرد که این تشکیلات دیگر به توافقنامههای امضا شده با اسرائیل ازجمله توافقنامه امنیتی پایبند نیست و این ممکن است به منزله آغاز تشدید تنش در منطقه باشد.
تبعات
رهبران عرب دیگری نیز به اسرائیل نسبت به الحاق هر بخشی از کرانه باختری هشدار دادهاند، ازجمله این رهبران، عبدالله دوم، پادشاه اردن است که هفته گذشته هشدار داد، اسرائیل در مسیر یک درگیری بزرگ با این کشور است.
در حالی که هنوز چند ماه مانده به الحاق اراضی کرانه باختری و حتی ممکن است که هیچگاه اتفاق نیفتد، واکنش این دو رهبر که بیشترین حساسیت را نسبت به این اقدام اسرائیل نشان دادهاند، حساسیت این مسأله را حتی پس از گذشت بیش از ۵۰ سال از اشغال فلسطین توسط اسرائیل آشکار کرد.
فارن پالیسی در ادامه به نقل از محمود عباس نوشت: سازمان آزادیبخش فلسطین و تشکیلات خودگردان از این پس تمامی توافقنامهها و تفاهم نامهها با اسرائیل و آمریکا درباره فلسطین ازجمله توافقنامه امنیتی و تعهدات ناشی از آن را منتفی اعلام میکنند.
احتمال الحاق مناطقی از کرانه باختری به بخشی از توافق تقسیم قدرت میان نتانیاهو و بنی گانس تبدیل شده است.
اگرچه مشخص نیست اسرائیل چه بخشهایی از کرانه باختری را به اراضی اشغالی الحاق خواهد کرد و یا اینکه آیا درحال پیشبرد این طرح است یا خیر؟ اما توافق ائتلاف (لیکود و حزب آبی ـ. سفید) به نتانیاهو اجازه میدهد تا از کابینه عبور کرده و این طرح را بلافاصله پس از اول ژوئیه بر روی میز کنست (پارلمان اسرائیل) بگذارد.
این طرحی است که تا این لحظه مورد حمایت دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بوده است و این بدان معنا است که بنی گانتس که تا حدودی یک فرد میانهرو به شمار میرود نمیتواند با این طرح مخالفت کند.