به گزارش «تابنا:» به نقل از ایرنا از خبرگزاری فرانسه، جاستین ترودو نخست وزیر کانادا که میزبان اجلاس گروه هفت در سال ۲۰۱۸ بود در مورد پیشنهاد ترامپ به خبرنگاران گفت: هر تجمع حضوری باید با اولویت ایمنی برگزار شود.
ترودو افزود، ما باید جلسات رهبران را چه به صورت مجازی یا حضوری برگزار کنیم، ما پیشنهاد ایالات متحده به عنوان میزبان گروه هفت را بررسی خواهیم کرد تا ببینیم چه تدابیری برای حفظ امنیت مردم در نظر گرفته میشود و متخصصان چه توصیههایی میکنند.
با گذشت چندین ساعت از پیشنهاد ترامپ، تا کنون مثبتترین پاسخ توسط امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه ارائه شده است.
در همین رابطه یک مقام فرانسوی از کاخ الیزه گفت: مکرون مایل است اگر شرایط بهداشتی اجازه دهد به کمپ دیوید برود. وی این رویداد را "یک نشست مهم" خواند.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز در کنفرانس خبری در برلین در مورد برگزاری حضوری اجلاس گروه هفت در کمپ دیوید گفت: صبر میکند تا ببیند چه اتفاقی خواهد افتاد.
ترامپ در حالی خواهان برگزاری اجلاس گروه هفت در مقر کمپ دیوید است که در حال حاضر اروپاییها و کاناداییها به دلیل محدودیت اعمال شده توسط دولت آمریکا برای مهار شیوع ویروس کرونا، قادر به سفر به ایالات متحده نیستند.
ترامپ روز چهارشنبه با تغییر تصمیم خود برای برگزاری نشست گروه هفت به صورت ویدئو کنفرانس، در توییتر نوشت: این نشست میتواند به صورت حضوری در مقر کمپ دیوید برگزار شود.
رییس جمهوری آمریکا افزود: بهبودی از بیماری همه گیری ویروس کرونا بهاندازه کافی خوب پیش میرود که احتمالاً میتواند گردهمایی عظیم دیپلماتیک (گروه هفت) به صورت حضوری انجام شود.
ترامپ در ادامه تاکید کرد: اکنون که کشور ما در حال بازگشت به وضعیت سابق است من در حال تصمیم گیری برای برنامه ریزی مجدد برای نشست گروه هفت در همان تاریخ مشابه در ایالت واشنگتن دی سی در مقر کمپ دیوید هستیم.
نشست گروه هفت که امسال به میزبانی آمریکا برگزار میشود، قرار بود در ماه ژوئن (خرداد) در مقر کمپ دیوید برگزار شود. اما در ماه مارس (فروردین) کاخ سفید اعلام کرد که به دلیل همه گیری بیماری کووید ۱۹ این نشست از راه دور برگزار میشود.
کشورهای گروه هفت شامل انگلی، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده میشوند که چهل و پنجمین نشست این گروه در سال گذشته در فرانسه برگزار شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.