وعده‌های سرخرمن دولت برای مسکن

تدبیر‌های روی کاغذ مانده؛ رشد ۳۴۳ درصدی قیمت مسکن از آخوندی تا اسلامی/ فروش متری مسکن در بورس، دردی را دوا می‌کند؟

در سال‌های اخیر، خانه به دوشان و مستاجران مدام چشم انتظار تصمیمات دولت‌ها بوده اند. زمانی با مسکن مهر برای خود خانه‌ای دلخواه ترسیم کردند و زمانی با مسکن اجتماعی. اما نتیجه تمام این وعده ها، جز کاهش قدرت خرید و گرانی خیره کننده قیمت مسکن نبوده است.
کد خبر: ۹۸۳۸۹۷
|
۲۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۸ 11 June 2020
|
24918 بازدید
|

تدبیر‌های روی کاغد مانده؛ رشد ۳۴۳ درصدی قیمت مسکن از آخوندی تا اسلامی/ فروش متری مسکن در بورس، دردی را دوا می‌کند؟

تابناک اقتصادیاین روزها و با نزدیک شدن به فصل جابجایی ها و نقل انتقالات مستاجران، قیمت مسکن و اجاره بها به دغدغه اصلی مردم تبدیل شده است. قیمت ها به حدی بالا رفته است که حتی یافتن یک سرپناه برای زندگی یک ساله هم به یک رویا تبدیل شده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، وقتی از افزایش قیمت مسکن و اجاره بها سخن به میان می آید دقیقا از چه موضوعی صحبت می کنیم؟ برای اینکه بدانید عمق فاجعه در حوزه مسکن چقدر است به آمارهای چند ساله اخیر باید رجوع کنیم. گزارش های دفتر اقتصاد مسکن و برنامه ریزی وزرات راه و شهرسازی پیرامون تحولات بازار معاملات مسکن در شهر تهران شاید متر خوبی برای سنجش اوضاع قیمت مسکن در این سال ها باشد.

رشد 343 درصدی قیمت مسکن در هفت سال

هنگامی که در مرداد ماه سال 1392 دولت تدبیر و امید سکان قوه مجریه کشور را در اختیار گرفت متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در شهر تهران 3 میلیون و 834 هزار و 200 تومان بود. آخرین آمار در زمینه متوسط قیمت هر مترمربع مسکن که مربوط به اردیبهشت ماه سال جاری می باشد نشان می دهد که متوسط قیمت هرمترمربع مسکن به 17 میلیون و 6 هزار و 600 توامن افزایش یافته است. این بدان معناست که در هفت سال گذشته رشد قیمت مسکن 343 درصد بوده است. اجاره بها نیز که رابطه مستقیم با قیمت مسکن دارد در این سال ها همپای افزایش قیمت مسکن رشد کرده است.

طرح های مسکنی که در دولت تدبیر و امید روی کاغذ ماند

اما دولت برای جلوگیری از این افزایش قیمت مسکن در این هفت سال چه کرد؟

دولت تدبیر و امید اولین کاری که بعد از در اختیار گرفتن سکان هدایت قوه مجریه در حوزه مسکن انجام داد این بود که طرح مسکن مهر را بنا به دلایلی متوقف کرد و تنها وعده داد که مسکن های نیمه ساخته در این طرح را تکمیل کرده و در اختیار مردم قرار دهد. این توقف به منظور اجرای یک طرح جایگزین با نام طرح مسکن اجتماعی بود.

تدبیر‌های روی کاغد مانده؛ رشد ۳۴۳ درصدی قیمت مسکن از آخوندی تا اسلامی/ فروش متری مسکن در بورس، دردی را دوا می‌کند؟

عباس آخوندی وزیر سابق مسکن در آبان 92 اعلام کرد: "تیم‌هایی را مامور بررسی جوانب اجرای طرح مسکن اجتماعی و استفاده از تجربیات جهانی این نوع مسکن‌سازی کرده‌ام." در اسفند 92، یک مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی از نهایی شدن ساز و کار مسکن اجتماعی خبر داده و گفته بود: "ساز و کار مسکن اجتماعی در حال نهایی شدن است و قرار است وزیر راه و شهرسازی آن‌را تا اواخر اسفند ماه جاری ابلاغ کند. در طرح مسکن اجتماعی متوسط واحد مسکونی 50 متر است و برای خانوارهایی که فرزند دارند، به 70 متر می رسد." در تیرماه سال 93 آخوندی با بیان اینکه مسکن اجتماعی نیاز به مطالعات بیشتری دارد، بازهم ارائه طرح را به عقب انداخت و حتی عنوان داشت این طرح بخشی از طرح های دولت در حوزه مسکن است! و باز هم وعده های دیگر...

در نهایت این طرح تنها بر روی کاغذ ماند و به اجرا نرسید تا سرانجام محمد اسلامی وزیر فعلی راه و شهرسازی انتقادات سنگینی را متوجه این طرح کند!

وی در مورخه 4 تیرماه 1398 و در حاشیه پنجمین جلسه شورای ‌عالی شهرسازی و معماری ایران ضمن مخالفت با طرح مسکن اجتماعی، آن را طرحی نامناسب برای جامعه و فرهنگ ایرانی دانست و گفت: باید برای طبقات مختلف اجتماعی مسکن تولید کنیم که البته تولید مسکن اقشار متوسط و کم درآمد جزو اهداف اولویت دار ماست. در عین حال در ساخت و ساز، ترکیب جمعیتی ملاک عمل قرار می‌ گیرد.

اسلامی با تاکید بر این مطلب که با مسکن اجتماعی به شدت مخالف است، توضیح داد: مسکن اجتماعی در هرکجای دنیا که رواج پیدا کرده است به عنوان مسکن های نشان دار شناخته شده است. عموما این مناطق به مناطقی تبدیل شده که به واسطه فقر شاهد انواع و اقسام مشکلات و معضلات در آن، هستیم. مسکن اجتماعی در آمریکا و اروپا نیز به عنوان تجربه های ناموفق شناخته شده اند.

بیشتر بخوانید:

این بزرگترین طرح دولت تدبیر و امید برای خانه دار کردن مردم تا تیرماه سال 1398 بود که با انتقاد وزیر راه و شهرسازی پرونده آن برای همیشه بسته شد. از سایر طرح هایی که دولت در این سال ها در حوزه مسکن پیشنهاد داده و یا اجرا کرده است می توان به این طرح ها اشاره کرد: صندوق پس انداز مسکن، بازار رهن ثانویه مسکن،  فروش اقساطی مسکن، مسکن قسطی کارمندان، طرح مسکن استیجاری، وام اجاره مسکن و طرح مسکن ملی اشاره کرد.

طرح مسکن ملی نیز از شهریور ماه سال گذشته کلید خورد و قرار است در این طرح تنها 400 هزار واحد مسکن تولید شود که البته به گفته کارشناسان این میزان تولید مسکن جوابگوی تقاضای فعلی نیست. کارشناسان معتقدند که ایران نیازمند تولید سالانه یک میلیون واحد مسکن می باشد که با کم کاری های انجام شده در این زمینه در این 7 سال این میزان هم اکنون به 1.5 تا 2 میلیون واحد سالانه، افزایش یافته است.

همچنین برای مالیات ستانی در حوزه مسکن در راستای رسیدن به یک قیمت متعادل در بازار مسکن، در این سال ها طرح هایی مطرح بوده است که از آن جمله می توان به راه اندازی سامانه املاک و اسکان برای مالیات ستانی از خانه های خالی از سکنه اشاره کرد. این سامانه باید از سال 1394 راه اندازی می شد اما راه اندازی آن تا 29 بهمن ماه سال گذشته به طول انجامید. در این تاریخ نیز تنها یک رونمایی از سامانه انجام شد و هم اکنون وزارت راه و شهرسازی توپ راه اندازی این سامانه را به زمین سازمان امور مالیاتی می اندازد.

وزیر راه و شهرسازی در مورخه 21 خرداد ماه سال جاری در گفتگو با بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما به بحث دریافت مالیات از خانه های خالی اشاره کرد و گفت: راه اندازی سامانه املاک طبق قانون از سوی وزارت راه وشهرسازی انجام شده و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته و این سازمان باید نسبت به اخذ مالیات اقدام کند. وی افزود: این سامانه در بهمن ماه توسط وزارت راه وشهرسازی رونمایی شده و تمامی دستگاه ها اطلاعات خود را وارد این سامانه کرده اند و سازمان امور مالیاتی باید از تابستان امسال اقدام به شناسایی واحدهای خالی و صدور برگه مالیات کند.

به علاوه، طرح مالیات بر عایدی سرمایه که شامل مسکن نیز می شد در حوزه مالیات ستانی از مسکن مطرح بوده است که از زمان سر و کار آمدن فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد تنها وعده های مکرری از ارسال لایحه آن به مجلس داده شده است و حرکت عملی و قابل توجهی در این زمینه دیده نمی شود.

اضافه کردن اجاره‌بها به صورت غیر واقعی ظلم به مستاجر است 

تدبیر‌های روی کاغد مانده؛ رشد ۳۴۳ درصدی قیمت مسکن از آخوندی تا اسلامی/ فروش متری مسکن در بورس، دردی را دوا می‌کند؟

وزیر راه و شهرسازی روز گذشته در گفتگویی با تاکید بر اینکه قیمت‌های فعلی بازار مسکن به شدت دارای حباب مصنوعی است، اظهار داشت: قیمت‌های فعلی بازار مسکن به شدت مصنوعی است و از هیچ منطقی پیروی نمی‌کند. اضافه کردن اجاره‌بها به صورت غیر واقعی ظلم به مستاجر و حتی صاحبخانه است چرا که وجه غیرمنصفانه‌ای را به خانه خود آورده است. به گفته اسلامی در کشور بیش از ٢٤ میلیون واحد مسکونی وجود دارد اما تعداد خانوار ٢٢ میلیون نفر است که نشان می دهد تعداد واحد مسکونی از تعداد خانوار بیشتر است.

همان گونه که ملاحظه شد در این هفت سال هنوز طرح های بسیاری در حوزه مسکن بر روی کاغذ مانده و اجرایی نشده است و به تازگی گویا قرار است یک طرح دیگر به این طرح ها افزوده شود!

طرح پیش فروش متری مسکن در قالب انتشار اوراق سلف موازی استاندارد در بورس کالای ایران در این مدت مطرح شده است و محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی طی مصاحبه ای در مورخه 2 خرداد ماه سال جاری در این باره گفت: امکان خرید و فروش سهام‌ مسکن، تحت عنوان خرید متری مسکن در بازار سرمایه وجود دارد.

هدف اصلی این طرح این است که افرادی که سرمایه کافی برای خرید یک واحد آپارتمان ندارند با آغاز معاملات متری مسکن می‌توانند متناسب با سرمایه خود، متراژی از یک ملک را خریداری کنند تا سرمایه حتی اندک آنان همپای قیمت مسکن، افزایش یابد و ارزش سرمایه آنان به دلیل سیر صعودی قیمت مسکن در بلند مدت، آسیب نبیند و توان خرید خانه برای آنان ایجاد و تقویت شود.

اما این طرح و ورود یا عدم ورود مسکن به بورس نیز مخالفان و موافقانی دارد.

در رابطه با این طرح حسن محتشم عضو هیئت‌مدیره انجمن انبوه‌سازان تهران طی مصاحبه ای در 16 خرداد ماه سال جاری با بیان اینکه امیدواریم طرح متری مسکن در بورس کالا با جدیت دنبال شود، گفت: این طرح منجر به افزایش سرمایه‌گذاری و تولید مسکن شده و در نهایت به کاهش قیمت تمام‌شده می‌انجامد.

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه که در مورخه 21 خرداد ماه سال جاری در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما حضور یافته بود به ارائه توضیحاتی درباره بازار مسکن پرداخت و از کمبود سرمایه و کاهش تولید به عنوان دو علت اصلی آشفتگی بازار مسکن یاد کرد و گفت: اگر مسکن به بازار سرمایه و بورس وارد شود هر دو مشکل حل می شد. کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تامین سرمایه در بورس نیاز یک میلیون واحد مسکونی در سال را برطرف می کند، گفت: یکی دیگر از مشکلات بازار مسکن این است که مرجع قیمت گذاری مسکن در کشور مشخص نیست. وی در ادامه درباره اقسام مختلف تامین مالی در بخش مسکن نیز گفت: اگر قیمت مسکن با کمک بورس شفاف شود گلوگاه های مسکن مشخص می شود.

همچنین حسام عقبایی نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران به عنوان یکی از مخالفان ورود مسکن به بورس طی مصاحبه ای گفت: مسکن یک کالای همگن نیست و باید وزارت اقتصاد، سازمان بورس و وزارت راه و شهرسازی برای اجرایی شدن آن کارشناسی بیشتری انجام دهند. نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران با بیان اینکه مسکن کالایی مانند نفت یا گندم نیست که با عرضه در بورس بتواند زمینه ساز رونق و یا افزایش سرمایه‌ها شود، افزود: در یک ساختمان ممکن است ۲ واحد با یکدیگر تفاوت‌های بسیار زیادی داشته باشد و این خود باعث افزایش قیمت‌ها در این ساختمان شود بنابراین عرضه آن‌ها در بورس نمی‌تواند مناسب باشد.

دستور رئیس جمهور برای پیگیری موضوع مسکن

به هر صورت حالا که طرح های دولت در حوزه مسکن به سرانجام خاصی نرسیده است و قیمت مسکن همچنان در حال افزایش می باشد، رئیس جمهور روز گذشته مورخه 21 خرداد ماه سال جاری دستوراتی را به وزیر اقتصاد، وزیر مسکن راه و شهرسازی و مدیرعامل بانک مسکن داد تا موضوع مسکن را تحت نظر قرار دهند. وی در ارتباط با مشکل مسکن در کشور گفت: امروز شرایط مسکن فشار ناعادلانه‌ای را دارد وارد می کند؛ بر این اساس من امروز این دستور را دادم که وزیر اقتصاد، رئیس بانک مسکن و وزیر مسکن راه و شهرسازی زیر نظر معاون اول این موضوع را تحت نظر قرار دهند تا ما بتوانیم این فشار را از دوش مردم کاهش دهیم.

به هر صورت باید گفت که اوضاع در بازار مسکن چندان مساعد نیست و تنها هفت سال است که از سوی مسئولین دولتی وعده ها، دستورات و توصیه ها شنیده می شود و حرکت عملی در این زمینه دیده نمی شود. گویا مسئولین در این هفت سال هنوز به این نتیجه نرسیده اند که با توصیه، دستور و وعده نمی توان بازارها را کنترل کرد. هفت سال از عمر دولت تدبیر و امید گذشت و حرکت خاصی در زمینه مسکن دیده نشد، این یک سال نیز با همین توصیه، وعده و دستورات خواهد گذشت.

جهت یادآوری بد نیست که به صحبت های رئیس جمهور روحانی در دهم خرداد ماه 1392 باز گردیم؛ زمانی که کاندیداهای یازدهمین دوره ریاست جمهوری در صدا و سیما حاضر شدند تا در مناظره اقتصادی شرکت کنند. مجری آن برنامه در یکی از سئوالات خود موضوع مسکن را مطرح نمود و از کاندیداهای ریاست جمهوری پرسید: " برنامه دولت شما برای تامین مسکن و مهار قیمت آن چیست؟". حسن روحانی در پاسخ به این سئوال گفت: اصل تامین مسکن ارزان برای جامعه مخصوصا نسل جوان از برنامه های دولت تدبیر و امید است. قیمت مسکن در سال های اخیر برای مسکن کلنگی رشد 82 درصدی و برای آپارتمان رشد 52 درصدی داشته است. 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷۶
سی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
بورس و راه انداختین با سودهای نجومی نتیجه افزایش سرمایه در بورس در بازارهای دیگ خودشو نشون میده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
سود شرکت های بورسی از طریق تولید بیشتر و صادرات است نه از طریق دلالی ... و در این بازار صورت های مالی شفاف انتشار پیدا می کند..
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
بحث مسکن در ایران یک راه حل خیلی خیلی ساده دارد که در همه دنیای پیشرفته عملی شده. ولی اجرا ان در ایران خیلی خیلی مشکل ودر حد محال خواهد بود. در تمام کشورهایی که اقتصاد درست دارند و به اصطلاح پیشرفته هستند تقریبا نیم تا یک درصد ارزش کارشناسی ملک یا زمین یا اپارتمان و.... بدون استثنا باید به عنوان مالیات و عوارض نگهداری شهر و روستا پرداخت شود. اگر این در ایران عملی شود هم قیمت مسکن تا یک سوم کاهش می یابد و هم دیگر برای کسی صرف نمی کند که خانه را انبار و احتکار و خالی نگه دارد. انوقت است که خانه فقط برای مصرف خواهد بود نه سرمایه گذاری. همه مشکلات می تواند حل شود. ولی غیر ممکن است. چون فوری چرتکه می اندازند و از انجا که خیلی از انها چندین خانه و ویلا دارند می بینند نمی صرفد و فوری تحت عنوان حمایت از قشر حقوق بگیر و مستضعف با چنین مالیاتی مخالفت می کنند. همین است که هیچوقت درست نمی شود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
چه ربطی داشت اقتصاد دان ؟!! بیان تو دالر بدن به تو دلال
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
اگر روزی برگشتیم به شعارهای اول انقلاب که مسئولین در میان مردم و در جنوب شهرها کنار مردم زیستند آنوقت همه چیز ارزان خواهد شد ولی صد حیف که این مسئولین شمال شهر نشین هستند و بودند؟؟؟
ناشناس
| Germany |
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
مسئله‌ بورس را نباید سر سری گرفت یک طرف این قضیه به املاک عمومی ربط دارد که نهایتا سود آور است و دولت بدون همه پرسی آنرا در اختیار بازار گذاشته است و سر دیگر ورشکستکی بانکها و موسسات پولی است که از این موقعیت استفاده می برند و جیب هایشان را پر و بدهکاریهایشان را از جیب مردم بر می دارند!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
جمع کنید این حرفها را که سودبورس به جیب تولید میرود کدام تولید؟! هرروزشاهد ورشکستگی بیشتر کارگاههای تولیدی وبیکارشدن تعدادزیادی ازکارگران هستیم
میگویند مسکن ۳۰۰ درصد رشد قیمت داشته پس حباب دارد چراهیچکس به رشدبی دلیل ۱۰۰۰ درصدی بورس گیرنمیدهد؟؟!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۳
مسوولین هیچوقت قوانین را به سود افراد فقیر تغییر نمی دهند و همیشه به نفع سرمایه داران تصمیم میگیرند
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
مسکن وارداتی نیست و معظل آن از همه جهت معظل مهندسی شده است راه حل راحت و با برنامه ای دارد چه از لحاظ ساخت و ساز که باید مدیریت شود و هزینه سرمام آوری که برای اسم مهندسی ساز توسط شهرداری و
نظام مهندسی و ... گرفته میشه اصلاح بشه ومالیات از اشخاصی که بیشتر از حد نیاز در آن واحد مسکن دارند اخذ بشه به گونه ای که این مالیات به مصرف کننده منتقل نشه یعنی سود آور نباشه(که با این افزایش قیمتهای ناگهانی کمی کمشکل است) و و ام به اشخاصی داده بشه که واقعا نیاز دارند و قیمت و اجاره متناسب با ارزش مسکن بشه و این قابل مدیریت و برنامه ریزی است که معمولا بیشتر مسئولان خودشان دلال مسکن هستند و نمیخواهند و نمی گذارند به این سمت حرکت بشه یعنی ممکنه ولی نمیخواهند و نمیگذارند
اولا در ساخت هزینه گرفتن مجوز بالایه این باید کم و متعادل بشه و دولت بر اساس قانون اساسی موظفه به مردم کمک کنه که صاحب خانه بشن و یک وزارت به این نام هست ولی اگر نگاه کنیم خودش شده دلال زمین و ... که متناسب با وظیفش نیست
بیشتر کارشناسان نظام مهندسی کارمندان دولت در بخش مسکن و شهرداری هستند که بیجهت مبلغ نظام مهندسی و نظارت و ... را اخذ میکنند و برخی از آنها گاها اصلا فرصت نمیکنند به ساختمان سر بزنند و نظارتی داشته باشند یعنی فقط مبلغی برای مهندسی ساز شدن میگیرند وبیجهت این درحالی است که مهندسی بیکار در بخش مسکن خیلی داریم و میتوان این دوکاره های سو ء استفاده کننده از مقام و قدرت را حذف کرد
وامام قیمت مسکن که همه چیز را متعادل کنه
ما در ایران سند نداشتیم یه مرحله دولت شاهنشاهی زمان مشخص کرد و شروع به سند صادر کردن کرد و مقداری از املاک صاحب سند شدن و اساسا نقل و انتقال سند و خرید و فروش باید از طریق محضرهای رسمی انجام بشه که حتی میتوانند اجرائیه صادر کنند و هزینه نقل وانتقال نیز کاهش پیدا کنه که اینطور نیست می بینیم توسط مشاورین املاک انجام میشه که اکثرا دلال هستند و دستی در آتش بالا بردن قیمت دارند که این هم باید اصلاح بشه و از طرفی طی برنامه ای سه چهار ساله برای تمام املاک کشور سنتد و پیش سند صادر بشه چطور
توسط ثبت و مسکن و شهرداری تمام املاک ایران از لحاظ ارزش و وضعیت (متراژ و ... ) بازدید ارزش گذاری میشوند کسانی که خواهان سند هستند و هزینه نسبتا اندک آن را پرداخت میکنند سند صادر به نام و کد ملی شخص و برای اشخاصی که به هر دلیل سند نمیخواهند پیش سند صادر و نقل و انتقال بدون اخذ سند اصلی جرم محسوب بشه با این اوصاف اشخاص پیر و ...که به هردلیل سند را درآن زمان نمیخواهند پیش سند به نام و کد ملی مالک صادر میشه و به محض انتقال به هر دلیل فوت یا فروش سند اصلی صادر میشه و ملک ارزش گذاری میشه و ارگانها برای فروش و اجاره بر نقل و انتقال و اجاره نظارت میکنند
از این طریق کلیه اشخاصی که مالک هستند با کد ملی و مشخصات (سن و ....) شناسایی میشه و از صف وام یارانه دار هم خارج میشوند و اگر چند تا خانه دارند مالیات متناسب پرداخت میکنند در هر زمان به صورت آنلاین
هزینه مازاد مخصوصا برای اشخاص فاقد مسکن حذف میشه و و در صف اخذ یک بار وام واقعی قرار میگیرند و اشخاصی که صاحب خانه هستند دیگر نمیتوانند وام یارانه دار و زمین مورد نیاز به قیمت متعادل از دولت اخذ و ... هزار و یک مشکل دیگر حل میشود ولی افسوس و صد افسوس که مانع اصلی مسئولین مربوطه هستندو نخواهند خواست وگرنه من در زمان احمدی نژاد هم برای این معظل و هم برای معظل کشاورزی طرح جامع به دولت ارائه دادم در بخش کشاورزی حتی
پیگیری نمودم و به ساختمان جهاد در بلوار کشاورز مراجعه کردم خدمت یکی از معاونین وزارت ، اینقدر بهانه آورد و در نهایت گفت نمیشه این را اجرا کرد هم خندم گرفته بود هم از عصابیت داشتم داغون میشدم دیدم متوجه موضوع هست اما نمیخواد
خلاصه با این مدیران نمیشه چون این وضعیت بل بشو به نفع خیلی ها هست
وضعیت مملکت با این همه سرمایه و با این دین مترقی و کامل نباید این باشه و بخواهیم یا نخواهیم همینه که هست
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
عسل کنار کیلویی۷۰تومان بودقبل عید خریدم۲۵۰هزارتومن.اینجا خوزستان است سرزمین نفت وانرژی
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
اگر به شایسته سالاری علمی توجه می شد هرگز و هرگز و هرگز هیچ دانش اموخته شایسته علمی در بدنه کارشناسی و مدیریتی وزارت مسکن و شهرسازی و دولت به فلان شهرداری که اصلا تحصیلات اکادمی نداشت اجازه نمی داد که قوانین علمی و ملی شهرسازی یک کشور را تحت عنوان فروش تراکم چوب حراج و بی دانشی بزند و پس از الگو شدن این قانون فروشی در تهران و از انجا به کلیه شهرداریهای و شهرهای کشور برای همیشه و همیشه زیست بوم و معماری یک ملت را از بین ببرد و برخی نا اگاهان برای او هنوز هم کف می زنند. اگر می بینید که مشکلات کلان تهران و شهرستانها از گرانی تا الودگی تا ترافیک و.... دیگر چاره ای ندارد به خاطر همان خبط علمی و مدیریتی تحت عنوان طرح مدیریت انچنانی ان شهردار و تفکر همراه او و همراهان و پشتیبانان او بود. دقیقا مانند گسترش بی برنامه دانشگاه ازاد و تحصیلات تکمیلی که نتیجه ای جز فقر دانش تخصصی در کشور نداشت و تحصیل اکادمیک را بی ارزش کرد. تا زمانیکه از ان اشتباه مهلک یعنی عدم شایسته سالاری علمی بر نگردیم باید منتظر محنتها و معضلات بسیار بیشتری باشیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
هیچ مطلبت با مطلب دیگر سازگار نبود!
خب نخر!
قبل عیدم همین دولت بود الانم همین. یهویی چرا 4 برابر؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
حالا هر اندازه از شکست امریکا و خارج شدن دلار از اقتصاد دنیا صحبت کنیم . ولی چیزی که عملا اتفاق افتاده این است که پول اصلی در سوریه و لبنان و ونزویلا و حتی یمن دلار امریکا است و اگر به خود نیاییم در ایران نیز تا چند وقت دیگر باید برای خرید جنس و کالا فقط دلار را معیار قرار دهیم یا حتی مبادله کنیم. فقط مثلا ببینید چه اتفاقی در بازار لوازم خانگی و الکترونیک افتاده. قیمتها نسبت به اسفند تا 50 درصد افزایش یافته و هر روز هم افزایشی تر می شود. نتیجه اینکه انقدر کالا در بازار داخلی گران می شود که حتی با دلار 18 هزار تومنی هم صرف می کند که قاچاق شود. نتیجه اینکه تقاضا برای دلار در بازار ایران به منظور واردات قاچاق اوج می گیرد و باز قیمت دلار افزایش می یابد و این چرخه ادامه خواهد یافت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
یک شبه میشود بحث گرانی را تمام کرد
1- ارائه لایحه سه فوریتی و تغییر قانون ظالمانه مالک و مستاجر سال 1376
2- کوتاه نمودن دست مشاورین املاک از تنظیم قراردادها و الزام به محضری نمودن تمامی قراردادهای اجاره از بابت دریافت مالیات از موجر و بی اعتبار اعلام کردن کلیه قراردادهای عادی
3- جرم دانستن از هرگونه توافق خارج از ضوابط قانونی مشخص شده توسط مالک و مستاجر
4- تعیین قیمت املاک استیجاری توسط کارشناس رسمی انهم بر اساس قیمت منطقه بندی
5-انعقاد قراردادهای سه ساله بدون حق اضافه نمودن هرگونه وجهی به مال الاجاره
با همین 5 مورد فورا و ظرف یکهفته میشود کلیه املاک استیجاری را سامان داد ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
نظر بسیار عالی بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
با شوروی اشتباه گرفتینا
شیرازی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
با همین قوانین فعلی هم بسیاری از مالکان از اجاره دادن ملک خویش خودداری می کنند...تنها راه مالیات گرفتن از خانه های خالی و مصادره زمین هایی است که مالکان بیش از یک سال از ساخت انها امتناع می کنند...ا
بهروز
| United States of America |
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
اونوقت شما خودت شخصا قیمت اجناس دیگه رو ۳ سال ثابت نگه میداری؟
سید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
ششم تثبیت قیمت دلار و سکه و بنزین و نان و مالیات بمدت سه سال
ناشناس
| Germany |
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
تو ف.کر می کنی این اقایان این نکات را نمیدونند!؟
خیلی هم خوب می دونند ولی نمیخواهند انجامش دهند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
اگر بخواین قیمت مسکن رو به دلار مرتبط کنید کار بسیار خطایی است. باید هر جور که شده اثر گذاری قیمت ارز خارجی بر اقتصاد داخلی رو از بین برد. قیمت مسکن رو بر اساس قیمت دلار دارن تعیین میکنن. مسکن به جای کالای سرمایه ای باید تبدیل به کالای مصرفی شود. روی این موضوع فکر شود.
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
برنامه دیوار کنترل یا نظارت شه.
مصالح هم گرون بشه کسی که تو اگهی فروش چند خطی تو دیوار چندین غلط املائی داره چطور میخواد افزایش قیمت مسکن ناشی از افزایش مصالح حساب کنه؟
هر شخصی فقط برا ساخت یک طبقه شرایط برایش تسهیل شود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۳
درود بر شرفتت
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
گویا مسئولین در این هفت سال هنوز به این نتیجه نرسیده اند که با توصیه، دستور و وعده نمی توان بازارها را کنترل کرد....
کسی که خواب هست رو می توان بیدار کرد ولی کسی که خودش را به خواب زده به این راحتی نمی توان از خواب بیدار کرد....
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
تا درد رو چی بدانی ؟؟؟!!!!!
مسئولین بی کفایت؟
به خطر افتادن منافع برخی در اثر تصویب یا اجرای برخی قوانین ؟ سامانه مسکن چرا هنوز راه نیفتاده؟ چرا؟!!! خیلی راحت میگه یه مشکلی داشت داریم حلش میکنیم .... اگر خودت هم مستاجر بودی با حقوق کارمندی باز اینقدر بی خیال بودی؟
نگرانی سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در امر تولید به خاطر بی کفایتی ها و قاچاق ها؟

درد یکی دو تا نیست و یه روز و یه سال نیست ... و به هرحال متری فروشی هم دردی دوا نخواهد کرد

داروی این دردهای بزرگ فقط مسئولین دردکشیده و بدون منافع و با دانش و با کفایت و باوجدان است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
کجا از افزایش قیمت ها در امان مانده. یه خورده از اعراب خلیج فارس یاد بگیرید که برای مردم شان چه کارهایی انجام می دهند تو این چند سال فقط یا حرف زدید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
بی ارزش شدن پول ملی ناشی از ناتوانی در صادرات و ارز آوری است. ربط مستقیمی به دولت ها نداره، اگر 4 دولت اخیر، یعنی هاشمی، خاتمی ، احمدی نژاد و روحانی رو بررسی کنید، متوجه میشوید که در همه اینها پول ملی بی ارزش شده. سیاست خارجی کشور باید اصلاح بشه وگرنه روند بی ارزش شدن ریال همچنان مثل سنوات گذشته ادامه داره.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
عزیزم صادرات امریکا نسبت به وارداتش یا کشوری مثل انگلیس و... دلاری که کسب می کنند کمتر از واردات است و عملا یعنی وارد کننده هستند
ولی کشور شما صادرات غیر نفتی با واردات برابر است وبر خلاف تصورات شما ربطی هم به تحریم و مراوده داشتن و نداشتند بیش از این که باعث می شود وضع ما خوب شود ندارد
مشکل ما پول پاشی بیش از حد در اقتصاد است واگر هم می کنیم باید مالیات گیری کنیم اجازه داده شود کهه برود به سمت تولید و نه در کارهای کاذب و کاری که همین کشور امریکا و انگلیس انجام می دهند که تورم شان کم است
و اگر هم میبینی در سال 97 ارز رفت بالا به شکل جهشی به خاطر این بود که دولت ان را در طول چند سال با دلار پاشی در بازار جلوی ان را که باید با تورم بالا می رفت گرفته بود و برای این که صرفه جویی کند در قبال تحریم ها دیگر به بازار ارز تزریق نکرد و رفت بالا در حالی که باید هر سال افزایش میداد و نیازی هم به دلار پاشی در اقتصاد نبود در این مدت
این برای هزارمین بار گفتم که اویزون گوشت کنی که مسائل حاشیه ای را به چیزهای اصلی ربط ندهی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
مثالی که زدی اشتباه است، تراز تجاری امریکا و انگلستان مثبت است، این یعنی صادرات آنها بیش از واردات است، و اگر اینگونه نبود، دلار و پوند مقابل ارزهای دیگر ارزش خودش رو از دست میداد. نمونه دیگر سنگاپور با 350 میلیارد دلار صادراته، ارزش پول ملی این کشور رو با خودمون مقایسه کن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
نظر ۱۷:۴۰
نظرت درسته که واردات و صادرات هم تراز شدن ولی چند نکته
اولا در طول دولت اول روحانی تورم روند کاهشی داشت. بنابراین این موضوع که دولت جلوی افزایش قیمت ارز رو گرفته بود غلط است.
دوم اینکه دولت بعد از تحریم های جدید، تصمیم گرفت دلار پاشی در بازار نکنه کار کاملا درستی بود. دلار فقط باید صرف کالای اساسی بشه.
مسکن به جای کالای سرمایه ای باید تبدیل به کالای مصرفی بشه و دست بنگاههای معاملات مسکن باید کوتاه بشه. اینها مفتخورهایی هستند که قیمت مسکن رو تعیین میکنن و سودشون در افزایش قیمت مسکن است چون سهم بیشتری می گیرند. بازار مسکن دست اینهاست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
19:38
تورمی که سالیانه بالای 10 درصد است و تورم امریکا 3 رصد در طول چند سال تا قبل از تحریم باید ارز بالا می رفت هم تراز با تورم
خطاب به ان ناشناس بالاتر
تراز تجاری امریکا منفی است وهمین طور بعضی از کشورهای دیگر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
باید کار یک باره و کلی حل بشود دیگر پرداختن به موارد جزیی بی فایده است ساختار اقتصاد ایران مشکل پیدا کرده و باید یک جراحی عظیم سیاسی اقتصادی انجام بشود
فرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
خونه و ماشین که هیچ حتی دیگه خرید لوازم خانگی تلوزیون ال ادی یخچال و لپ تاپم دیگه برای منه جوون 27 ساله ی ایرانی که کارم میکنم تبدیل شده به حسرت و آرزو ...خدایا خودت می دونی چی داره میگذره بر ما مردم عادی ...
پاسخ ها
الهام دشتی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
ماک باید برای زیر زمین با کرایه یک ملیونی یهو۴۰۰ بزاریم روش چی بگیم مگه چقدر در میاریم ک اینقدر بدیم اکه ب من مسکن ملی ندن دیگه امیدی ندارم جز اینکه خودمو پسرامو‌اتیش بزنم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
کار کردن و کار نکردن زیاد فرقی نداره همه گداییم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟