به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، شامگاه شنبه، وزیر راه و شهرسازی بعد از بازدید از محورهای مواصلاتی در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان تمامی محرومیتها و مطالبات طرح شده از سوی نمایندگان این استان را برابر با حقیقت دانست.
محمد اسلامی با بیان اینکه وزارت راه برای حل مشکلات این استان تعهدات مشترکی را در دست اجرا دارد، گفت: بدون وقفه و تعلل اجرای پروژهها دنبال میشود و به شهادت تاریخ از بدو حضورم در وزارت خانه با جدیت پیگیر پروژهها هستم.
وی با بیان اینکه منابع کشوری محدود است و با این وجود با لطف الهی کارهای خوبی در استان انجام میشود، اضافه کرد: از جمله توسعه مسیرهای شریانی را پیگیر هستیم و امسال حداقل 60 کیلومتر بزرگراه در این استان به بهرهبرداری خواهیم رساند.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص مشکل آسفالت روستاهای شهرستان گرمی گفت: تمامی روستاهای بالای 50 خانوار باید از آسفالت برخوردار باشند و این اولویت ما است هرکجا عقب ماندگی دیدیم باید جبران کنیم و در ادامه راه روستاهای بالای 30 و 20 خانوار نیز آسفالت شود.
اسلامی با اذعان به اینکه بودجه راههای روستایی به استانها تفویض شده است، ابراز امیدواری کرد با تصمیم استاندار اردبیل، بودجه مناسبی برای راههای روستایی تعریف شود.
وی در خصوص اقدامات رونق مسکن نیز گفت: مسکن متاثر از حوزه خود نیست و بازارهای موازی این بخش را متاثر ساخته است. در طرح اقدام ملی مسکن از جوانان خانه اول یا فاقدین مسکن ثبت نام شده تا به زودی صاحب مسکن شوند.
به گفته اسلامی در پالایشهای صورت گرفته در برخی استانها طرح اقدام ملی بیش از ۷۷ درصد ریزش داشته است و افرادی که خود ملک و خانه داشتند در این طرح ثبت نام کردند و معدل کشوری حدود ۵۰ درصد است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ثبت نام یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در طرح اقدام ملی، گفت: ۸۰۰ هزار نفر از این تعداد پالایش شدهاند که در بین آنها فرهنگی و کارگر وجود دارد.
وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش با ۱۷۵ هزار نفر تفاهم نامه منعقد کرده است، ادامه داد: تاکنون از این تعداد ۷۵ هزار نفر واجد شرایط پیش بینی شده و برای ۱۴ هزار نفر نیزعملیات اجرایی پروژهها آغاز شده است.
اسلامی با اشاره به اتمام پروژه مسکن مهر اردبیل تا یک ماه آینده اضافه کرد: در بخش بافت فرسوده نیز هیچ محدودیتی نداریم و هر فرد علاقهمندی میتواند از پروانه ساخت رایگان و تسهیلات بانکی بهرهمند شود.
همچنین نماینده، ولی فقیه در استان در این جلسه با بیان اینکه تمامی مطالبات و خواستههای نمایندگان و استاندار اردبیل را تائید کرده و خواستار تحقق آن است، متذکر شد: استان اردبیل ظرفیت کم نظیری در حوزه گردشگری دارد و انتظار میرود کمربندی توریستی این استان اجرا شود.
آیت الله سید حسن عاملی با بیان اینکه بخشهایی از این کمربندی در حد فاصل سردابه تا قطور سویی و سرعین تا ارجستان احداث شده است، افزود: استان اردبیل ۶۰ چشمه آب گرم معدنی دارد که در کل کشور بی نظیر است و میتواند در کمربندی توریستی مورد توجه قرار گیرد.
همچنین استاندار اردبیل در تشریح سفروزیر راه به استان اردبیل گفت: تمامی محورهای مواصلاتی استان و راه آهن اردبیل در سفر وزیر راه مورد بازدید قرار گرفت. در مسیر اردبیل- گرمی و رضی- امیرکندی، در ادامه محورهای بیله سوار، پارس آباد، سربند، مشگین شهر و اردبیل بازدید شد.
اکبر بهنام جو با بیان اینکه در طول این مسیر کارگاههای عمرانی راه سازی دایر است، اضافه کرد: در عین حال از سمت پل سارای، از راه آهن بازدید و آخرین وضعیت آن ارزیابی شد.
وی با اشاره به ضرورت تعریف پیمانکار در محور پارس آباد- سربند و اتمام سه راهی مشگین شهر به سه راهی صحرا، به بازدید از ۱۳ کیلومتر محور سرچم – هشتجین اشاره و تاکید کرد: با بررسیهای صورت گرفته امید میرود این محور سال آینده به اتمام برسد.
رئیس شورای اداری استان محور با اهمیت دیگر را کلور- درام عنوان کرد و افزود: در سال گذشته اعتبار استان در احداث محورهای چهارخطه ۱۷۰ میلیارد تومان بود که ۱۱۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
به گفته بهنام جو امسال اعتبار چهار خطهها با سه برابر افزایش به نزدیک ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده و امید میرود با تخصیص ۱۰۰ درصد آن بتوانیم پروژهها را با جدیت تکمیل کنیم.
استاندار اردبیل با اشاره به اخذ مجوز ماده ۵۶ جاده سرچم، ادامه داد: عملیات اجرایی چهارخطه از سمت زنجان به اردبیل و از سه راهی سرچم آغاز خواهد شد.
وی با اذعان به اینکه امسال ۶۰ کیلومتر بزرگراه در استان اجرا میشود، اضافه کرد: امید میرود سال آینده این رقم به ۸۰ کیلومتر افزایش یابد.
رئیس شورای برنامهریزی استان همچنین خواستار تفویض نگه داری جاده سرچم به استان شد و گفت: عملیات اجرایی راه آهن اردبیل نیز با جدیت در حال انجام است و این پروژه تامین مالی شده است.
به گفته استاندار اردبیل پروژه راه آهن اردبیل- پارس آباد در سال ۹۶ مطرح و مطالعات آن آغاز شد که به دلیل اینکه توجیه نداشت در ابتدا مورد پذیرش قرار نگرفت. اما بعدها به دلیل توجیه دار کردن آن و افزایش حجم بار جابه جا شده، مطالعات آن از سر گرفته شد تا از اردبیل و از سمت شهرک صنعتی اجرایی شود.
وی افزود: همچنین اعتبار کمربند گردشگری استان نیز از محل اعتبارات راه روستایی گردشگری تامین شده است.