او که مؤسس انستیتوی یهودی «شومر شالوم» است، می‌گوید، به این دلیل قصد دارد به زودی به ایران سفر کند که خانم هیلاری کلینتون گفته است: حمله ایران به اسرائیل با پاسخ آمریکا روبه‌رو می‌شود. در حالی که او اعتقاد دارد باید مذاکره و گفت‌وگو را به جای تهدید و درگیری انتخاب نمود، به ویژه هنگامی که بین سی تا چهل هزار یهودی در ایران زندگی می‌کنند.
خاخام‌های یهودی در راه ایران

برای نخستین بار، یک گروه 21 نفره به رهبری یک خاخام یهودی از آمریکا امروز به سمت تهران حرکت می‌‌کنند.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، خاخام «لین گوتلیب»، یکی از رهبران حرکت‌های نوگرایان یهودیان آمریکا که به همراه این گروه بزرگ به ایران سفر می‌کند، در مصاحبه با روزنامه «اورشلیم پست» دیروز اعلام نمود: می‌خواهیم به جهانیان تصویر دیگری نشان دهیم.

او که مؤسس انستیتوی یهودی «شومر شالوم» است، می‌گوید، به این دلیل قصد دارد به زودی به ایران سفر کند که خانم هیلاری کلینتون کاندیدای دمکرات‌ها گفته است: حمله ایران به اسرائیل با پاسخ آمریکا روبه‌رو می‌شود. در حالی که او اعتقاد دارد باید مذاکره و گفت‌وگو را به جای تهدید و درگیری انتخاب نمود، به ویژه هنگامی که بین سی تا چهل هزار یهودی در ایران زندگی می‌کنند و قدیمی‌ترین مقصد مهاجرت جامعه یهودیان در خاورمیانه به شمار می‌رود. این یهودیان از سال 586 پیش از میلاد حضرت مسیح، در صلح و آرامش کامل در ایران زندگی می‌کنند.

گروه دیگری که این خاخام یهودی را همراهی می‌‌کند، عضو تشکیلات دوستی‌های جهانی است که پایگاه اصلی آن در نیویورک است. آنها می‌خواهند از شهرهای قم، اصفهان و شیراز هم دیدن کنند.
تاکنون قرار آنان با یکی از مقامات دولتی ایران تأیید شده است که یکی از دلایل اصلی گوتلیب بوده و جمعیت یهودیان مقیم ایران انگیزه بسیار مهمی برای این ملاقات است.

او می‌گوید: اغلب یهودیان دنیا نمی‌دانند این تعداد یهودی در ایران زندگی می‌کنند و ما باید بهترین امکانات خود را برای محافظت از این جامعه به کار ببریم، چون در آنجا یهودیان بسیاری هستند که به دلیل ارتباطات با جامعه ایرانی، قصد تغییر مکان و مهاجرت ندارند.

هرچند این گروه با مقامات رسمی دولت ایران دیدارهایی خواهند داشت، اما آنان قصد دارند با زنان و دانش آموزان و گروه‌های فرهنگی هم دیدارهایی داشته باشند.

او سخن خبرنگار روزنامه اورشلیم پست را رد کرد که به او گفته بود، این عمل شما مشروعیت دولت ایران را بالا خواهد برد؛ دولتی که خواهان نابودی کشور اسرائیل است و به صورت عمومی انکارکنندگان‌ هالوکاست را حمایت می‌‌کند.

او می‌گوید: «اف.او.آر» یک سازمان شناخته شده جهانی است و ما حافظ یهودیان هستیم و در همه جای دنیا،  افرادی هستند که نمایانگر برخی تنفرهای جهانی باشند.

او درباره تهدید اسرائیل از سوی ایران می‌گوید: گمان نمی‌کنم ایران قصد حمله به اسرائیل را داشته باشد و این یک حدس بی‌دلیل است. ایران هرگز در تاریخ خود، جنگی را علیه هیچ کشوری آغاز نکرده است. این حقیقت دارد که اسرائیل هیچ‌گاه معاهده «ان.پی.تی» را امضا نکرده و این یک واقعیت است که اسرائیل دارای بمب هسته‌ای است و به عراق و سوریه حمله کرده است. پس برای ایران غیرمنطقی نیست که فکر کند اسرائیل به این کشور حمله می‌کند. بنابراین، بهتر است ما به اسرائیل فشار بیاوریم معاهده هسته‌ای «ان.پی.تی» را امضا کند؛ ما باید پیام‌آور صلح باشیم، نه جنگ.

او همچنین با این تئوری که فشار سیاسی و تهدید می‌تواند برای دیپلماسی پیام‌آور موفقیت باشد، مخالف است. وی ادامه می‌دهد: در پنجاه سال گذشته، 72 مورد انقلاب سفید در سراسر دنیا رخ داده است. تاریخ ایران برای مردم آمریکا شناخته شده نیست و اگر آمریکایی‌ها از نقش رهبران خود در برکناری مصدق در سال 1953 آگاه شوند، این گونه درباره ایران اظهارنظر نمی‌کنند.

او می‌گوید: این سفر یهودیان و خاخام‌ها به ایران، با مخالفت شدید یهودیان تندرو روبه‌رو خواهد شد، اما من این کار را برای بچه‌هایم و کوچکترها که آینده‌سازان جهانند، انجام می‌دهم.

ما را دنبال کنید

به اشتراک گذاری این مطلب!
مطالب مرتبط

نظر شما

نظرهای حاوی توهین، افترا یا نوشته‌شده با حروف لاتین (فینگلیش) منتشر نمی‌شوند.

آخرین اخبار
پربازدیدترین عناوین