به گزارش تابناک به نقل از فارس، وزیران خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه مخالفت خودشان را با طرح ارائهشده از سوی دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا برای ایجاد سازش میان طرفهای فلسطینی و صهیونیست ابراز کردند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته وزرای خارجه اتحادیه اروپا از ایالات متحده خواستند به تلاشهای جدید برای از سر گیری مذاکرات معلقشده برای ایجاد «صلح» میان طرفهای اسرائیلی و فلسطینی ملحق شود.
طرح موسوم به معامله قرن که چند ماه پیش از آن رونمایی شد با مخالفتهای گسترده روبهرو شده است. این طرح مطالبات طرفهای فلسطینی را به طور کامل نادیده میگیرد و بخشهای زیادی از کرانه باختری اشغالی را به رژیم صهیونیستی واگذار میکند.
«جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از به عهده گرفتن ریاست جلسهای میان وزرای خارجه اتحادیه اروپا و «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا گفت: «اروپاییها ارزش طرح آمریکا را درک میکنند، چون جنب و جوش جدیدی را در جایی که هیچ وجود نداشت ایجاد کرده است.»
بورل در ادامه گفت: «میتوان از این فرصت برای آغاز تلاشی جهانی بر اساس معیارهایی که در حال حاضر مورد توافق جامعه بینالملل است، استفاده کرد.»
اشاره مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به «راهکار دو دولتی» و بازگرداندن رژیم صهیونیستی به مرزهای قبل از جنگ ۱۹۶۷ میلادی است.
«هایکو ماس»، وزیر امور خارجه آلمان هم بر ضرورت «از سرگیری مذاکرات صلح در منطقه و یافتن راهی برای گفتگو و مذاکره دو طرف با یکدیگر» تأکید کرد.
وی اضافه کرد: «مطمئناً چارچوب چندجانبه چارچوب مناسب برای این کار است و ما آمادهایم از هر طرحی در این راستا حمایت کنیم. خوشحال خواهم شد اگر همکارانمان از واشنگتن هم آماده انجام این کار باشند.»
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته جزئیات جدیدی از ویژگیهای تلاشهای جدید ارائه نشده است.
«بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفته که خواستار پیشبرد طرح خود برای اشغال بخشهای جدیدی از کرانه باختری است. بورل گفت وزیران خارجه اتحادیه راوپا به پامپئو درباره «تبعات الحاق احتمالی [کرانه باختری]بر روی چشمانداز راهکار دو دولتی و ثبات منطقهای» هشدار دادند.