استفاده از مواد تقلبی در مکمل‌های بدنسازی

محسن قربان نژادافزایش تولید و توزیع داروها و مکمل‌های تقلبی در رشته بدنسازی طی سال‌های اخیر باعث بروز مشکلات جدی برای ورزشکاران و حتی در مواردی مرگ آنها شده است.
کد خبر: ۹۸۵۳۸۶
|
۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰ 19 June 2020
|
22741 بازدید

به گزارش «تابناک»، محسن قربان نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره افزایش مکمل‌ها و داروهای تقلبی در رشته بدنسازی و عزم مدیریت جدید فدراسیون برای مقابله جدی با متخلفان اظهار کرد: زمانی که مواد اولیه نامرغوب و غیراستاندارد که بار میکروبی بالایی نیز دارند، در صنعت دارو و مکمل‌های ورزشی مخصوصا در رشته بدنسازی مورد استفاده قرار می‌گیرند، این مواد پس از تولید و بسته‌بندی در فضایی غیر بهداشتی و غیر ایزوله، روانه بازار می‌شوند که گذشت زمان باعث افزایش بار میکروبی این مواد و بروز مشکلات جدی برای ورزشکاران خواهد شد. یکسری از آنها حتی به دلیل گرما و بسته‌بندی غلط به مرور قارچ می‌زنند و همین امر باعث ایجاد عوارض جدی برای مصرف‌کنندگان می‌شود.

وی افزود: ورزشکاران مصرف کننده این مکمل‌ها و داروها که عموما از نوجوانان و جوانان علاقمند به ورزش بدنسازی هستند، با مصرف این مواد در ابتدا دچار عوارضی همچون سرگیجه، سردرد، اسهال و مشکلات گوارشی می‌شوند اما با ادامه مصرف و به دلیل ناآگاهی از چرایی بروز این مشکلات، به عوارض جدی همچون نارسایی در کارکرد کلیه، معده و کبد دچار می‌شوند و اگر فرد دارای بیماری زمینه‌ای نیز باشد حتی باعث مرگ او نیز خواهد شد. متاسفانه بی‌توجهی به سلامت مردم توسط برخی افراد سودجود حتی به قیمت جان آن‌ها یا بروز عوارض جدی همراه بوده که برای ریشه کنی آن باید عزم جدی وجود داشته باشد.

این تولید کننده مکمل‌های ورزشی استاندارد، با بیان اینکه متقلبان تولید و فروش مکمل‌ها و داروهای بدنسازی به دنبال کسب سودهای کلان هستند، گفت: اینکه بعضا عنوان می‌شود در ساخت این مکمل‌ها از کورتون استفاده می‌شود، صحت ندارد چرا که هزینه خرید کورتون بسیار بالاست و افراد متخلف برای اینکه تهیه این مواد ارزان تمام شود از موادی همچون اسانس‌ها و رنگ‌های شیمیایی، آرد، نشاسته، مالتودکسترین ضعیف و... استفاده می‌کنند که استفاده آن نه تنها سودی ندارد، بلکه باعث بروز مشکلات برای ورزشکاران خواهد شد.

قربان‌نژاد در ادامه با تمجید از جدیت مدیریت جدید فدراسیون بدنسازی برای مقابله با تولید و توزیع دارو و مکمل‌های غیر استاندارد در باشگاه‌های بدنسازی، گفت: فدراسیون می‌تواند با سازمان غذا و دارو تفاهم‌نامه همکاری داشته باشد تا باشگاه‌های بدنسازی مکلف به استفاده از متخصصان تغذیه و کارشناس دارویی شوند تا مکمل‌ها و داروهای استفاده شده در باشگاه‌ها پس از تایید آن‌ها اجازه فروش و مصرف داشته باشند. البته سازمان غذا و دارو با طراحی لیبل اصالت گام بسیار مهمی برای حذف مکمل‌ها و داروهای تقلبی برداشت چرا که تمامی مراحل از ورود مواد اولیه، تولید و فروش توسط این سازمان تحت نظارت قرار دارد و با این کار فضا برای تولید موارد تقلبی بسیار تنگ خواهد شد.

وی در پایان با اشاره به جمعیت بالای ورزشکاران رشته بدنسازی در سراسر کشور گفت: رسانه‌ها می‌توانند نقش مهمی در آگاه‌سازی نوجوانان و جوانان ورزشکار در استفاده از مکمل های استاندارد داشته باشند و ورزشکاران نیز باید ضمن توجه به لیبل حک شده توسط سازمان غذا و دارو، تا زمانی که از سلامت داروها و مکمل‌ها اطمنیان حاصل نکرده‌اند، از خرید و استفاده آن‌ها خودداری کنند. در بسیاری از اوقات ناآگاهی ورزشکاران از چگونگی مصرف داروها باعث مرگ آن‌ها نیز شده است، مثلا برخی‌ها قبل از تمرین از قرص افدرین برای افزایش سوخت و ساز و کاهش چربی یا آمپول های هزار میلی‌گرمی استفاده می‌کنند که باعث افزایش شدید فشار خون و در نهایت سکته قلبی و مغزی و مرگ برخی از آن‌ها حین تمرین‌های پرفشار شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟