به گزارش «تابناک»، محمدرضا شالبافان روز جمعه در گفتوگو با ایرنا درباره نیاز جامعه به مداخلات روان شناسی پس از شیوع ویروس کرونا بیان کرد: در بحرانهایی مثل کرونا که نه فقط کشور ما، بلکه همه جهان را درگیر کرده، مهمترین نیاز بشر، حمایت روانی است زیرا بحران کرونا به نوعی در دهههای گذشته منحصر به فرد بوده است. کرونا تغییراتی را در سبک زندگی افراد ایجاد کرد و در نتیجه این تغییرات، نیاز به حمایت روانی بیشتر شد.
وی ادامه داد: به طور مثال، چیزی مثل دور هم جمع شدن، دید و بازدید فامیلی، حضور در محلهای ورزشی و فرهنگی در دوره بحران کرونا ممنوع و محدود بود و مردم برای حفاظت از جان خود و دیگران باید از این دستورها پیروی میکردند.
این روان پزشک گفت: موضوع دیگری که در بحران کرونا اتفاق افتاد این بود که خیلی از افراد، بستگان نزدیک خود را از دست دادند. در فرهنگهایی مثل کشور ما، سوگواری پس از فوت مرسوم است. حتی از ظاهر افراد هم مشخص است که در سوگ یکی از بستگان خود به سر میبرند. مراسمهایی بر سر مزار و مسجد برگزار میشود و همه این مراسم مفید و موثر است تا افراد از سوگ رد شده و به زندگی عادی برگردند.
شالبافان افزود: این سوگواریها در بحران کرونا از جامعه گرفته شد. مهمترین اقدام در این مرحله این است که افراد به دستورالعملها و پروتکلها عمل کرده و به زندگی عادی برگردند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره نیاز افراد برای مراجعه به مراکز روان پزشکی اظهار کرد: توجه به اینکه افراد ممکن است در این دوران دچار مشکلات روان پزشکی شده باشند، بسیار اهمیت دارد. خیلی از افراد در این دوران دچار وسواس و افسردگی شدند و در نتیجه نیاز است که با روان پزشک صحبت کرده یا از مشاورههای تلفنی با سامانههایی مثل ۴۰۳۰ استفاده کنند.
وی بیان کرد: مراکز روان پزشکی نیز اکنون فعالیت میکنند و اگر کسی قبلا دچار مشکل روان پزشکی شده و حالا دوباره دچار مشکل شده یا اگر شخصی فکر میکند دچار مشکل روان پزشکی شده و مشاوره تلفنی برای او کافی نیست، میتواند به مراکز روان پزشکی مراجعه کند.