به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، اتمر و هیات همراه در بدو ورود با وزیر امور خارجه کشورمان و جمعی از مقامات ارشد کشوری ملاقات و در ضیافت ناهار رسمی به میزبانی ظریف شرکت کردند.
در این ملاقات طرفین مسائل مختلف روابط دوجانبه و موضوعات منطقهای و جهانی را مرور کرده و با تکیه بر روابط گسترده و دوستی عمیق دو ملت اراده خود برای گسترش و تحکیم روابط دو جانبه را مورد تاکید قرار دادند.
در این ملاقات ظریف حمایتهای مردم و دولت ایران از مردم افغانستان در سالهای جهاد علیرغم مشکلات و کمبودهای ناشی از تحریمهای خارجی علیه مردم ایران، میزبانی از بیش از سه میلیون نفر از اتباع افغانستان در جمهوری اسلامی ایران در طول چهل سال گذشته، فراهم نمودن امکان اشتغال به تحصیل رایگان بیش از ۵۲۰ هزار دانش آموز افغان در مدارس ایران بر اساس فرمان مقام معظم رهبری و پذیرش بیش از ۲۲ هزار دانشجوی افغان در دانشگاههای ایران را نشانگر حسن نیت و احساسات برادرانه مردم و دولت ایران نسبت به مردم و دولت افغانستان دانست و دستور اخیر ریاست محترم جمهوری برای درمان رایگان اتباع افغان مبتلا به کرونا در بیمارستانهای کشور را بعنوان نمونه دیگری از این همراهی و همکاری با دولت و مردم افغانستان برشمرد.
ظریف با تبریک حصول توافق اخیر سیاسی بین جناب آقای دکتر اشرف غنی و جناب آقای دکتر عبداله، از اینکه جمهوری اسلامی ایران توانست به درخواست طرفین افغان نقش مثبتی در این زمینه ایفا کند ابراز خرسندی نموده و اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران به تلاشهای خود در سطح منطقهای و بینالمللی با هدف ایجاد اجماع در جهت حمایت از محوریت دولت افغانستان در گفتگوهای بین الافغانی و حفاظت از قانون اساسی، جمهوریت نظام سیاسی و رعایت حقوق و موازین مورد تاکید در قانون اساسی ادامه خواهد داد.
حنیف اتمر نیز متقابلا از حمایتهای مستمر جمهوری اسلامی ایران از مردم افغانستان در طول چهار دهه گذشته قدردانی نموده و با اشاره به حضور نمایندگانی از تمام بخشهای دولت افغانستان در هیات همراهش، هدف از سفر هیات را تلاش برای رفع نگرانیها و حل مشکلات و فراهم نمودن زمینه توسعه و ارتقاء روابط دانست.
سرپرست وزارت خارجه افغانستان نقش موثر و برجسته جمهوری اسلامی ایران در ایجاد اجماع منطقهای و بینالمللی در جهت حمایت از دولت و قانون اساسی جمهوری اسلامی افغانستان، ایجاد آتش بس و کمک برای آغاز گفتگوهای بین الافغانی را برادرانه و کلیدی دانست و خواهان تداوم ایفای این نقش سازنده از سوی جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد روند صلح در افغانستان شد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هجمه اخیر رسانهای و تحرکات برخی از بازیگران خارجی و جریانات سیاسی داخل افغانستان که با سوء استفاده از حوادث تلخ پیش آمده برای اتباع افغانستان در هفتههای اخیر صورت گرفت را، تلاشی با هدف مخدوش نمودن همکاری نزدیک و فضای برادرانه حاکم بر روابط دو کشور دانست و ابراز امیدواری نمود دولت افغانستان مراقبت بیشتری در جهت ممانعت از فعالیتهای مخرب بدخواهان روابط دو کشور صورت دهد.
ظریف از حوادث اخیر برای اتباع افغانستان ابراز تاسف کرده و با اشاره به تخلیه پاسگاههای مرزی افغانستان که موجب انتقال مسئولیتهای آنان به مرزبانان ایرانی شده است، علت اصلی بروز این حوادث را سوء استفاده قاچاقچیان انسان از عدم نظارت کافی بر مرزها دانست. در عین حال به منظور اطمینان از عدم وقوع اینگونه حوادث ناگوار در مرزها، طرفین بر لزوم نظارت موثرتر بر مرز مشترک تاکید نموده و توافق کردند برای بهبود سطح و کیفیت مراقبتهای مرزی همکاری کنند.
همچنین با توجه به توافقات انجام شده برای فراهم نمودن زمینه حضور قانونی اتباع افغانستان و دسترسی آنان به بازار کار ایران در چارچوب مذاکرات تهیه سند جامع همکاریهای راهبردی دو کشور، طرفین اراده خود برای نهایی سازی و امضاء هر چه سریعتر سند مذکور توسط روسای جمهور دو کشور و اجرای توافقات مذکور را مورد تاکید قرار داده و توافق نمودند متن توافقنامه نهایی را ظرف سه ماه آینده برای امضای روسای جمهور آماده کنند.
در این ملاقات طرفین با اشاره به خطر داعش برای امنیت منطقه بر لزوم همکاری دوجانبه برای مبارزه با این گروه تروریستی مورد تاکید قرار دادند.
حنیف اتمر و هیات همراه علاوه بر ملاقات با ظریف، در طول اقامت دو روزه خود در تهران با وزرای کشور، کار و نیرو و همچنین دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان نیز دیدار خواهند داشت.