پس روند صعودی روزهای اخیر، بالاخره امروز نرخ دلار در بازار آزاد وارد کانال بیست هزار تومانی شد. هرچند شب گذشته رئیس کل بانک مرکزی روند بازار ارز در شرایط کنونی را شوکهای گذرا و موقتی دانست و اظهار داشت برای شوکهای موقتی نمیتوانیم سیاستهای پولی را تغییر دهیم.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ در معاملات امروز (سه شنبه سوم تیرماه 99) بازار ارز، شاهد رشد نرخ در صرافی های بانکی و بازار آزاد هستیم. در این میان دو رکورد جدید در تاریخ ارزی کشور نیز به ثبت رسید؛ نخست ورود نرخ دلار صرافی های بانکی به کانال 19 هزار تومان و دوم قیمت گذاری دلار آزاد در کانال 20 هزار تومانی است.
حال بر اساس جدیدترین نرخ های اعلام شده در صرافی های بانکی، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی های به نرخ 19495 از مردم خریداری می شود و به قیمت 19595 تومان به متقاضی دریافت دلار آمریکا فروخته می شود که نسبت به روز قبل، 795 تومان گران تر شده است. یادآور می شود که نرخ دلار در ابتدای امروز با رشد 495 تومان نسبت به روز قبل، قیمت گذاری شده بود.
بیشتر بخوانید:
شوک ایجاد شده در بازار ارز دلیل اقتصادی ندارد
همچنین هر اسکناس یورو در این صرافی ها، هم اکنون به نرخ 21959 تومان از مردم خریداری می شود و به قیمت 21695 تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته می شود که نسبت به روز دوشنبه، 795 تومان رشد داشته است.
در کنار نرخ های صرافی های بانکی، در بازار آزاد نیز نرخ ارز رشد داشته است. به گونه ای که در لحظه انتشار این گزارش، قیمت دلار آمریکا در حاشیه بازار ارز به رقم 20400 تومان رسیده است. رقمی که برای اولین بار در تاریخ اقتصاد کشور به ثبت رسیده است.
عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی نوسانهای اخیر بازار ارز را شوکهای گذرا و موقتی دانست و گفت: قیمت واقعی ارز در سامانه نیما قابل رصد است و امروز زیر ۱۶ هزار تومان معامله شده است. همتی دوشنبه شب در یک گفت وگوی تلویزیونی با بیان مطلب فوق افزود: تمام تلاش خود را برای کنترل بازار ارز انجام می دهیم تا تعادل به این بازار بازگردد.
همتی افزود: در یک سال گذشته رشد نقدینگی ۳۱ درصد بوده که اگر با میانگین بلندمدت مقایسه کنیم ۰.۶ درصد زیاد شده که این ۰.۶ درصد نمیتواند التهابی را در بازار ارز ایجاد کند.
او گفت: اتفاقاتی در اواخر سال گذشته و دو ماهه اول سال به خاطر کرونا افتاد و از نظر ارزشی نیز برخی از کالاهای صادراتی ما مانند نفت و پتروشیمی دچار مشکل شدهاند، همچنین بعد از این که مرزها باز شد و ورود کالا به کشورهای طرف تجاری راه افتاد، طبیعی بود که ناترازی بین عرضه و تقاضای ارز در بازار وجود آمد که همه این موارد و جو روانی که بعد از تصمیم آژانس انرژی اتمی و صدور قطعنامه علیه ایران ایجاد شد، عوامل بر هم خوردن بازار بود.
همتی درباره دخالت بانک مرکزی در بازار ارز افزود: یک کار این است که ارزپاشی بشود در بازار که اگر لازم نباشد انجام نمی دهیم و برای نوسانهای کوتاه مدت ذخایر را صرف این کار نمی کنیم ولی اگر احساس شود نوسان بلندمدت خواهد بود مداخله می کنیم. اجازه نمی دهیم از نرخ ارز مناسب فاصله بگیریم و بیشتر دخالت بانک مرکزی برای تامین منابع مورد نیاز واردات است و فقط امروز ۱۲۰ میلیون دلار برای تامین کالا ارائه کردیم. اگر دخالت ما این باشد که با نرخ پایین ورود کنیم که کاری ندارد و این همان است که آمریکا می خواهد و برای ما ثبات بازار مهم است.
بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۴ ارز افزایش، نرخ ۱۲ ارز کاهش و ۱۱ ارز ثابت ماند.
براساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای امروز سهشنبه سوم تیرماه ۹۹ بدون تغییر نسبت به روز گذشته، ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس با افزایش ۴۷۹ ریالی به قیمت ۵۲ هزار و ۴۲۹ ریال و هر یورو نیز با افزایش ۳۴۶ ریالی به قیمت ۴۷ هزار ۳۵۳ ریال اعلام شد.
افزون بر این، هر فرانک سوئیس ۴۴ هزار و ۳۴۵ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۴۸۹ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۳۷۸ ریال، کرون دانمارک۶ هزار و ۳۵۲ ریال، روپیه هند ۵۵۳ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۶ هزار و ۴۰۶ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۵ هزار و ۲۴۰ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۹ هزار و ۱۷۶ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۴۲۰ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۵ ریال و دلار کانادا ۳۱ هزار و ۵۰ ریال قیمت خورد.
از سوی دیگر، نرخ دلار نیوزیلند ۲۷ هزار و ۱۹۴ ریال، راند آفریقای جنوبی دو هزار و ۴۲۷ ریال، لیر ترکیه ۶ هزار و ۱۳۱ ریال، روبل روسیه ۶۰۸ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۵۱۲ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۲۹ هزار و ۷۸ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۱ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۳ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۱۵۸ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۴۵۱ ریال، ده روپیه سریلانکا دو هزار و ۲۶۱ ریال، کیات میانمار ۳۱ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۴ هزار و ۳۶۸ ریال تعیین شد.
همچنین، نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۷۲۱ ریال، دینار لیبی ۳۰ هزار و ۵۳ ریال، یوان چین ۵ هزار و ۹۳۷ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۵ هزار و ۵۶۶ ریال، رینگیت مالزی ۹ هزار و ۸۲۲ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۴ هزار و ۷۲۳ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ یال، یکصد تنگه قزاقستان ۱۰ هزار و ۳۹۴ ریال، لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۷۶۲ ریال، یک هزار روپیه اندونزی دو هزار و ۹۵۶ ریال، افغانی افغانستان ۵۴۳ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۷ هزار و ۷۴۸ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۳ هزار و ۷۳۸ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۶۷ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار و یک ریال ارزشگذاری شد.