بررسی مسائل نظامی و صنعت دفاعی، بحران ارزی و مشکلات داخلی و امنیتی کشور موارد کاری امروز پارلمان بود؛ موضوعاتی با اهمیت و جایگاه زیاد که در خلال رسیدگی به آن، رییس مجلس شورای اسلامی قول حل مشکلات معیشتی را به مردم داد.
به گزارش «تابناک»؛ امروز بهارستان روز شلوغی را گذراند، جلسهای پنج ساعته که بخشی از آن برای بررسی مسائل نظامی و صنعت دفاعی کشور غیرعلنی برگزار شد. بنا بر توضیحات نمایندگان، امیرسرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گزارشی به نمایندگان ضمن ارائه توضیحاتی درباره توان دفاعی کشور در حوزههای موشکی، تولید شناورها و هوافضا بیان کرد که امروز بیش از ۷۰ درصد قطعات بالگرد و هواپیما در داخل کشور تولید میشود. او همچنین از نمایندگان خواستار تخصیص اعتبارات و حمایتها در این حوزه شد.
رضا طلایی نیک، معاون پارلمانی وزیر دفاع هم توضیحات وزیر را درباره روند پیشرفت صنایع دفاعی و سامانههای جدید تسلیحاتی کشور با اتکا به دانش بومی، متخصصان ایرانی، مشارکت بخش خصوصی، نخبگان و شرکتهای دانش بنیان و حوزه موشکی، پدافند هوایی، رزم زمینی، دریایی و هوایی عنوان و تاکید کرد که ایران متناسب با تهدید احتمالی در وضعیت دفاعی مناسبی در منطقه قرار دارد و در بومی سازی قطعات و محصولات دفاعی به خوداتکایی رسیده است.
توضیحات محمدحسین فرهنگی، عضو هیات رییسه مجلس از جلسه غیرعلنی مجلس، ناظر بر این بود که وزیر دفاع درباره تغییر سیاست دفاعی به سیاست دفاعی فعال، نوسازی صنایع دفاعی، ارتباط ارگانیک با بخشهای علمی و جامعه علمی کشور اشاره کرد و اینکه برای مقابله با هرگونه تهدیدی آماده هستیم.
با علنی شدن جلسه مجلس، محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت اقتصادی از برگزاری جلسهای با حضور رییس مجلس شورای اسلامی و رییس بانک مرکزی برای ورود به بحران ارزی کشور سخن گفت.
او خروج از سوئیفت، استفاده از مشوقهایی برای ورود منابع ارزی خانگی به بازار، استفاده از رمزارزها، راه اندازی بورس انرژی و بهره گیری از منابع ارزی انباشته شده در کشورهای آسیایی را از جمله راهکارهای موجود برای خروج از بحران دانست و در آخر هم تاکید کرد که ایران تنها متکی به درآمدهای ارزی نیست؛ همان طور که در سالهای ۹۷ و ۹۸ علی رغم تمام فشارها از منابع غیرنفتی استفاده کرد؛ لذا مطمئنیم با ایجاد مشوقهای صادراتی، میتوانیم به راحتی میزان منابع ارزی ناشی از صادرات غیرنفتی را به کوری چشم آمریکاییها افزایش داده و آنها را شکست دهیم.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز برنامه قوه مقننه برای حل مسائل اقتصادی مردم را این گونه بیان کرد که اولویت اول مجلس یازدهم، حل مشکلات اقتصادی و معیشتی است، نظارت کاملاً ملموس شده و گزارشی به مردم میدهیم. همچنین اصلاح ساختار بودجه کشور و برگزاری جلسات متعدد با سازمان برنامه و بودجه، توجه به بازار بورس و ایجاد اشتغال پایدار در دستور کار قرار دارد.
بعد از قول رییس قوه مقننه برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور هم گزارشی از اوضاع داخلی و امنیتی کشور ارائه کرد. او از موفقیت در برقراری امنیت بر اساس نرم بین المللی و علیرغم وجود برخی ناآرامیها در کشورهای همسایه گفت. البته از مجلس هم درخواست برگزاری جلسه به صورت غیرعلنی برای طرح موضوعاتی کرد که امکان بیان آن از تریبون رسمی نیست.
وزیر کشور نمایندگان را هم این طور خطاب قرار داد که اگر ما اصولگرا هستیم باید به اصول اخلاقی و رفتاری پایبند بوده و از آنها تبعیت کنیم. صحبتهایی که دوستان در خصوص بحران داشتند، حاکی از آن بود که از بحران هیچ اطلاعی ندارند. موضوع بنزین مصوبه سران قوا بود و در شورای عالی امنیت ملی و دولت مطرح شده بود و کل کشور آمادگی لازم برای اجرای آن را داشت، موضوعی که یک سال در سه کمیته فنی، تبلیغاتی و انتظامی پیگیری شده بود.
در نهایت هم بارها اجرای این تصمیم برای اتخاذ تدابیر لازم عقب افتاد. هیچ کس راضی نیست یک قطره خون از دماغ کسی ریخته شود. بنده از همین جا از تمام نیروهای امنیتی و انتظامی که در صحنه بودند تشکر میکنم. دلیل آن اتفاقات نیز به دلایل خاصی بازمیگردد که اینجا جای گفتن آن نیست. به راحتی نمیتوان به افرادی که امنیت کشور را تامین میکنند، اتهام زد.
در جمع بندی جلسه هم قالیباف بر لزوم استفاده از مدیران با تجربه در مناطق دورافتاده و محروم و همچنین توجه به نهادهای مردمی تاکید کرد، چون استانداران، نمایندگان عالی دولت در استانها، مسئول هماهنگی، رئیس شورای هماهنگی و رئیس شورای برنامه ریزی هستند و همه ظرفیتهای استان را در اختیار دارند پس اگر نمایندگان مطالبات به حقی در استانها دارند انتظار توجه به آن وجود دارد.
نشستهای علنی مجلس به مدت یک هفته برای سرکشی نمایندگان به حوزههای انتخابیه تعطیل شد. با توجه به وضعیت اقتصادی موجود کشور انتظار میرود با آغاز مجدد جلسات پارلمان، ورود جدیتر مجلس راهگشایی برای بحرانهای موجود باشد.