به گزارش تابناک به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، نشست هفتگی شورای وزیران عربستان(کابینه) بعد از ظهر دیروز سهشنبه به ریاست سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه این کشور از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد.
شورای وزیران عربستان در بخشی از جلسه خود با متهم کردن جمهوری اسلامی ایران به دست د اشتن در اتفاقات اخیر عراق و یمن اعلام کرد: قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر لزوم همکاری کامل و فوری ایران با این آژانس و اجازه دادن به آژانس انرژی اتمی برای بررسی سایتهای مشخص در ایران ، گامی مهم و جدی برای مقابله با تجاوزهای تهران و نقض قوانین و معاهدات بینالمللی مربوط به برنامه هستهای آن کشور است.
شورای وزیران سعودی با طرح این ادعا که سیاست های تهران تهدیدی برای امنیت و صلح بین المللی است، اقدام اخیر شورای حکام را امری ضروری توصیف کرد.
پیش از این نیز عبدالله بن خالد بن سلطان بن عبدالعزیز، سفیر عربستان در اتریش و نماینده این کشور در آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده بود: عربستان سعودی از تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که توسط سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس ارائه شد و از ایران می خواهد که به طور کامل و فوری با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کند و به آژانس اجاره دهد که به برخی سایت های مشخص دسترسی داشته باشد، استقبال می کند.
نماینده سعودی گفت که ریاض از تلاش و شفافیت آژانس بین المللی انرژی اتمی و دبیرکل آن تمجید می کند.
وی همچنین با متهم کردن ایران به نقض قوانین و معاهدات بین المللی مربوط به برنامه هسته ای گفت: عربستان سعودی به منظور حفظ امنیت و صلح بین المللی از این قطعنامه حمایت می کند و آن را گامی مهم و جدی برای مقابله با ایران میداند.
بر اساس این گزارش،شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از رایگیری در جلسهای حضوری قطعنامه ارائه شده از جانب تروئیکای اروپا درباره ایران را تصویب کرد که از ایران میخواهد دسترسی به دو محل مورد نظر آژانس را فراهم و به طور کامل با این نهاد همکاری کند.
سیدعباس موسوی جمعه شب در یک موضعگیری مطبوعاتی، با رد کامل قطعنامه سیاسی و غیرفنی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی اظهار کرد: در حالی که جمهوری اسلامی ایران بالاترین سطح از همکاری را با آژانس داشته است، صدور قطعنامه شورای حکام اقدامی کاملاً غیرسازنده و مأیوسکننده است. بزرگنمایی درخواستهای آژانس توسط برخی دولتها و در رأس آنها آمریکا، در حالی که اساس و مبنای چنین درخواستهایی از سوی آژانس زیر سؤال است، تلاش آشکاری برای یک بحرانآفرینی جدید بر سر راه همکاریهای ایران و آژانس به شمار میرود.