به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محققان دانشگاه موناش استرالیا یک داروی پروتئینی در مطالعات مدل سازی رایانه برای متوقف کردن تکثیر ویروس کرونا یافتند که می توان از آن به عنوان دارویی برای مقابله با کرونا استفاده کرد.
این محققان تأثیرات دارویی را که در پی اولین بیماری همه گیر سارس در سال ۲۰۰۳ طراحی شده بود، در مورد ویروس کرونا نیز مورد مطالعه قرار دادند.
آنها دریافتند که این دارو معروف به آلفا کتوامید ۱۳b، یکی از پروتئینهای کلیدی مورد نیاز ویروس کویید ۱۹ برای تکثیر را مسدود میکند.
تام کاراگیانیس، محقق دانشکده مرکزی کلینیک دانشگاه موناش، گفت: یک ابر رایانه اثر این دارو را در مسدود کردن تکثیر ویروس مشخص کرد.
تیم استرالیایی برای نشان دادن توانایی انسداد آن در برابر ویروس کویید ۱۹، مدل سازی محاسباتی گستردهای از داروی ضد ویروسی انجام دادند.
کاراگیانیس اعلام کرد: ویروس ها پس از ورود به بدن شروع به تولید مثل و تقسیم شدن میکنند. ویروس برای تولید نسخههایی از خود به پروتیین مخصوص خودش نیاز دارد. این پروتئینها پس از ساخته شدن به عنوان پلی پپتیدهای واقعاً طولانی بیرون میآیند و لازم است آنها را اصلاح کند.
با داروی پیشنهادی دانشمندان استرالیایی میتوان از اصلاح شدن این پروتئین جلوگیری کرد، در نتیجه ویروس نمیتواند در بدن فرد آلوده، تولید مثل کند.
پروتئین مورد مطالعه و موثر در تولید مثل ویروس کرونا نوعی پروتئاز است که با اصلاح و کوچک کردن سایر پروتئینها باعث علمکرد کاربردی این پروتئینها شده و باعث انجام کامل تولید مثل ویروس میشود.
پژوهشگران معتقدند که میتوان با مسدود کردن این پروتئاز، جلوی تکثیر ویروس در بدن را گرفت.
آزمایشات بالینی بی شماری در مورد داروهای ضد ویروسی در حال انجام است تا مشخص شود کدام ترکیبات با اهداف کلیدی مولکولی ویروسی برای جلوگیری از عفونت یا علائم بیمار کرونا ارتباط برقرار میکنند.