به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، عباس ایروانی، امیر رضا رفیعی، مرتضی روغنیها، حامد خاتمی پور، علی کرم نیا، حسن صفریان و مهدی شهابی هفت متهم اصلی این پرونده هستند.
متهمان این پرونده به اتهام قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو، پرداخت رشوه، جعل اسناد و استفاده از اسناد معجول تحت پیگرد قانونی قرار گرفتهاند.
از دیگر اقدامات این گروه گاز سوز نشان دادن قطعات خودرو بنزین سوز برای پرداخت کمتر تعرفههای گمرکی است.
در ابتدای جلسه قاضی صلواتی از متهم ردیف اول خواست در جایگاه قرار گیرد و با اشاره به عنوان اتهامی وی اظهار کرد: آقای ایروانی اتهامات شما در 5 بند در جلسات قبل قرائت شد به استناد ماده 280 قانون آیین دادرسی کیفری بند الف اتهامات شما از افساد فی الارض از مجرای اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور به اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور با توسل به قاچاق سازمان یافته و حرفه ای قطعات خودرو به صورت عمده و کلان به میزان 664 میلیون و 37 هزار و425 دلار اصلاح و تغیر پیدا میکند آیا از تفهیم اتهام مطلع شدید؟
متهم پاسخ داد : بله
قاضی صلواتی سپس از وکیل متهم اول خواست با توجه به تغیر عنوان بند الف اتهامی در جایگاه حضور پیدا کند و دفاعیات خودرا بیان کند.
در ادامه جلسه دادگاه وکیل متهم در جایگاه قرار گرفت و گفت: اینجانب وکیل سه نفر از متهمان این پرونده به نامهای عباس ایروانی، امیررضا رفیعی و مرتضی روغنیها هستم.
این وکیل ادامه داد: موکل اینجانب عباس ایروانی بر اساس کیفرخواست اتهاماتی به ایشان وارد شده است که بر اساس صحت نبوده است و کیفرخواست مخدوش و غیرکارشناسی است.
وکیل متهم عباس ایروانی در ادامه دادگاه با قرائت بخشی از کیفرخواست گفت: اتهامات منتسب شده به وکیل اینجانب صحیح نمیباشد زمانی که قاچاق کالا اتفاق افتاده است بعد از آن میتوان گفت قاچاق سازمان یافته و حرفهای انجام شده است و بعد از قاچاق سازمان و حرفهای میتوان گفت ضربه به نظام وارد شده است در حالی که اصلاً قاچاقی صورت نگرفته است
وی ادامه داد: جرم قاچاق از سه شکل مادی، معنوی و قانونی آن باید احراز شود کم اظهاری از سال ۱۳۸۰ تا روز تشکیل این پرونده درست نیست و با توجه به این که این قانون، قانون قاچاق سازمان از سال ۱۳۹۲ تصویب شده است نمیتوان به موارد سالهای ۱۳۸۰ به بعد تا این زمان را در زمره قاچاق سازمان یافته دانست.
وکیل متهم بار دیگر با اشاره به قانون مبارزه با قاچاق در سال ۹۲ گفت: با توجه قانون مبارزه با قاچاق در سال ۹۲ قاچاق کالا منوط به طرح شکایت ازسوی گمرک است بر این اساس باید بررسی و استعلام ارزش کالا از طریق گمرگ صورت گیرد.
وی ادامه داد: این که گفته میشود کم اظهاری درباره کالاها وجود دارد باید مشخص شود که این کم اظهاری چگونه مطرح شده است و چگونه کالاهایی که سالها از ترخیص آنها گذشته است کم اظهاری مطرح میشود.
وکیل متهم ایروانی گفت: کالاهایی که تا سال ۸۷ توسط گروه عظام وارد کشور شده حتی با فرض توجه به اتهام به قاچاق و کم اظهاری مشمول مرور زمان شده است لذا باید فقط کالاهایی که قبل از سال ۸۷ وارد کشور شده مورد بازبینی مجدد از سوی گمرک قرار گیرد.
وی در مورد اتهام قاچاق سازمان یافته و ارتباط دادن آن با اخلال در نظام اقتصادی گفت: سازمان یافتگی جرائم قاچاق شرایط خاص خود را دارد این در حالی است که پرونده حاضر اساساً باید درباره تحقق و عدم تحقق قاچاق مورد بررسی قرار گیرد نه این که بر اساس جرم قاچاق پرونده را بررسی کرد؛ مجموعه تحت هدایت آقای ایروانی هرگز جزء اقدامات سازمان یافتگی نبوده است.
وکیل متهم درباره اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی افزود: ما نمیتوانیم ادعا کنیم اخلال، نتیجه قهری اعمال موکل بوده است و لازم است در این زمینه جرم احراز شود.
وی درباره مبلغ اعلام شده در کیفرخواست گفت: آیا این عدد، ارزش دلاری کل واردات شرکتهای گروه عظام است یا ارزش کالاهایی است که قاچاق تلقی شده است که به نظر میرسد در تمام واردات شرکت گروه عظام قاچاق تلقی شده است.
وی تصریح کرد: ادعای قاچاق در حالی مطرح میشود که تمام کالاهای وارداتی از سال ۸۷ در چارچوب قانون انجام شده است
وکیل متهم درباره معاونت در جعل اسناد وزارت صنعت و معدن تاکید کرد: جعل انواع و اقسام شرایط خود را دارد و انتساب معاونت به موکل بنده نیازمند تحقیق موضوع و اثبات اصل جعل و نوع آن است.
وکیل متهم درباره فراری دادن خاتمی پور گفت: در این زمینه موکل بنده دخالتی نداشته و اقدام مجرمانهای انجام نداده است همچنین در بحث مشارکت در جرم نیز باید گفت که در این خصوص باید دو الی سه نفر به صورت مستقیم در شرکت در جرم نقش داشته باشند در حالی که چنین اتفاقی رخ نداده است لذا با توجه به این که موکل بنده در فراری دادن متهم نقش مستقیمی نداشته است لذا درخواست برائت وی را دارم.
وی درباره اتهام فرار مالیاتی افزود: برخی از شرکتهای مجموعه عظام مشمول معافیتهای مالی میشوند
وی در مورد سود سالیانه شرکتهای عظامتصریح کرد: تمام شرکتهای گروه عظام از ابتدای تاسیس آنها بدون استثنا توسط حسابرسان مستقل و معتمد حسابرسی شده است و مجموعه مبلغ فروش شرکتهای عظام به شرکتهای خودروساز حسابرسی شده است
وکیل متهم ادامه داد: گروه عظام هیچ گاه مسئول انحصار قطعات خودرو به خودروسازان نبوده است.
وی درباره اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع گفت: اسنادی که ادعای جعل شده اند مشمول مقررات قاچاق نبوده و این موضوع نیز در صلاحیت شاکی تعزیرات حکومتی است لذا زمانی که از آن مرجع شکایتی نشده این اتهام توجیه قانونی ندارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.