به گزارش تابناک به نقل از ایسنا: محمد رضا بختیاری امروز در نشستی خبری با بیان این که ایران یک کشور فقیر به لحاظ آبی است اظهار کرد: میزان بارندگی در ایران ۴۵۰ میلیمتر تخمین زده شده است که این عدد تقریبا ۵۰ درصد بارندگی دنیاست، بنابراین باید گفت که ایران یک کشور فقیر در حوزه منابع آبی است.
وی افزود: ۹۰ درصد کشور در منطقه خشک، فراخشک و نیمه خشک قرار گرفته که ۳ درصد کشور در منطقه مرطوب و ۷ درصد در منطقه نیمه مرطوب واقع شده است که در این بین تهران در بخش نیمه خشک قرار دارد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به وضعیت منابع آبی استان تهران تصریح کرد: در حال حاضر مخازن سدهای تهران یک میلیون و ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب دارد که این عدد نسبت به سال قبل کاهش یافته و شاهد ۸۵ میلیون کسری مخازن سدهای تهران هستیم که علت این مسئله استفاده بیش از حد نرمال آب شرب نسبت به سالهای گذشته است.
به گفته وی، از ابتدای اسفندماه سال ۱۳۹۸ با افزایش ۲۵ درصدی مصرف آب شرب مواجه بودیم تا جایی که اکنون میزان مصرف به ۳ میلیون و ۷۰۰ متر مکعب افزایش یافته و این میزان مصرف تاکنون در تاریخ آب تهران اتفاق نیفتاده است.
وی با بیان این که در حال حاضر تمام تصفیهخانههای تهران با کل ظرفیت مشغول به فعالیت هستند گفت: از ابتدای اسفند که با افزایش مصرف رو به رو شدیم، حتی لحظهای شاهد قطع آب به دلیل کمبود منابع آب نبودیم و تنها در غرب تهران در برخی مناطق به دلیل بروز مشکلات فنی قطع آب رخ داد که در سریعترین زمان ممکن نیز برطرف شد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به کیفیت بالای آب تهران گفت: آبی که در حال حاضر در استان تهران توزیع میشود، بالاترین کیفیت را دارد و این در حالی است که حتی در برخی کشورهای اروپایی در آب غیر شرب ویروس کرونا دیده شده، اما در استان تهران نه تنها در آب شرب بلکه در فاضلاب خام نیز هیچ اثری از ویروس کرونا نیست و با اطمینان میتوانیم بگویم آبی که در شبکه شرب جریان دارد از بالاترین کیفیت برخوردار است.
او تصریح کرد: بالاترین میزان کلر استاندارد دنیا در آب شرب تهران استفاده میشود و مردم با خیال راحت میتواند از این آب سالم بهرهمند شوند. اما تنها خواهش ما از مردم این است که در مصارف غیر ضروری خود صرفهجویی داشته باشد البته در حال حاضر بالای ۷۰ درصد مردم رعایت میکنند، اما بخشی از افزایش مصرفی که شاهد آن هستیم غیر قابل انکار است.
وی با بیان این که پیش بینی میشود که با افزایش گرما میزان مصرف به ۴ میلیون متر مکعب نیز برسد گفت: این عدد ۳۰ درصد بیشتر از حجم دریاچه چیتگر تخمین زده شده لذا لازم است مردم مدیریت مصرف را سر لوحه خود قرار دهند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر این که علیرغم افزایش ۱۷ درصدی بارشها حجم مخازن تهران کاهش یافته است تصریح کرد: در هفته گذشته مصرف لحظهای شهر تهران به ۵۲ هزار لیتر در ثانیه افزایش یافت که این اعداد بسیار قابل توجه است البته باید گفت که در حال حاضر عمده سازمانها و مشترکان رعایت میکنند و دستورالعملی که در این بین برای سازمانها در نظر گرفتهایم، آنها را وادار به صرفه جویی در مصرف آب کرده است، اما اگر سازمانی رعایت نکند، آب آن سازمان را به صورت موقت قطع خواهیم کرد.
بختیاری درخصوص پرداخت قبوض آب مشترکان در استان تهران گفت: به لحاظ رعایت حال مردم تا پایان اردیبهشت ماه پرداخت قبوض اختیاری بود که در آن شرایط نیز برخی از مردم نسبت به پرداخت اقدام کردند، اما برخی از مناطق تهران همچنان قبوض را نپرداختهاند که برای آنها شرایط تقسیط در نظر گرفته شده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در خصوص نحوه تامین آب پردیس گفت: شرکت آب و فاضلاب موظف به تامین آب است. اما در شرق تهران به ویژه در منطقه پردیس مشکل آب رفت وجود دارد به همین دلیل باید به مسئله بارگذاری جمعیت توجه میشد.
او افزود: در حال حاضر برای تامین آب پردیس، رودهن و بومهن حدود ۴۰ میلیون متر مکعب آب در سال در نظر گرفته شده که ۱۰ میلیون آن متعلق به منطقه و ۳۰ میلیون دیگر از سد لتیان تامین میشود. با توجه به این که منطقه ظرفیت آب ندارد هیچ راهی به جز اجرای پروژه لار به کلان نداریم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران همچنین درباره تامین آب منطقه حسن آباد و فشاپویه اظهار کرد: این منطقه به لحاظ منابع آبی زیر زمینی فقیر است و به دلیل انتقال زندان به این منطقه شاهد افزایش جمعیت و تقاضا برای آب هستیم، به همین دلیل مشکلات موجود در این عرصه طی یک ماه اخیر برطرف کردیم و قرار شده که از خط ماملو به فشاپویه آب رسانی صورت گیرد.
وی ادامه داد: طبق پیش بینیهای صورت گرفته ظرف یک سال و نیم آینده این منطقه به منابع آب سطحی وصل خواهد شد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به وجود چاههای غیر مجاز در تهران گفت: در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار چاه غیر مجاز در تهران وجود دارد که برای سرو سامان دادن به آن نیز برنامههای صورت گرفته است.
وی با بیان این که در چند ماه اخیر به دلیل مشکلاتی که پیش آمده مطالبات ما بسیار افزایش یافت به طوری که در حال حاضر بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان از مشترکان خانگی و غیر خانگی طلب داریم. علاوه بر این دو برابر این عدد به پیمانکاران و بخشهای دیگر بدهکار هستیم.
بختیاری با اشاره به تبصره سه نیز گفت: این تبصره برای مناطق پایین شهر ماهی ۱۰۰۰ تومان و برای مناطق بالاشهر ۲۰۰۰ تومان در نظر گرفته شده که امسال براساس آن چه که تصویب شده مقداری افزایش خواهد داشت، اما میزان افزایش بسیار ناچیز خواهد بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.