بازدید 233433

مناسب‌ترین فاصله سنی برای ازدواج چقدر باید باشد؟

یک روانشناس گفت که نمی‌توان درباره عدد دقیق فاصله سنی زوجین قانون یکسانی برای همه افراد صادر کرد، اما یقینا تناسب سنی از جمله موازین اساسی در ازدواج است.
کد خبر: ۹۸۷۴۸۱
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۶ 30 June 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، فرشته سادات شجاعی روانشناس خانواده و درمانگر درباره اهمیت فاصله سنی در ازدواج، اظهار کرد: ازدواج امر مقدسی است که بین زن و مرد انجام می‌شود و موجب تشکیل خانواده می‌شود، مهم‌ترین نکته‌ای که قبل از ازدواج باید در نظر بگیریم این است که تمامی مسائل را به خوبی بسنجیم و معیارهای خود را در نظر بگیریم تا بر اساس آن‌ها بهترین انتخاب را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از معیارهای مهم برای ازدواج تفاوت سنی است، گفت: آیا می‌دانید مناسب‌ترین فاصله سنی برای ازدواج چقدر باید باشد؟ اگرچه نمی‌توان درباره عدد دقیق فاصله سنی زوجین و نقش آن در موفقیت و شکست زندگی زناشویی قانون یکسانی برای همه افراد صادر کرد، اما یقینا تناسب سنی از جمله موازین زیربنایی و اساسی در ازدواج است که بی توجهی به آن، زمینه ساز بسیاری از کج خلقی‌ها و ناسازگاری‌ها در زندگی زناشویی خواهد شد.

این روانشناس ادامه داد: باور سنتی در جامعه ایران این است که پسر باید از دختر برای ازدواج بزرگ‌تر باشد، از جهاتی دارای نقاط قابل‌توجه علمی و منطقی است؛مانند بلوغ زودرس جسمی و جنسی و عاطفی و عقلانی اجتماعی در زن، رضایتمندی جنسی در حال و آینده زوج، دوران کوتاه باروری در زن و، اما نقطه ضعف اساسی این باور هم، توجه‌نکردن به تغییرات مختصات زمان و مکان، تغییر نگرش‌ها، سلایق‌ها و خواسته‌ها در نسل‌های رو به جلو است.

شجاعی با بیان اینکه دوره‌ای که مردان ۱۰ تا ۲۰ سال از زنان بزرگ‌تر بودند گذشته است، افزود: در حال حاضر چیزی که در ازدواج‌های امروزی بیشتر به چشم می‌خورد تفاوت سنی هم سن و یا بزرگتر بودن دختر از پسر است. فاصله سنی مناسب میان زن و شوهر را می‌توان ۳-۴ سال افزایش سن مرد نسبت به زن در نظر گرفت، البته این بدان معنا نیست که اگر یکی دو سال به این سنین افزوده و یا از آن کاسته شود، حتماً نباید ازدواجی انجام گیرد.

وی تصریح کرد: معمولا تفاوت سنی در ازدواج بیش از ۱۰ سال به مرور ممکن است باعث تغییر نقش‌ها شود، این تغییر نقش‌ها دو صورت کلی دارد. نقش استاد، شاگردی و نقش والد، فرزندی. همسرانی که از لحاظ سنی بزرگتر هستند و این اختلاف بیش از ده سال است ممکن است به دلیل تجارب بیشتر و رفتارهای محتاطانه نقش همسری شان کمرنگ شود و نقش‌های استادی و والدی جایگزین و پررنگ شود، احتمال بروز این مشکل برای زوجینی که تفاوت سنی کمتری دارند خیلی کم است.

بزرگ‌تر بودن مرد برای ازدواج

این روانشناس اضافه کرد: مرد ایرانی با خاصیت مردسالارانه‌ای که از گذشته در اطراف خود دیده و شنیده، مدیر بودن در خانواده و حرف آخرزدن را تعریفی از خود می‌داند. حضور زنان در جامعه و فعالیت‌های اجتماعی آنها، توجه بیشتر آن‌ها به تحصیلات و ارتقای علم و به دست آوردن موقعیت‌هایی برتر تا حدودی باعث تغییر سن ازدواج شده و به همین خاطر است که در جامعه امروز زنانی که از همسران خود بزرگ‌تر هستند، بیشتر از قبل دیده می‌شوند.

بزرگ‌تر بودن زن برای ازدواج

شجاعی بیان کرد: اگرچه هنوز مساله بزرگ بودن زن از مرد چه از نظر فرهنگی و چه از نظر اجتماعی در جامعه ما پذیرفته شده نیست، اما نمی‌توانیم برای همه افراد، نسخه‌های واحد و یکسانی بپیچیم. کسانی که مخالف بزرگ‌تر بودن زن هستند معمولا دلایل زیر را برمی شمارند: ترس از اینکه این ازدواج‌ها بعد از مدت کوتاهی با شکست مواجه شود؛ به ویژه اگر این ازدواج به خاطر موقعیت مادی زن صورت گرفته باشد، همیشه مورد توجه است. زنی که چند سال بزرگ‌تر باشد، معمولا انتظار دارد همسرش هم همانند او فکر کند و مسائل را بسنجد، ولی وقتی با چیزی غیر از این مواجه می‌شود، این فاصله را بیشتر درک می‌کند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، مردی که با زن بزرگ‌تر از خودش ازدواج می‌کند، ممکن است پس از چند سال زندگی، با تحلیل رفتن جسم زن، احساس ناخوشایندی پیدا کند و شاید به فکر جدایی و یا ازدواج دوم بیفتد و… درحالی که این احتمال‌ها تنها مختص به زن‌هایی نیست که از شوهرانشان بزرگ ترند بلکه ممکن است در رابطه سایر زن‌ها با شوهرانشان نیز اتفاق بیفتد.

این روانشناس با بیان اینکه مشکل عدم درک مطلوب یکدیگروجود فاصله سنی زیاد موجب آن می‌شود که زن و شوهر نتوانند به خوبی یکدیگر را درک نمایند، اضافه کرد: عدم تناسب در توانایی‌های جسمی طرفین:وقتی که فاصله سنی بین زن و شوهر زیاد باشد، هر یک در دوره‌ای از زندگانی به سر می‌برند که به لحاظ قوت و توان با همسر خود تفاوت‌های عمده دارند، مثلاً زنی که هجده سال دارد، در دوران جوانی به سر می‌برد و همسر او که در ۳۴ سالگی است، دو برابر او سن دارد. گاه این خستگی از طرف همسر جوان به خوبی مورد تجزیه وتحلیل قرار نمی‌گیرد و به حساب کم کاری شوهر گذاشته می‌شود، این امر عاملی برای برانگیختگی او شود و در نتیجه محیط امن خانه تبدیل به فضایی ناامن و غیر قابل تحمل می‌شود.

شجاعی درباره امر و نهی پیوسته فرد بزرگتر، گفت: به دلیل داشتن تجربه، خود را ملزم می‌داند که مدام به همسر خود امر و نهی کند که همیشه مبتنی بر حق نیست، بلکه سلیقه نیز در آن سخت دخیل است موجبات ناراحتی همسر را فراهم می‌آورد. فرد بزرگتر احساس می‌کند که باید فرد کوچکتر را تربیت کند.

وی اضافه کرد: فرد کوچکتر دچار نوعی کمرویی رنج آور است و نمی‌تواند به راحتی مشکلات خود را با همسر خویش در میان بگذارد؛ لذا حرف‌های ناگفته در این خانواده‌ها بسیار است، سخنان ناگفته بر دل فرد رنجیده سنگینی می‌کند و گاه به فضای بیرون از خانه کشیده شده، برای دیگران مطرح می‌شود و این امر مورد قبول و پذیرش فرد بزرگتر نیست. چون تخلیه روانی صورت نمی‌گیرد، سلامت روانی فرد کوچکتر در معرض خطر قرار می‌گیرد.

امتیاز دادن برای جذب طرف مقابل

این روانشناس با اشاره به اینکه دادن امتیازات بیش از حد به طرف مقابل، ادامه داد: در این نوع خانواده ها، معمولاً مشکل دیگر این است که فرد بزرگتر برای این که فرد کوچکتر را جذب کند و زندگی تداوم یابد، باید مدام به او امتیازاتی بدهد که وی را به دوام زندگی دلگرم کند، اما هر کس قادر نیست که مدام چنین امتیازاتی بدهد، زیرا گاه دادن این نوع امتیازها برای فرد بزرگتر غیر قابل تحمل و یا غیر ممکن می‌گردد و بدین ترتیب از انگیزه طرف مقابل برای ادامه زندگی می‌کاهد.

شجاعی خاطرنشان کرد: روان‌شناسان، هم بنا بر تجربه‌های بالینی و هم با تکیه بر پژوهش‌های فراوانی که در حوزه رضایت زناشویی وجود دارد، می‌توانند با مشاوره و انجام تست‌های روان‌شناسی به شما بگویند که آیا با یکدیگر هم‌خوانی دارید یا خیر و آیا در نتیجه این ازدواج شاد و راضی خواهید بود یا خیر. این نکته به‌خصوص وقتی که نگران اختلاف سنی با همسرتان هستید، بیشتر اهمیت پیدا می‌کند. مشاوره پیش از ازدواج می‌تواند به شما بگویدکه آیا تفاوت میان شما و نامزد بالقوه‌تان مشکل‌ساز خواهد شد یا خیر.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱۹
انتشار یافته: ۲۵
کاملا اشتباه فرمودید الان زنان از نظر زیبایی و حوان سازی تلاش می کنند و بچه کم دنیا می آورند و به سلامتی خود می رسند به همین دلیل اغلب مردان خیلی پیر تر نشان می دهند و فاصله چهار سال ،ده ساله نشان می دهد .همسن بهتر است
تحلیلتون غیر منطقی و فمنیستی بود
بزرگترین نکته در اختلاف سن احتساب سن بیولوژیک می باشد که با سن شناسنامه ای تفاوت زیادی دارد
سن مرد تقسیم بر دو بعلاوه 7 = سن زن
فرمول مناسب
متاسفانه نکته بسیار مهمی که مورد توجه قرار نگرفته طول عمر بیشتر زنان نسبت به مردان است که سبب افزایش زنان بیوه تنها شده و مشکل بزرگی برای جامعه خواهد داشت به عبارت دیگر زنان از مردان از نظر بیولوژیکی قوی تر و حداقل 3 سال طول عمر بیشتری دارند و فاصله سنی ازدواج به اضافه بالاتر بودن متوسط طول عمر سبب می شود که جوامع با مشکل زنان بیوه تنها روبرو شده و همسنی در ازدواج را تبلیغ نمایند.لازم به ذکر است که امروزه با توجه به تقاضا برای تعداد فرزندان که حداکثر 3 می باشد و امکانات موجود برای باروری سالم ،مشکل کوتاه بودن دوران باروری برای زنان قابل قبول نیست
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۱
مشکل یائسگی زنان چه، اصلا در نظر گرفته نشده است
با سلام
نبایستی قدرت کامل دست مرد یا زن باشد بایستی اگر به احکام قضایی یا مشاوره بعضی خانواده ها بایستی زن حرف اول را بزند بعض جاها مرد بعضی خانواده ها دو طرف می توانند در یک آن تصمیم بگیرند در اصل غیر مرد معتاد یا خیلی خیلی بد اخلاق بایستی مرد تصمیم گیرنده باشد چون فردا اقتدار مرد در زندگی از بین رفت بچه ها به مادر هم زور می گویند و زن می تواند در بعض موقع که فرزند را از پدر بترساند تا پایدار بماند این خانواده های عزیز ایران تربیت نسل خوب اینده شکل بگیرد
خواستگاری دارم که۱۵سال ازمن کوچکتراست نمیدونم چیکارکنم چون خیلی همودوست داریم وباهم تفاهم داریم خانواده هامونوچیکارکنیم که خیلی موافق نیستن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۰
دست از سر بچه مردم بردار، خدا رو خوش نمیاد!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۰
به نظر من اصلا درست نیس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۰
ازدواج نکن، من سه سال از شوهرم بزرگترم اولین کسی که سنمو به روم آورد شوهرم بود، بهم گفت ترشیده، پیش مادرش، به خاطر خونه که نصف پولشو خودم داده بودم
Katrina
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۰
پانزده سااااااااااااال....زیاد نیس ول کن پچه رو بره دنبال زندگیش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۰
خودت احساس مادری بهت دست نمیده .رو چه اساس و منطقی عاشق همسن بچه شدی
اینقد نباید روی سن مانور داد. زمانی سن معنی پیدا می کند که مثلا یک مرد با تفاوت سنی 3-4 سال بتواند یک زندگی را اداره کند. متاسفانه بخاطر شرایط اجتماعی عملا یک مرد با تفاوت 3- 4 سال و حتی تفاوت های بالاتر نمی تواند مدیریت یک خانواده را بر عهده بگیرد. بنابراین مهم این است که همه ملاک های ازدواج را در نظر گرفت و همه چیز را بند یک سن نکرد. اینقد طلاق ایجاد نشود.
سن مرد هر چقدر باشه اشکالی نداره حتی یک مرد 80 ساله میتونه با یک دختر 20 ساله ازدواج کنه واز نظر شرعی هم هیچ اشکالی نداره فقط به شرط این که نیتشان ازدواج باشد نه چیز دیگر مثلا برای تصاحب ثروت یا بیگاری کشیدن و امثال این نباشد که طرف را فریب دهند
پاسخ ها
مهسا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۰
طرز فکرت تو حلقم
هم زن و هم مرد از نظر بلوغ دو نوع هستند و این هیچ ربطی به سن انها ندارد مربوط به شخصیت درونی آنهاست پس لازمه هردو این پروسه را گذرانده باشند و کاملا آماده ازدواج شده باشند, البته این فقط از این متظر است اگه نه ملزومات دیگه ای هم باید در نظر گرفته شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۰
وقتی خود اسلام وقرآن و خدا سن بلوغ جنس زن رو زودتر گفته پس یعنی مرد باید بزرگتر از زن باشه که یه جایی به همسطح و همتراز برسن..از نظر کارشناسی هم درسته..وگرنه مرد کوچکتر رفتارهای بچگاته از خودش نشون میده
مهم دو نفرن که با هم کنار بیان سن یه عدد
این فرهنگ هم برای یه مشت بی فرهنگ که تو زمان ناصرالدین شاه زندگی میکردن برین جای دیگه سفر پهن کنید حالم از این تفکر بهم میخوره زن زودتر میشکنه
اگه ژن خوب باشه همیشه جوانی مرد و زن نداره
معلومه اگه سن زوجین بهم نزدیک باشه، بهتره، امابزرگترهم باشه،اشکال نداره، مهم تفاهم هست
ببخشید اگه یه دختر 21 سالش باشه و اون پسر 30 سالش باشه چطوره
بنظرم مرد یکی دوسال کوچکتر از زن باشد موفقترند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۸
هیچ اشکالی نداره مهم تفاهم که دونفر با هم داشته باشند سن فقط یه عدد
سن زن ومردضامن خوشبختی نیس
مهم اینه که دونفرهمودوست داشته باشن وباهم تفاهم داشته باشن
مهم نیس زن بزرگترباشه یامرد
من ۱۳ سالمه و من یک پسر ۱۵ ساله رو دوست دارم و اون هم منو دوست داره نظرتون چیه من در سن ۱۹ سالگی و اون در سن ۲۱ سالگی ازدواج کنیم و بعد ۴ سال بچه دار شیم ؟ منو اون الان رل هستیم و اون میشه پسر عموی پسر خالم هس خیلی همدیگر رو دوس داریم عاشق هم هستیم نظرتون چیه من در سن ۱۹ و اون در سن ۲۱ ازدواج کنیم؟
تنها قانون مطلق در رابطه انسان ها تغییر ، در چند دهه قبل اختلاف سنی حتی بیشتر از ۱۰سال هم‌ مهم نبود و زندگی جریان داشت، جریان هایی با عنوان تحقیق شکل گرفت و با قدرت رسانه و‌کتاب اینجور تحمیل شد که اختلاف سنی عامل بدبختی و عدم لذت بردن میشه و اصلا تعجب نکنید که امروز شوگر مامی و شوگر ددی در اینده باب بشه.یعنی ازدواج با اختلاف سنی های بشدت زیاد.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان