انتقاد سلیمی نمین از برخورد نمایندگان مجلس با ظریف

نه تعقل دیدم، نه تدبر، نه ادبیات مناسب/این رفتارها شایسته مجلس نیست
کد خبر: ۹۸۸۷۱۴
|
۱۶ تير ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۲ 06 July 2020
|
18314 بازدید
|
۶

به گزارش «تابناک»، روزنامه ایران درباره اتفاقات صحن علنی دیروز مجلس و هجمه و توهین برخی نمایندگان به وزیر امور خارجه با عباس سلیمی نمین، از چهره‌های شاخص اصولگرا گفت‌وگو کرده است.

این مصاحبه را می خوانید:

آقای ظریف روز گذشته در مقابل دوگانه‌سازی دیپلماسی- مقاومت گفت که هر هفته با شهید سلیمانی جلسه هماهنگی داشته است. به نظر شما در جمهوری اسلامی چنین دوگانه‌ای داریم؟

پاسخ کاملاً روشن است؛ خیر چنین دوگانه‌ای نداریم. زیرا کار مقاومت نیاز به پیام‌رسانی دارد و این پیام‌رسانی از طریق دیپلماسی صورت می‌گیرد. اگر به تاریخ برگردیم، می‌بینیم شهید سلیمانی قبل از بحث ورود داعش نمود بیرونی چندانی نداشت، اساس کار این شهید حکم می‌کرد که چندان خودش را نشان ندهد. طبیعتاً پیام‌های مربوط به این حوزه باید از طریق دیپلماسی دنبال می‌شد. البته داعش باعث شد که شهید سلیمانی نبرد آشکار با عوامل آشکار دشمن داشته باشد، والا حرکت آنان و اقدامات آنان کاملاً پنهان بود. بنابراین این طور می‌توان گفت که عمدتاً سیاست‌های مقاومت پنهان است و براساس یک خط مشی ناگفته و نانوشته دنبال می‌شود، درحالی که دیپلماسی یک روال مشخص، تعریف شده و آشکار دارد که اینها باید در خدمت همدیگر قرار داشته باشند.

از قضا در این قضیه ما هرگز شهید بزرگوار سلیمانی را در مسیر هجمه به دولت نمی‌دیدیم، گرچه انتقاداتی داشت و در بسیاری از زمینه‌ها نقطه نظرات متفاوتی داشت، اما نقطه نظرات خود را از طریق تخریب دنبال نمی‌کرد، بلکه با تعامل سعی می‌کرد دیگران را به سیاست درست‌تر و دربردارنده مصالح بیشتر جامعه سوق بدهد. بنابراین اگر آقایان ادعای این مطلب را دارند، باید توجه کنند که شهید سلیمانی حتی می‌گوید من حتی حاضرم در اتخاذ برخی مواضع دست رئیس جمهوری را ببوسم. یعنی برای پیشبرد مصالح جامعه، حاضر است با کسی که نقطه نظرات متفاوتی دارد، در این حد تعامل سازنده برقرار کند.

به نظر شما آنچه در جلسه دیروز مجلس گذشت انتقال این پیام به خارج بود که در جمهوری اسلامی رویکرد واحدی نسبت به مسائل مهم وجود دارد؟

خیر، من در برخوردها تعقل ندیدم، هم ادبیات مناسب ندیدم، هم تدبر لازم ندیدم. اگر نظر ما خیرخواهانه است، باید روی تأثیرگذاری تأکید جدی داشته باشیم. وقتی شما ادبیات نامناسب استفاده می‌کنید، به این معنی است که اصلاً دنبال تأثیرگذاری نیستید. مثلاً وقتی من می‌خواهم شما را قانع کنم، سعی می‌کنم با استدلال، منطق و با مهربانی و ادبیات فاخر شما را جذب کنم، هرگز با توهین به شما، نه تنها شما را نزدیک به خودم نخواهم ساخت، بلکه از خودم خواهم راند. کسی که می‌خواهد تأثیرگذار باشد و خیر مردم را دنبال کند، باید یک تعامل سازنده را پی بگیرد. این به این معنی نیست که انتقادات را مطرح نکنیم یا رها کنیم، بلکه انتقادات را هرچه سازنده‌تر دنبال کنیم. طبیعتاً یکی از الزامات سازنده‌تر بودن، استفاده از ادبیات فاخر است.

اینکه پنج روز پس از دفاع آقای ظریف از حقانیت ایران در جلسه شورای امنیت چنین برخوردی با ایشان صورت بگیرد را چطور ارزیابی می‌کنید؟

من این رفتار را هرگز نمی‌پسندم و شایسته مجلس نمی‌دانم. مجلس باید یک الگو ارائه بدهد.

این الگو چطور باید باشد؟ زیرا در مجلس یا جاهای دیگر، قطعاً کسانی هستند که نقدهایی به سیاست خارجی دولت دارند، این نقد باید دارای چه رویکردی باشد؟

وقتی شما می‌خواهید الگو ارائه کنید، برچسب‌زنی را دنبال نمی‌کنید. در بین قوا، حق ندارند وقتی سلیقه متفاوت می‌بینند، ولو سلیقه‌ای که آن را ناصواب می‌بینند، بلافاصله صاحب آن سلیقه را خائن بنامند. تشخیص خائن با جای دیگری است. در چارچوب ساختار، این آقایان باید با دولت تعامل داشته باشند و در همین ساختار وظیفه تشخیص خائن به عهده برخی ارگان‌ها است. حتی اگر ما مدرک و سندی داشتیم دال بر اینکه کسی دارد خیانت می‌کند، باید به آن مراجع عرضه کنیم، والا اگر کسی به خودش جرأت دهد به محض اینکه با کسی اختلاف دارد، برچسب بزند، طبعاً راه اندیشه بسته می‌شود. ما برای اینکه بتوانیم مسائل جامعه را حل کنیم، باید انتقادات ما از ادله لازم برخوردار باشد. والا اینکه هر کسی بتواند کس دیگری را در ساختار قانونی با برچسب زنی از میدان خارج کند، باعث می‌شود سهم‌طلبی در عرصه سیاست ورزی باب شود که یک فاجعه است. مجلس باید این رویه را مسدود کند و بگوید شما حق ندارید. باید بگوید شما نظر متفاوت از ریاست محترم جمهوری دارید، داشته باشید و انتقاد کنید و رویه و روش او را نقد کنید، اما حق ندارید راه سهم‌طلبی را از طریق برچسب زدن پیگیری کنید. برخی از آقایان قبل از اینکه به مجلس راه پیدا کنند، ظاهراً در محافل خودشان این سهم‌طلبی را دنبال می‌کردند. البته این یک بیماری است که هم در جناح چپ ما و هم در جناح اصولگرای ما وجود دارد. اما وقتی وارد مجلس شدند، شرایط شان کاملاً فرق می‌کند. اینجا نباید کم‌ترین اتهامی به دیگران، آن هم بدون ادله وارد کنند. این رویه برای جامعه بسیار فاجعه‌آمیز است.

ما ساختارهای قانونی در کشور داریم که در آنجا برای سیاست خارجی وحدت رویه‌ای ترسیم و عملیاتی می‌شود. البته امکان دارد در عملیاتی شدن این سیاست‌ها ضعف‌هایی داشته باشد، یعنی بعضی جاها سلایق خود را اعمال کنند. بنابراین این طور نیست که ساختارها به گونه‌ای دیکتاتور مأبانه باشد که هیچ کس جرأت اعمال سلیقه خود را نداشته باشد. کما اینکه بعضاً آقایان اعمال سلیقه می‌کنند که کار غلطی است. اما جلوگیری از اعمال سلیقه‌ها با این رویه، نه تنها حل نمی‌شود، بلکه فضای غبارآلودی ایجاد می‌کند که در آن هنگام هرکسی می‌تواند مصالح خودش را دنبال کند.

سؤال آخرم ناظر بر همین است، این نوع فضا چه جلوه‌ای نزد افکار عمومی دارد؟

افکار عمومی اصلاً نمی‌پسندد. افکار عمومی انتظار دارد در شرایطی که کرونا وضعیت سخت و شکننده‌ای ایجاد کرده، مشاغل یا مسافرت‌های مردم کم شده است، هرکدام از این وضعیت‌ها فشارهایی را بر اقشار مختلف جامعه ایجاد می‌کند، در این حالت آقایان باید به این مسأله توجه کنند. باید در انجام وظیفه خود جامعه را آرام کنند، نه ملتهب. این کاری که روز گذشته در مجلس انجام دادند، قطعاً پمپاژ التهاب به جامعه است. جامعه احساس می‌کند درحالی که دچار مشکل است، این آقایان دارند با هم دعوا می‌کنند، درحالی که می‌توانند همین اختلاف سلیقه را با متانت دنبال کنند تا جامعه چنین چیزی را احساس نکند. به نظر من این ناشی از نداشتن درک از شرایط داخلی، نداشتن درک شرایط از منطقه و نداشتن درک از شرایط بین‌المللی ما است. اگر این حضرات درک درستی داشته باشند، هرگز اجازه نمی‌دهند برخی آدم‌های جنجالی اعتبار مجلس را زیر سؤال ببرد. متأسفانه هرچه رئیس محترم مجلس به این آقایان تذکر داد که اجازه بدهید حرف خود را بزنند، این آقایان حتی به خود مجلس هم احترام نگذاشتند. وقتی خود این آقایان حرمت مجلس را حفظ نمی‌کنند، انتظار دارند دیگران حرمت مجلس را حفظ کنند؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
وقتی هر کاندیدایی بی حساب کتاب تایید میشه صرف داشتن همفکری با مقام تایید صلاحیت و نه تخصص تجربه دانش و ... ملاک و معیار باشد، چیزی جز این انتظار نمی رود.
طرف کوچکترین اطلاعاتی از دیپلماسی نداره فقط اومده عربده کشی میکه و شعار مرگ بر دروغگو سر میده. حداقل بگذارید میهمان حرفش رو بزنه بعد اگر دیدید دورغ است شعار بدهید. آقای ظریف یک جایگاه بین المللی دارد برای حفظ شان کشورمان هم که شده حداقل ادب رو نمایندگان پوچ فکر باید رعایت می کردند.
پس رییس معزز چه نقشی داشتند در این هیاهوهای بی معنی.
hamid
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
انتظارمان از مجلس بیشتر از اینها بود . اختلاف خانوادگی را که سرکوچه فریاد نمی زنند .
هر چه رهبری رشته کرده بود . پنبه کردند
واقعا شوکه شده بودم .
دستمریزاد نمایندگان . دستمریزاد .
اطلاعات کشور \ حیات و بقای ماست . ظریف چون میدانست . چیزی نگفت . شما که نمیدانستید نزدیک بود برای کشور حفره اطلاعاتی ایجاد کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
افسوس و صد افسوس که اگر جناح چپ و راست به فکر حل مشکلات بود به صراحت می گویم که نیمی از مشکلات مردم واقعا برطرف می شد و چه کنیم که این دو جناح بیشترین هدفشان زیر سوال بردن هم دیگر و تخریب هم می باشد و کلاً نصف بیشتر وقتشان دنبال مقصر کردن هم دیگر است به همین خاطر است که مردم هر روز بیشتر از دیروز از انان فاصله میگیرند و بیشتر ناامید می شوند حالا همانهایی که ظریف را اینقدر کوبیدند یعنی خودشان هیچ اشتباهی ندارند و تمام هم و غمشان مردم هستند نه این طور نیست زیرا بیشترین هدفشان خود نشان دادن است نه حل مشکلات جامعه
ناشناس
|
Azerbaijan
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
آن چه در ویدیوهای منتشر شده دیده شد یک بی آبرویی محض بود. انتظار می رفت با آن که مجلس یکدست شده و هر طرحی را که بخواهند می توانند به کرسی بنشانند از جمله استیضاح و عدم رأی اعتماد به وزیر امور خارجه باز یک عده لمپن فقط به دنبال تخریب و های و هوی بی خود هستند. با آن که رهبری بارها فعل این گروه را نقد کرده ولی بدنه ی نظام با این عده ی قلیل همواره مماشات کرده و این سبب پررویی آنها شده است. آن چه دیروز دیده شد مجلس نبود یک دبستان بدون ناظم بود. آقای قالیباف هم نشان دادند مدیریت درستی ندارند و یا دست کم می خواهند بخشی از سخنان خود را از حنجره ی ناهنجار این عده فریاد بزنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
کاش اعلام بشه کیا بودن که اینطور داد میزدند.
بعضی ها رو آقای قالی باف گفتند ولی کاش رسانه ها با بی طرفی در این مورد دقیق بنویسند.
وطن دوست
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
من اگر جای اقای ظریف بودم بخاطر تحقیر در مجلس استعفا میدادم. مگر مقام چقدر ارزش دارد که انسان ها جلوی خانواده شان تحقیر شوند.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟