شیادان در کمین هستند؛ به این قوانین توجه کنید تا طعمه «کانال‌های بورسی» نشوید!

«بورس» کلید واژه‌ای است که تا چندی پیش، تعداد معدودی از ایرانی‌ها با آن آشنایی داشتند، ولی به سبب تغییرات و تحولاتی که در بازار سرمایه رخ داد، موجب شد تا استقبال گسترده‌ای نسبت به حضور در این بازار رخ دهد؛ اما متاسفانه به تناسب همین استقبال حواشی و مشکلات دیگری هم که قبلا در تعداد اندکی رخ می‌داد، در حال تکثیر و افزایش است. یکی از این مشکلات، ایجاد کانال‌های مشاوره بورسی در فضای مجازی است.
کد خبر: ۹۸۸۹۴۰
|
۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۲ 07 July 2020
|
26242 بازدید
|
شیادان در کمین هستند ؛ به این قوانین توجه کنید تا مغفول «کانال های بورسی» نشوید!
 
شیادان در کمین هستند ؛ به این قوانین توجه کنید تا مغفول «کانال های بورسی» نشوید!«بورس» کلید واژه‌ای است که تا چندی پیش، تعداد معدودی از ایرانی‌ها با آن آشنایی داشتند، ولی به سبب تغییرات و تحولاتی که در بازار سرمایه رخ داد، موجب شد تا استقبال گسترده‌ای نسبت به حضور در این بازار رخ دهد؛ اما متاسفانه به تناسب همین استقبال حواشی و مشکلات دیگری هم که قبلا در تعداد اندکی رخ می‌داد، در حال تکثیر و افزایش است. یکی از این مشکلات، ایجاد کانال‌های مشاوره بورسی در فضای مجازی است.

به گزارش «تابناک»؛ سبدگردانی، بازارگردانی، مشاوره سرمایه گذاری و فعالیت‌هایی مانند آن‌ها از جمله مشاغل تخصصی و تاثیرگذاری هستند که در کنار تشکیلات بازار سرمایه ایران می‌تواند به رشد علمی و آگاهانه و همچنین رونق بازار بورس کمک کنند، اما متاسفانه به دلیل استقبال عظیمی که در ماه‌های اخیر از حضور در بازار بورس شده به تناسب همان شاهد حضور افراد غیر متخصص و گا‌ه کلاهبردار در غالب چنین مشاغلی هستیم.

برای اینکه از این اتفاقات پیشگیری شود، بهتر است نگاهی به قوانین موضوعه مرتبط با این حوزه داشته باشیم. در ابتدا باید توجه داشت که براساس قانون تجارت الکترونیک مصوب سال ۱۳۸۲ هویت هر ارائه دهنده خدماتی که در فضای مجازی مشغول داد و ستد است، باید محرز شود و خدمات گیرنده باید از هویت طرف مقابل کاملا آگاه باشد.

بر اساس ماده ۳۳ قانون مذکور، هویت و نام تجاری خدمات دهنده باید کاملا برای خدمات گیرنده آشکار باشد همچنین بر اساس ماده ۵۳ باید هویت شخص یا بنگاهی که تبلیغ یا مشاوره به نفع اوست برای خدمات گیرنده مشخص شود. در ماده ۵۴ تاکید شده که تأمین کنندگان نباید از خصوصیات ویژه معاملات به روش الکترونیکی‌جهت مخفی نمودن حقایق مربوط به هویت یا محل کسب خود سوء‌استفاده کنند.

قانون دیگری که می‌تواند به کمک پیشگیری از مشکل بیان شده به کار آید، قانون بازار بورس اوراق بهادار مصوب ۱۳۸۴ است که مشخصا درباره نحوه فعالیت مشاوران سرمایه گذاری و سبدگردانان نکاتی را مشخص کرده و حتی برای متخلفات جرایمی در نظر گرفته است.

در بند ۳ ماده ۴۶ این قانون گفته شده، هر شخصی که اقدامات وی نوعا منجر به ایجاد ظاهری گمراه کننده از روند معاملات اوراق بهادار یا ایجاد قیمت‌های کاذب و یا اغوای اشخاص به انجام معاملات اوراق بهادار شود به حبس تعزیری از سه ماه تا یک سال یا به جزای نقدی معادل دو تا پنج برابر سود به دست آمده یا زیان متحمل نشده یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

باید توجه داشت که طبق ماده ۲۸ قانون بازار اوراق بهادار، تاسیس نهاد‌های مالی از جمله کارگزاری ها، مشاوران سرمایه گذاری، سبدگردانان، تحلیلگران و ... منوط به ثبت نزد سازمان بوده و فعالیت آن‌ها تحت نظارت سازمان باید انجام شود و در بند ۱ ماده ۴۹ گفته شده هر شخصی که بدون رعایت مقررات این قانون تحت هر عنوان به فعالیت‌هایی از قبیل کارگزاری، کارگزار / معامله‌گری، یا بازار گردانی که مستلزم اخذ مجوز است، مبادرت یا خود را تحت هر یک از عناوین مزبور معرفی کند به حبس تعزیری از یک ماه تا شش ماه یا جزای نقدی معادل یک تا سه برابر سود به دست آمده یا زیان متحمل شده یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
 
لذا اگر افرادی به هر علتی در این زمینه دچار خسارات غیر قانونی شوند، می‌تواند با توجه به ماده ۵۲ این قانون به سازمان بورس اوراق بهادار مراجعه کنند، چون این سازمان مکلف است، مستندات و مدارک مربوط به جرایم موضوع این قانون را گردآوری و به مراجع قضایی ذی‌صلاح اعلام کرده و حسب مورد موضوع را به عنوان شاکی پیگیری نماید. چنانچه در اثر جرایم مذکور ضرر و زیانی متوجه سایر اشخاص شده باشد، زیان‌دیده می تواند برای جبران آن به مراجع قانونی مراجعه نموده و وفق مقررات، دادخواست ضرر و زیان تسلیم نماید.

اما نباید فراموش کنیم که پیشگیری قطعا بهتر از درمان است و اگر با آگاهی و اطلاعات کامل وارد این بازار شویم و طعمه سود‌های لحظه‌ای و عبارات فریبنده‌ای چنین کانال‌هایی نشویم، قطعا بهتر خواهد بود و نه تنها در مسیر پر پیچ و خم دادرسی قرار نخواهیم گرفت، بلکه می‌توان به روش تازه‌ای برای افزایش سرمایه برای تامین هزینه‌های زندگی به آن توجه داشت؛ اما اگر مشکلاتی هم پیش آمد، قوانینی وجود دارد که می توان با توجه به آنان احقاق حق نمود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
امیدوارم آقای رئیسی وارد عرصه دلارو سکه و گوشی موبایل بشه و با قدرت قیمتها را پایین بیاورد.مثل اینکه دولت روحانی حالی بارش نمونده.الان با فشاری که بر دولت اوردند سکه امامی زیر ده میلیون رفت و دلار زیر بیست ویک رفت.مسلما افرادی در بالا رفتن قیمتها دست دارند.آقای رییس باید وارد شود و جلوی این فاسدها را بگیرد.مردم دیگر جونی ندارند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
برخی بالا رفتن ها طبیعی و برخی مصنوعی است باید با سوء استفاده کنندگان از قدرت که امانت مردم است برخورد شود
دکتر حقیقی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
موضوعات اقتصاد قدرت نمی طلبد و تدبیر می طلبد . قدرت از این بالاتر که سلطان سکه اعدام شد . نتیجه اش چه شد؟!!! سکه ارزان شد؟!!! حالا بیاییم و سلطان های مختلف از قبیل مرغ و دلار و گوشت وصندلی و ماشین و ....... را هم بکشیم . آیا درست می شود ؟!!!! بیاییم قبول کنیم که اقتصاد علم هست و باید دنبال هالم اقتصاد واقعی بگردیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
متاسفانه بازاری که از حالت طبیعی خارج شود عوارض فراوانی برای جامعه ایجاد میکند حتی برای کسانی که هیچ ارتباطی با آن ندارند مطالب ذکر شده در مقاله کمترین مشکلات آن است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
۵ استاد اقتصاد نسبت به تبعات بسیارخطرناک رشد غیرعادی وغیرمنطقی بورس هشداردادند
مسوولین اقتصادی هم برای توضیح درمورد تبعات رشد بورس به مجلس فراخوانده شدند
بزودی شاهد سقوط بیش از یک میلیون واحدی بورس خواهیم بود
h
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
حتی کسانی که دارن دوره میفروشن هم کلاهبرداری می کنند جالبه وقتی شاخص انقدر داره میره بالا میگن از دست ما تکنیکالیست ها هم خارج شده.امیدوارم مردم یکم متوجه بشن که فعلا بازار داره سود میده نه نقاشی این به اصطلاح تحلیلگرها یا تکنیکالیست ها.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
سه شنبه ۱۷ تیر ساعت ۱۳:۱۸
سکه دوباره به کانال ۱۰ میلیون بازگشت و دلارهم به ۲۲
دیگه عمرا برگرده زیر ۲۰
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
متاسفانه با این بد خبریها تیشه به ریشه امنیت اجتماعی و روانی خودو خانواده تان میزنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
لازم نیست چون باعث افزایش قیمت میشه
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
بعضی سهمها رسما قماربازی و سفته بازیه مثل چند سهم خودرویی و بانکی زیانده که 10 برازر ارزش واقعیش معامله میشه، اینها دارند مردم رو به خاک سیاه مینشونن، تو را بخدا دولت جلوی این سفته بازی ها رو بگیره، جو بخدا، جو ایجاد کردن ملت رفتن صف خرید، معلومه این سهام ها به جایی وصلن.
خويي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
مردم عزيز كه سرمايه اندك خود را دربورس گذاشته ايد خواهشا بيشتر دقت كنيد اين بورس با اين شرايط نرمال نيست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
این که گفتی کاریه که هر روز حقوقی های سهم ها دارن انجام میدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
ای کاش.شما و کسی که اسمش را کارشناس گذاشته اپارتمان. زمین. خونه و غیره که الان قیمتش سه برابر پارسال شده هم میریزه یا فقط بورس
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟