به گزارش «تابناک»؛ در شبانه روز اخیر، بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در کشورمان به ثبت رسید. عددی که هرگز تصورش را نمیکردیم؛ از دست دادن دویست بیمار، تنها در ۲۴ ساعت؛ یعنی هر ساعت بیش از هشت جان باخته و تقریبا هر هفت دقیقه یک مرگ!
درباره رویدادی سخن میگویم که مدت زیادی از شناسایی آن نمیگذرد، اما با سرعت چشمگیری خود را به سراسر گیتی تحمیل کرده و هنوز خیال از پا افتادن ندارد؛ بحرانی فراگیر و گسترده این که در کشورمان به نسبت بسیاری از کشورها در ابعاد محدودتری بروز و نمود یافته بود.
البته درباره عواملی که منجر به کاهش آسیبهای کرونا در کشورمان شد، حرف و حدیث بسیار است، ولی آنچه فعلا اهمیت دارد، این که ظاهرا بسیاری از موانع در راه شیوع ویروس در ایران برداشته شده است. این را آمارهایی نشان میدهد که حکایت از افزایش روزافزون شمار مبتلایان و جانباختگان دارد.
اما به راستی چرا؟ چرا بحرانی که تا آستانه مهار پیش رفته بود، یکباره در ابعاد بزرگ بازگشته، قدرت نمایی میکند و توانسته بار دیگر خود را به کانون افکار عمومی تبدیل نماید؟ آیا این بازگشت، نتیجه شتابزدگی در بازگشاییها یا رها کردن نظات در امر اجرای پروتکل هاست یا همان گونه که وزیر بهداشت گفته، نتیجه قصور و کوتاهی مردم؟!
آیا واقعا کرونا اوج گرفته، چون مردم به تمناهای وزیر بی توجهی و کم توجهی نشان داده اند یا اساسا مهار چنین بحرانی به تدابیر و رای خواهش و تمنا نیاز داشته که در اتخاذ و اجرایشان قصور صورت گرفته است؟ تدابیری مانند توزیع ماسک رایگان و الزام به استفاده از آنها؟
آیا عمل نکردن مسئولان به وعده هایشان در خصوص بازگشت محدودیتها در صورت اوج گیری بیماری و حرکت در مسیر عکس بازگشاییها در بروز بحران این روزها و افزایش آمار تاثیری نداشته است؟ به راستی با چنین وضعیتی اگر موج دوم شیوع ویروس از راه برسد، اوضاع چگونه خواهد شد؟
اینها بخشی از پرسشها و ابهاماتی هستند که احتمالاً در ذهن بسیاری مان نقش بسته و تلاش برای یافتن پاسخشان کمتر به نتیجه میرسد. سوالاتی که قصد داریم در گفتوگویی ویژه با یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی طرح کرده و پاسخ را به صورت زنده با شما به اشتراک بگذاریم؛ گفتوگوی ویژه تصویری با دکتر روح الامینی، نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.