میدانید چرا ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی ازآن افزایش یافته، بیمارستانها پر، تخت مراقبتهای ویژه نایاب و شمار بیماران و به طور ویژه، بیماران بدحال زیاد شده است؟ خودتان مقصرید! خودمان! ما مردم؛ این جملهای است که روز گذشته وزیر بهداشت به صراحت بیانش کرد و تاکید نمود که رکوردشکنی مرگ و میر کرونا در این روزها و افزایش شمار مبتلایان و بیمارانِ بدحال (کریتیکال) نتیجه آن است. نتیجه گوش ندادن به حرفهایی که او پیشتر در قالب خواهش و تمنا بیان کرده بود و چون به آنها گوش ندادیم، تاوانش را با این آمار خوفناک میدهیم!
به گزارش «تابناک»؛ البته ممکن است ما و شما با این سخنان موافق نباشیم و سوای سهمی که برای خودمان به عنوان مردم قائل هستیم و انتقاداتی که در خصوص ماسک نزدن و رعایت نکردن فاصله گذاری متوجه خودمان و اطرافیانمان میدانیم، سهمی هم برای مسئولان در نظر بگیریم که مثلا استفاده از ماسک را اجباری کرده اند، اما نه ماسک در اختیار مردم میگذارند و نه تقریبا کاری به اجرا شدن یا نشدن این مصوبه به ظاهر الزامی دارند.
گویی با مصوبهای مواجهیم که تنها روی کاغذ است و بس؛ درست مثل مصوباتی که درباره الزام اصناف به رعایت پروتکلهای بهداشتی برای مقابله و مبارزه با کرونا تهیه شده بود و رعایت نکردنشان تقریبا عقوبت خاصی متوجه کسی نکرد، چون دستگاه نظارتی حساسیت لازم را به خرج نداد و بسیاری از ما هم تا سخت گیری نباشد، اهل رعایت نیستیم.
به این موارد، بدعهدی دولتمردان در اعمال محدودیتها و عقبگرد از بازگشاییها در صورت اوج گیری بیماری را هم باید افزود که موجب میشود، نتیجه بگیریم قصور ایشان از قصور مردم کمرنگ تر نبوده و بنابراین، آمار رو به افزایش مبتلایان و مرگ و میر کرونا و کووید-۱۹ در این روزها در کشورمان، محصول مشترک کوتاهی دولتمردان و ما به صورت توامان است و سرزنش یک طرف، بی انصافی است.
تعطیل کردن مراسم های عروسی و عزا در شهرهای زرد و سفید میتواند این سوال را به دنبال داشته باشد که فایده دسته بندی شهرها به رنگ های مختلف چیست؟ آیا این رنگها و مکانیزم تعیین شان ایراد دارند و قابل اتکا نیستند؟
اما نظر دولت در این باره چیست؟ به سخنان امروز رئیس جمهور در نشست هیات دولت توجه کنید که شامل ابلاغ یک محدودیت جدید هم هست. اینکه مراسم عزا و عروسی تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهد بود؛ مراسمی که پیشتر تنها در شهرهای قرمز تعطیل بود و در شهرهای زرد و سفید با رعایت فاصله امکان برگزاری شان وجود داشت.
روحانی بدون اینکه اشاره کند این ممنوعیت به روال قانونی ابلاغ میشود یا خیر (روال قانونی یعنی طرح و تصویب در ستاد ملی و ارجاع به رئیس جمهور برای تایید یا رد)، در ادامه گفت: «از نیمه دوم خرداد با موج جدیدی از کرونا در استانهایی مواجه هستیم که شامل موج اول نمیشدند که ان شاءالله از آن عبور میکنیم. به تمامی استانهایی که شرایط قرمز دارند، اختیار داده ایم که محدودیتهای موقت اتخاذ کنند و هر تصمیمی که بگیرند و در ستاد مرکزی تایید شود، اجرا شود.»
وی در ادامه افزود: «به وزارت بهداشت اختیار داده ایم، مراکز پر جمعیت که پروتکلها را رعایت نمیکنند تعطیل کنند. مراسم عروسی و عزا تا اطلاع ثانوی تعطیل است. در اماکن شلوغ هم باید ماسک زده شود و کسی که ماسک نزند نمیتواند خدمات دریافت کند. استفاده از ماسک در اماکن شلوغ مثل ادارات، مترو و اتوبوس و اجتماعات الزامی است. توقع ما این است که با همکاری هم بتوانیم وارد مرداد آرام تری بشویم.»
این همهی تدابیر دولت برای مقابله با کرونا در این روزهاست. در این روزها که آمارها به شدت افزایش یافته و رکوردها یکی پس از دیگری شکسته میشوند. تدابیری که اگر دقت کنید، جز تعطیلی عزا و عروسی، هیچ کدامشان تازه نیست؛ چه الزامی شدن ماسک و استفاده از آن در اماکن شلوغ و ناوگان حمل و نقل شهری و چه اختیار دادن به وزارت بهداشت و استانها برای اعمال محدودیت.
تکرار مصوباتی که همه به سمت مردم نشانه رفتهاند و هیچ مسئولیتی متوجه وزارت بهداشت و دیگر ارکان دولت و حتی نهادها، مجموعهها و دستگاههای دیگر نمیکنند. چیزی شبیه
حرف دیروز وزیر بهداشت که تاکید داشت بازگشت قدرتمند کرونا به روایت آمار، نتیجه بی توجهی
مردم به تمناهای وی است؛ حرفی که حالا رئیس جمهور هم به نوع دیگر بیانش میکند.
انگار نه انگار که دولت وظیفه دارد با تهیه و توزیع ماسک رایگان در جامعه و سفت و سخت گرفتن استفاده از آن، احتمال ابتلا به ویروس را کاهش دهد و دست کم این واقعیت را مدام یادآوری کند که کرونا از بین نرفته، از شدت مرگبار بودنش کاسته نشده و قرار است تا مدتهای طولانی همراهمان بماند! واقعیتی که گویی همه از یادش بردهایم؛ هم ما و هم دولتمردان که خطابشان ما هستیم و خودشان را مبرا از خطا میدانند!