معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران از پذیرش پیشنهادات گمرک ایران از سوی ریاست جمهوری برای تسریع در ترخیص کالاهای اساسی و تولیدی از گمرک خبر داد.
به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از گمرک ایران؛ مهرداد جمال ارونقی با بیان این نکته که ترخیص کالاهای اساسی و تولیدی از گمرک سرعت می گیرد اعلام کرد: در حال حاضر موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات کشور بیش از ۳/۵ میلیون تن است. حدود ۳/۳میلیون تن کالای غیراساسی غیرکانتینری نیز در بنادر و گمرکات کشور وجود دارد که حدود ۸۰٪ از این کالاها تولیدی ، سرمایه ای و یا مربوط به پروژه های مختلف می باشند. موجودی کانتینرهای پُر وارداتی نیز بیش از ۳۰ هزار دستگاه برآورد می شود.
وی افزود: اخیراً دلایل ایستایی، دپو و رسوب کالاها در بنادر و گمرکات کشور احصاء و به همراه راهکارها و پیشنهادهای لازم به مراجع ذیربط و ذیصلاح اعلام گردید.
این دلایل در ۴ مقطع: قبل از اظهار کالا به گمرک؛ بعد از اظهار کالا به گمرک و درحین انجام تشریفات گمرکی؛ بعد از صدور پروانه و قبل از خروج کالا از گمرک و بعد از ترخیص کالا بررسی و برای هر مقطع پیشنهادهای لازم داده شد.
معاون امور گمرکی گمرک ایران در ادامه اظهار داشت: این پیشنهادات به استحضار رئیس جمهور محترم نیز رسید و ایشان با اجرایی شدن پیشنهادهای ارائه شده موافقت نمود و دستور لازم در این خصوص صادر شده است که جزئیات آن طی روزهای آینده اعلام خواهد شد. بنابراین با تعامل بوجود آمده با سازمان ها و دستگاههای ذیربط از جمله وزارت صمت و بانک مرکزی، پیش بینی می شود ترخیص کالاهای اساسی و ضروری ، مواد اولیه و مورد نیاز واحدهای تولیدی از گمرکات ظرف روزهای آینده سرعت گیرد.
ارونقی در خاتمه با اشاره به پیگیری های مقامات استانی صورت پذیرفته در این خصوص ادامه داد: ظرف ماه های اخیر پیگیری های متعددی از سوی استانداران و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی درخصوص تسریع در ترخیص اقلام متعلق به واحدهای تولیدی صورت پذیرفته و گمرکات اجرایی در چارچوب قوانین و مقررات موضوعه همکاری لازم را با واحدهای مزبور در سالی که بنام « جهش تولید» مزین شده است داشته اند و خوشبختانه با اجرایی شدن پیشنهادات مورد پذیرش، تسریع و تسهیل قابل توجهی در روند ترخیص کالاهای ضروری و اساسی صورت می پذیرد که جا دارد از پیگیری ها، زحمات و تعامل کلیه عوامل مرتبط در این موضوع اعم از تقنینی، اجرایی، قضایی و نظارتی کمال تشکر را داشت.