یك هفته بعد از انتشار اخباري به نقل از كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي كه در آن تصريح شده بود وزارت بهداشت آلودگي 8 نوع برنج وارداتي به سرب را تاييد كرده است
اين وزارتخانه رسما با انتشار اطلاعيهاي اعلام كرد كه آزمايشهاي انجام شده روي نمونههاي برنج وارداتي در آزمايشگاههاي معتمد وزارت بهداشت و درمان مورد آزمون قرار نگرفته و لازم است نتايج آزمون به دست آمده از نظر دقت و صحت مورد ارزيابي آزمايشگاهي قرار گيرد تا بتواند مبناي تفسير و اظهارنظر علمي و فني باشد.
اين در حالي است كه حسينعلي شهرياري، نايب رئيس اول كميسيون بهداشت و درمان مجلس و حسين حسني بافراني، عضو كميسيون بهداشتودرمان مجلس در گفتوگوهاي جداگانه با فارس اعلام كرده بودند: مسئولان وزارت بهداشت بالاخره آلوده به سرب بودن 8برنج وارداتي را كه بيشتر هندي هستند،
تأييد كردند اما اعلام كردند كه در مورد آلايندگي به آرسنيك هنوز استانداردي كه مورد تأييد همه باشد وجود ندارد. به گفته آنها، مسئولان معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت در كميسيون بهداشت و درمان مجلس گزارش اين وزارتخانه را درباره آلودگي برنجهاي وارداتي ارائه كردند و طي آن بر خلاف گذشته كه آلودگي اين برنجها را انكار ميكردند، آلودگي 8 نوع برنج وارداتي را كه بيشتر آنها هندي هستند، تأييد كردند و قرار شد اسامي آنها را تا يك هفته آينده اعلام كنند.
البته بعد از گذشت يك هفته، به جاي اعلام اسامي برنجهاي آلوده، انتشار اطلاعيه رسمي از سوي وزارت بهداشت به اين معناست كه انتشار گزارش رسمي وزارت مذكور به آيندهاي نامعلوم موكول ميشود تا اين پرونده باز هم براي چندين ماه ديگر باز بماند.
در اطلاعيه وزارت بهداشت آمده است: پيرو جلسات برگزار شده با اعضاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس در مورد نتايج آزمونهاي به دستآمده روي 42 نمونه وارداتي برنج به كشور مشخص شد كه ارزيابي و تفسير اين نتايج نياز به كارشناسي فني بيشتري دارد و در جلسه اخير آن كميسيون مقرر شد موضوع جهت بررسي بيشتر كارشناسي در جلسه آتي مورد بحث و تصميمگيري نهايي قرار گيرد.
وزارت بهداشت افزوده است: درخصوص ورود محمولههاي برنج وارداتي به كشور نيز با توجه به استانداردهاي ملي و ضوابط بهداشتي موجود پس از آزمون و نظارتهاي لازم اجازه ورود به كشور صادر ميشود؛
بهطوري كه طي 6ماه دوم سال 1388 صدها محموله برنج از نظر فلزات سنگين سرب، كادميوم و آرسنيك و ساير فاكتورهاي لازم در دانشگاههاي علوم پزشكي ناظر بر گمركات ورودي كشور مورد آزمون و بازرسي قرار گرفته و تعدادي از اين محمولهها بهدليل عدمانطباق با معيارهاي بهداشتي مجوز ورود به كشور دريافت نكرده و مرجوع يا معدوم شده است.
بدينترتيب مشخص نيست آيا نمايندگان مجلس كه صراحتا از تاييد آلودگي 8 نوع برنج وارداتي توسط وزارت بهداشت خبر داده بودند، اشتباه كردهاند يا اينكه وزارت بهداشت اصرار دارد خود مرجع اوليه انتشار خبر در زمينه برنجهاي آلوده باشد.
شايد هم هنوز هزاران تن از اين برنجهاي آلوده در انبارهاي واردكنندگان محترم موجود باشد كه بايد زمان بيشتري براي آنها فراهم شود تا از شر آن خلاص شوند و ضرر و زياني بعد از انتشار اسامي برنجهاي آلوده متحمل نشوند. هر چند تغيير اسم دادن و حتي داخلي معرفي كردن برنجهاي وارداتي آلوده آن هم به كمك رسانهها كار چندان سختي نيست.
آخرین اخبار اجتماعی و حوادث
ایران و
جهان را در تابناک اجتماعی بخوانید.