سازمان ملل متحد میگوید که جهان در مسیر به صفر رساندن گرسنگی قرار ندارد. همچنین هشدار می دهد که در صورت تداوم روندهای کنونی، شمار مردمانی که تحت تأثیر گرسنگی قرار دارند، تا سال ۲۰۳۰ از ۸۴۰ میلیون نفر فراتر رود.
گزارش جدید سازمان ملل متحد (تدوین شده توسط فائو، صندوق بینالمللی توسعه کشاورزی، یونیسف، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت) درباره وضعیت امنیت غذایی و تغذیه نشان میدهد که در حال حاضر حدود ۶۹۰ میلیون نفر یا به عبارتی ۸.۹ درصد جمعیت جهان از گرسنگی رنج میبرند. براساس این گزارش، شمار گرسنگان جهان در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال پیش از آن تقریبا ۱۰ میلیون نفر و نسبت به پنج سال پیش از آن نزدیک به ۶۰ میلیون نفر افزایش داشته است.
براساس گزارش «وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان ۲۰۲۰»، شمار افرادی که از ناامنی غذایی حاد رنج میبرند نیز طی پنج سال اخیر روند افزایشی مشابهی داشته است. در سال ۲۰۱۹، حدود ۷۵۰ میلیون نفر – یا نزدیک به ۱۰ درصد جمعیت جهان – در معرض سطوح شدیدی از ناامنی غذایی قرار داشتند.
آمارهای مندرج در این گزارش همچنین نشان میدهد که در سال ۲۰۱۹ حدود ۲ میلیارد نفر از ساکنان کره زمین دسترسی منظمی به مواد غذایی سالم و ایمن، مغذی و کافی نداشتهاند.
وضعیت ایران
براساس این گزارش، ایران طی سالهای اخیر شاهد کاهش نسبی درصد شیوع کمبود تغذیه در کل جمعیت خود بوده است. در این راستا، درصد جمعیت دچار کمبود تغذیه در ایران از ۵.۲ درصد در سالهای ۱۳۸۵-۱۳۸۳ به ۴.۷ درصد در سالهای ۱۳۹۸-۱۳۹۶ کاهش یافته است. با این حال، علیرغم این بهبود وضعیت، تعداد خالص افرادی که از کمبود تغذیه رنج میبرند طی این دوره زمانی از ۳.۶ میلیون نفر به ۳.۹ میلیون نفر افزایش یافته است.
برای دسترسی به گزارش کامل
اینجا کلیک کنید.