بازار ارز در سومین روز هفته با کاهش نرخ دلار همراه شده است. روندی که از اواخر روز گذشته در مشاهد شده بود و حالا با افت نرخ در بازار آزاد ادامه دار شده است.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ در معاملات امروز (دوشنبه سی تیرماه 99) بازار ارز، شاهد افت شاخص ارزی هستیم. به گونه ای که در لحظه انتشار این گزارش نرخ خرید و فروش دلار در صرافی های بانکی و بازار آزاد، به صورت پلکانی کاهش داشته است.
حال بر اساس جدیدترین نرخ های اعلام شده، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور، به نرخ 21600 تومان از مردم خریداری می شود و در مقابل به قیمت 22600 تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته می شود که نسبت به روز قبل، 500 تومان کاهش نرخ دارد.
همچنین هر یورو در این صرافی ها، به قیمت 24100 تومان از مردم خریداری می شود و در مقابل به قیمت 25100 تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته می شود که نسبت به روز یکشنبه، 300 تومان ارزان تر شده است.
روند کاهشی نرخ دلار در صرافی های بانکی و مجاز در حالی است که در بازار آزاد نیز شاهد افت معنادار قیمت دلار هستیم. به گونه ای که در لحظه انتشار این گزارش، هر اسکناس دلار آمریکا با کاهش قیمت نسبت به روز قبل، به قیمت 22700 تومان رسیده است. در روزهای اخیر، نرخ دلار با عبور از مرز 25 هزار تومان، به رکورد تاریخی بازار ارز رسیده بود، اما حالا با ورود فروشندگان ارزی در بازار، شاهد افزایش عرضه در برابر تقاضا هستیم.
از سویی دیگر، شب گذشته همتی رئیس کل بانک مرکزی در یادداشتی اینستاگرامی با عنوان "سخنی بامردم عزیز و فعالان محترم اقتصادی" به بازار این روزهای ارز اشاره داشت و افزود: «این روزها بنا به دلایلی که مشخص است، و قبلاً نیز اعلام کرده بودم، بازار ارز دچار نوسان شده است. با اقدامات در دست اجرا به تدریج و در روزهای آینده بازار ارز به آرامش خواهد رسید.
این تصور که بانک مرکزی و دولت برای کنترل بازار ارز اقدامی نمی کنند، یا اینکه تصور می شود برای تأمین کسری و یا دلایل دیگر، نرخ ارز را بالا می برند، بی اساس و یک برداشت و تصور کاملاً اشتباه است.
دستورالعمل جدید در خصوص نحوه برگشت ارز به چرخه اقتصاد و تأمین ارز واردات کشور، چند روزی است عملیاتی شده است. در این دستورالعمل، عملاً زمینه ای برای ایجاد تراکم غیر عادی تقاضا و نيز سوء استفاده از آن باقی نمی ماند. به همین دلیل متاسفانه در مقطع دو هفتهٔ اخیر، در کنار تعلل برخی صادر کنندگان برای عرضه ارز خود، برخی از سودجویان در صدد فروش ارز به واردکنندگان به نرخهای نامتعارف بوده اند.
به واردکنندگان محترم توصیه می کنم که چند روزی را تحمل کرده و از چند روز آینده، به تدریج نیاز خود را از سامانه نیما تأمین نمایند. از صادر کنندگان محترم نیز انتظار می رود در فرصت چند روز باقیمانده از فرصت ایفای تعهد، ارزهای خود را با نرخ های منطقی در بازار عرضه کنند تا خریدار لازم را داشته باشد.
از صادرکنندگان عزیزی که تا امروز با برگرداندن ارز در خدمت تولید و اشتغال کشور بوده اند، قدردانی می کنم. مردم عزیز مطمئن باشند بانک مرکزی برای ساماندهی بازار ارز و اعاده ثبات، و برگشت به نرخ های تعادلی تمام تلاش خود را به کارخواهد بست.»
براساس گزارش های دریافتی از سامانه نیما، در دو روز گذشته حدود 300 میلیون دلار در این سامانه عرضه شده است.
گفتنی است میانگین نرخ دلار بر اساس معاملات انجام شده در این دو روز حدود 18.300 تومان بوده است.
بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۱۰ ارز افزایش، ۲۶ ارز کاهش و دلار و ۱۰ ارز دیگر نیز ثابت اعلام شد.
براساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای امروز (دوشنبه سیام تیرماه ۹۹) بدون تغییر نسبت به روز گذشته، ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس با کاهش ۲۰۷ تومانی به قیمت ۵۲ هزار و ۵۸۳ ریال و هر یورو نیز با افت ۴۸ تومانی به قیمت ۴۷ هزار ۹۴۹ ریال اعلام شد.
افزون بر این، هر فرانک سوئیس ۴۴ هزار و ۶۶۸ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۶۴۲ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۵۱۱ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۴۴۰ ریال، روپیه هند ۵۶۱ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۶ هزار و ۴۱۳ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۵ هزار و ۱۱۴ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۹ هزار و ۱۱۴ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۴۱۷ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۴ ریال و دلار کانادا ۳۰ هزار و ۹۰۱ ریال قیمت خورد.
از سوی دیگر، نرخ دلار نیوزیلند ۲۷ هزار و ۴۸۰ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۵۰۹ ریال، لیر ترکیه ۶ هزار و ۱۲۴ ریال، روبل روسیه ۵۸۴ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۵۳۱ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۲۹ هزار و ۳۰۶ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۲ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۱۹۹ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۵۵۰ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۲۵۹ ریال، کیات میانمار ۳۱ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۴ هزار و ۸۷۸ ریال تعیین شد.
همچنین، نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۷۲۱ ریال، دینار لیبی ۳۰ هزار و ۱۴۹ ریال، یوان چین ۶ هزار و ۳ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۲ هزار ۱۳۱ ریال، رینگیت مالزی ۹ هزار و ۸۵۰ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۴ هزار و ۸۸۷ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ یال، یکصد تنگه قزاقستان ۱۰ هزار و ۱۴۷ ریال، لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۶۹۹ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۸۳۷ ریال، افغانی افغانستان ۵۴۵ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۷ هزار ۵۰۹ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۵ هزار و ۸ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۷۲ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار ریال ارزشگذاری شد.