دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: وجود ۱۹ سهمیه در کنکور برای متقاضیان احساس تبعیض ایجاد می کند که باید ساماندهی شود، البته این تصمیمات اگر به نتیجه برسد از کنکور سال بعد اجرایی می شود.
به گزارش مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، چهارمین جلسه دبیران سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدرضا هاشمی گلپایگانی، سید مصطفی میرسلیم، محمدعلی کینژاد و محمدرضا مخبر دزفولی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
عاملی در ابتدای این جلسه هدف برگزاری این جلسه را استفاده از تجربه ۳۶ ساله دبیران شورای عالی انقلاب فرهنگی خواند و اظهار داشت: جلسه مشابهی نیز به صورت موسمی با حضور دبیران شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی امنیت ملی تشکیل میشود که نوعی هم افزایی در عرصههای چند بعدی مرتبط با فرهنگ، علم و فناوری، فضای مجازی و امنتی ملی محسوب میشود.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد عقل جمعی، هم افزایی، همفکری و مشورت همواره راهگشاست و مسیرهای عقلانیتری را برای امور مهم ملی فراهم میکند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور جلسه را ارائه همفکری در خصوص اولویتهای شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد و از جمع درخواست کرد که با توجه به اولویتهای مهم کشور در حوزه فرهنگ و علم و فناوری امور را که هم به لحاظ وضعیت حاضر و شرایط خاص کشور اهمیت دارد و هم به لحاظ راهبردی برای آینده مهم است را بیان کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با بیان اینکه جامعه از یک سری مسائل رنج میبرد که معمولاً ما در پاسخ آن اشاره به در حال بررسی بودن موضوع میکنیم و نسبت به مسائل روز جامعه عقب هستیم، گفت: مثلاً در موضوع کنکور که یک دغدغه مهم ملی است، چند دهه است که ما قرار است راه و روش بهتری را پیش پای دانش آموزان خود قرار دهیم.
وی افزود: واقعیت این است که این سنجش و پذیرش یک روش پر اضطراب و غیر معمولی در جهان محسوب میشود.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به اینکه شیوه فعلی فشار روحی و استرس زیادی را به داوطلب وارد میکند که مناسب نیست، گفت: به هر حال به عنوان یک نمونه ما نتوانستهایم راه مناسب، منطقی و عقلانیتری را برای سنجش و پذیرش تدوین و تصویب کنیم.
عاملی همچنین با اشاره به وجود ۱۹ نوع سهمیه در کنکور که هر کدام از آنها به مرور و بر اساس مسئله به وجود آمده است گفت: این مسئله برای متقاضیان احساس تبعیض ایجاد میکند که برای ساماندهی آن باید برنامهریزی شود و البته این تصمیمات اگر به نتیجه برسد از کنکور سال بعد اجرایی خواهد شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگر سخنان خود تصویب اسناد جامع توسط این شورا را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: در برنامههای سال جدید ما به دنبال تصویب سند جدید نیستیم و البته تکالیفی در سند مهندسی فرهنگی برای تدوین اسناد ملی حوزه فرهنگ (۴۱ سند) دیده شده است که با مشارکت ذینفعان و دستگاههای مربوطه طراحی و تصویب این اسناد در دستور قرار گرفته است.
عاملی بر بازمهندسی وظایف دستگاههای فرهنگی برای جلوگیری از موازی کاری و اتلاف منابع دیگر تاکید کرد و گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری این بازمهندسی را مورد توجه قرار دادهاند.
ارائه گزارشهای نظارتی برای سال جدید نکته دیگر ارائه شده توسط دکتر عاملی برای برنامههای شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۹ بود.
عاملی همچنین در پاسخ به پرسش مطرح شده پیرامون نحوه بازمهندسی ماموریتهای دستگاههای فرهنگی گفت: تکمیل روندهای قبلی و حفظ دستاوردها و رفع اختلالات و ضعفها در بازمهندسی ماموریت دستگاههای فرهنگی مورد توجه خواهد بود.
وی تصریح کرد: امروز با یک جامعه کنشگر فعال مواجه شدهایم که تفاوتهای شخصیتی و فرهنگی بسیار زیادی در مقایسه با فرد و جامعه قبل دارد. جامعه امروز در وسط کنشها و واکنشهای بین فردی و اجتماعی قرار دارد و بدترین کار نادیده گرفتن آنها و یا کم توجهی به آنهاست.
عاملی با اشاره گزارش آماری پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در خصوص کرونا، گفت: در شرایط کرونا مهمترین مسئله مرتبط با اقتصادی زندگی و البته فرهنگ و سبک زندگی جدید است و بر اساس این گزارش در شرایط کرونا ۲۵ درصد افراد تجربه افسردگی داشتهاند و ۵۵ درصد افراد شرایط مالی شان تحت تاثیر قرار گرفته است که باید برای شرایط جدید برنامهریزی لازم را داشته باشیم.
به روز رسانی اسناد متناسب با شرایط جدید و اقتضائات روز، آمایش آموزش عالی، ارائه گزارش در حوزه فرهنگ مبتنی بر شرایط جغرافیایی و شناسایی لایههای اطلاعات فرهنگی، پیگیری تصویب قانون جمعیت و تعالی خانواده، تدوین شاخصهای سنجش و ارزیابی حوزه فرهنگ، برنامهریزی برای کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله طلاق و همچنین صیانت از حجاب و عفاف و انگیزهمند شدن جامعه نسبت به سلامت معنوی و الهی برخی از نکات دیگر مطرح شده توسط دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اولویتهای برنامههای این شورا در سال ۱۳۹۹ در جلسه بودند.
عاملی در بخش دیگری از سخنان خود محورهای برنامهریزی فرهنگی برای جهش تولید که در جلسات ۸۲۹ و ۸۳۰ مطرح و تصویب شده است را مورد توجه قرار داد و گفت: فرهنگ در اقتصاد اثرگذاری بالایی دارد و در بسیاری از کشورها با حذف مواردی مانند اسراف، مصرف گرایی و توجه به مسئولیت اجتماعی و احترام به قانون زیرساختهای جهش تولید را به وجود آوردهاند.
وی افزود: در سند سیاستهای فرهنگی جهش تولید جنبههایی که به روش زندگی مردم مرتبط بوده است را مورد توجه قرار دادهایم.
عاملی در ادامه جلسه با اشاره به مدل ارائه شده در تدوین بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری که مدل نگرش به مطلوب و توجه به ظرفیتها به جای آسیبها بوده است، گفت: مدل توجه به ظرفیتها یک روش نوین در سیاستگذاری است که این مدل ریشه دینی دارد و در سیاستگذاری ضمن توجه به چالشها باید به آینده امیدوار بود.
وی اضافه کرد: تکیه زدن بر چالشها و بزرگ نمایی ضعف، نوعی فرو رفتن در باتلاق گذشته و کند شدن حرکت به سمت آینده مطلوب است. هر مقدار میتوانیم باید دایره توانائیها را افزایش دهیم و ریشه ضعفها و چالشها را از بین ببریم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.