خوانده می‌شوید

بازگشت کوپن به اقتصاد ایران؛ آیا این طرح می‌تواند از دهک‌های پایین جامعه حمایت کند؟

ده سال پیش با اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، کوپن از اقتصاد ایران حذف شد؛ اما هم اکنون در مجلس صحبت از این است که کارت الکترونیکی برای تامین برخی اقلام اساسی در اختیار شهروندان ایرانی قرار بگیرد که البته این طرح در پی ایجاد نگرانی‌هایی درباره سلامت قشرهای کم ‌درآمد ایرانی بر سر زبان‌ها افتاده است.
کد خبر: ۹۹۲۷۰۰
|
۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۵ 26 July 2020
|
15788 بازدید
|

هفته گذشته، یکی از مصوبات مجلس یازدهم، بحث‌های مختلفی را در محافل کارشناسی ایجاد کرد؛ طرح تامین کالا‌های اساسی دهک‌های پایین جامعه، که عموم مردم البته از آن تعبیر بازگشت کوپن به اقتصاد ایران را داشتند؛ مساله‌ای که البته نمایندگان مجلس با آن مخالفند و می‌گویند به هیچ وجه صحبتی از بازگشت کوپن به اقتصاد نیست و تنها قرار است در طرحی حمایتی از قشرهای کم‌برخوردار دسترسی آن‌ها به کالا‌های اساسی تسهیل شود.

به گزارش «تابناک»؛ ده سال پیش با اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، کوپن از اقتصاد ایران حذف شد؛ اما هم اکنون در مجلس صحبت از این است که کارت الکترونیکی برای تامین برخی اقلام اساسی در اختیار شهروندان ایرانی قرار بگیرد که البته این طرح در پی ایجاد نگرانی‌هایی درباره سلامت قشرهای کم ‌درآمد ایرانی بر سر زبان‌ها افتاده است.

چندی ‌پیش، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرده بود: «استفاده مردم از کالا‌های اساسی مانند گوشت و بسیاری از اقلامی که باید سلامت مردم را تامین کند، بسیار کمتر شده» و طبیعی است که سلامت شهروندان ممکن است به خطر بیفتد. از سوی دیگر، «بر اساس تازه‌ترین برآورد‌ها، هزینه یک خانوار در ماه بیش از هفت میلیون تومان است.»

حال این پرسش مطرح است: چند درصد از کارگران چنین حقوقی دارند؟

حقوق حداقلی را در نظر بگیرید که نصف هزینه‌ها را هم پوشش نمی‌دهد. به این ترتیب بخش زیادی از شهروندان جامعه که دستمزدشان به تامین حداقل‌های زندگی هم نمی‌رسد، مجبورند از سبد خانوار بزنند و برخی کالا‌های اساسی از سبد خانواده‌ها حذف می‌شود. آنچنان که نمایندگان مجلس می‌گویند در این طرح قرار نیست، کوپن یا کالابرگ به معنی کلاسیکش تامین شود و تنها نمایندگان مجلس به دنبال این هستند تا دسترسی قشرهای کم برخوردار و آسیب‌پذیر را به کالا‌های اساسی آسان‌تر فراهم کنند.

سیدغنی نظری خانقاه، یکی از نمایندگان مجلس یازدهم در این باره می‌گوید: «بحث بازگشت کالابرگ به هیچ عنوان مطرح نیست. طرحی که هفته گذشته در مجلس شورای یک فوریت آن رای آورد، طرح تامین کالا‌های اساسی است. قصد از طرح تامین کالا‌های این است که تامین کالا‌های اساسی در کشور تحت هیچ شرایطی دچار مشکل نشود. به هرحال در کشور ما نوسانات ارزی وجود دارد و اتفاقات دیگری رخ می‌دهد، ما می‌خواهیم مردم دیگر در این حوزه دچار دغدغه و مشکل نشوند.»

با این حال صحبت‌های اولیه درباره این طرح، موجب ایجاد حساسیت‌هایی در جامعه هم شد. عده‌ای با استفاده از کلیدواژه «کوپن» وضعیت کشور را با سال‌های جنگ مقایسه و عده‌ای دیگر هم نگرانی‌هایی از کمبود کالا‌های اساسی در کشور را مطرح کرده‌اند. چیزی که البته نمایندگان مجلس به شدت با آن مخالفند و می‌گویند تصویب این طرح به این معنی نیست و تنها کمک می‌کند توزیع کالا‌های اساسی در کشور کمی عادلانه‌تر شود.

سید محمدرضا میرتاج الدینی، نائب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در ۲۲ تیرماه گفت: طرح «تضمین دسترسی دهک‌های متوسط و پایین جامعه به کالا‌های اساسی و دارو» از سوی برخی نمایندگان ارائه شده است. هدف این طرح، تضمین دسترسی آسان گروه‌های هدف یعنی قشرهای متوسط و پایین جامعه به کالا‌های اساسی و داروست.

میرتاج الدینی با تاکید بر اینکه کالا‌های اساسی و دارو با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی و بعضاً نیمایی تهیه می‌شود و دولت در توزیع این اقلام همیشه با مشکلاتی روبه‌رو بوده است، افزود: در این طرح کالا‌ها کدبندی می‌شوند و به ‌صورت کارت اعتباری یا الکترونیک در اختیار سرپرستان خانوار قرار می‌گیرد که بتوانند کالا‌های اساسی مانند برنج، گوشت، مرغ، روغن و حتی دارو را توسط این کارت‌ها با قیمت دولتی تهیه کنند.

به نظر شما، این طرح می‌تواند مرهمی بر زخم‌های این روز‌های اقتصاد ایران باشد؟
* آیا این طرح به توزیع عادلانه کالا‌های اساسی کمک می‌کند؟
* آیا این طرح در مجموع به بهبود وضع اقتصادی قشرهای کم‌درآمد و آسیب‌پذیر منجر می‌شود؟
* شما برای حمایت از قشرهای کم درآمد چه پیشنهادی دارید؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۷
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۱۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
تا حالا که همه طرحها باعث فقر بیشتر مردم شده. این طرح هم مثل اونا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
راه حل ، اقتصاد ازاد است و مثل تمام کشورها حمایتهایی از افراد کم درامد شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
مشکل این است که اراده لازم برای برداشتن رانتها وجود ندارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
عرض سلام خدمت مسئولين محترم

لطفا اين مطالب را كه بارها و بارها قبلا براي ديگر عزيزان فرستاده ام ، جدي بگيريد تا همه مشكلات ايران براي هميشه حل شود .

١- تا زماني كه براي مالكيت و حفظ مالكيت قوانين بازدارنده وضع نشود وضعيت همين است كه ميبينيد
با تزريق پول و بودجه و دلار در اقتصاد ايران هيچ تغييري حاصل نميشود
بايد براي مالكيت مسكن و خودرو و غيره محدوديت قائل شد و قوانين محكم وضع كرد
به عنوان مثال در مجلس اين قانون وضع شود كه از ابتداي سال ١٤٠١ هر كارت ملي فقط ميتواند مالك يك منزل مسكوني يا زمين باشد و آن هم حد و مرزي دارد ، يعني اينكه همان يك منزل مسكوني تا ٢ يا ٣ ميليارد ارزش واقعي از ماليات ساليانه معاف است و مازاد بر آن بصورت تصاعدي هندسي ماليات ساليانه وضع شود ، تا اگر كسي ملك ١٠٠ ميلياردي دارد بايد سالي ١٠ درصد ماليات ساليانه بدهد

٢- خودرو هم همينطور ، هر كسي از ابتداي سال ١٤٠١ فقط يك پلاك خودرو ميتواند بنامش باشد و مازاد بر آن فك پلاك ميشود و بيمه آن هم باطل ميشود .
خودرو هم بر اساس قيمت بايد ماليات ساليانه بدهد ، مثلا تا ٤٠٠ ميليون از ماليات معاف و همينطور تا بالاترين قيمت خودرو كه بايد ماليات تصاعدي هندسي بدهد
به عنوان مثال يك خودرو ٤ ميلياردي مشمول ١٠ درصد قيمت خودرو ماليات ساليانه ميشود
اين به معني آنست كه كسي نميتواند بگويد كه پول خودم هست و هر چه بخواهم ميتوانم انجام دهم
بلكه در اصل اين پوليست كه در اين مملكت بدست آورده و غالبا از راه اجحاف به طبقه محروم
آيا اين حقوق دستمزدي كه اين شازده به كارگران و كارمندانش ميدهد ظلم نيست ؟؟!!!

٣ - بايد كساني كه تابعيت كشور ديگري را ميگيرند و مهاجرت كرده يا پاسپورت آن كشور ديگر را دارند ، از تابعيت ايران خارج شوند و پاسپورت و شناسنامه و كارت ملي آنها باطل اعلام شود و تا ١٠ سال حق ورود به ايران را نداشته باشند
حالا از الان تا اول سال ١٤٠١ وقت دارند كه انتخاب كنند
نميشود هم خر و هم خرما !!!

٤ - براي قوانين جزايي كشور هم مجازاتهاي خيلي يخت و تبعيد در نظر گرفته شود و براي سال ١٤٠١ به بعد ، هر كسي كه كارت ملي جديد و يا پاسپورت جديد ميخواهد بايد بيايد و قوانين جزايي جديد را تاييد و امضا كند با يه نفر از بستگان درجه اول به عنوان شاهد ..
هر كسي هم زنداني هست ميشود آزاد كرد ولي به شرط پذيرش مجازاتهاي سنگين ، مثلا تبعيد به يك محيط محيور در بيابانهاي كوير ، بدون سقف و امكانات و ...


ممنون خواهم شد كه عرايض بالا را جدي بگيريد و اهميت بدهيد ، هر چند شايد مغايرت با منافع شخصي برخي از بالايي ها داشته باشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
تمام بازنشستگان تامین اجتماعی مخصوصا حداقل بگیران زیر ۵ میلیون تومان دریافتی ماهیانه حتما باید جزو داوطلبان واجد شرایط باشند
ناشناس
| Mexico |
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
این طرح ها رو بیخیال از برد مستعان چخبر؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
نظر ساعت 14 کلا رفتی به زمان مائو .حداقل الان چین را نگاه کن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
نظر ساعت ١٥:٣٠
جهت اطلاع جنابعالي مالكيت املاك در چين همين امروز فقط ٧٥ ساله است و همه املاك به دولت تعلق داره ، كما اينكه مثلا در سنگاپور مالكيت ٩٩ ساله است و ارثي نيست
در كشورهاي مترقي و توسعه يافته ، مالكيت اونقدر دردسر و ماليات داره كه به همين وسيله قيمتها اگر هم بالا برن ، يه حساب و كتابي داره.
در همين كشور چين بايد قبل ال خريدن خودرو اول بايد پلاك خريد ، چون دولت به تعداد محدود هر سال پلاك صادر ميكنه و براش قرعه كشي ميشه ،. و اكثرا بايد آزاد بخرند
در سنگاپور پلاك ارزش بسيار بالايي داره و فقط ١٠ سال معتبره و باطل ميشه
در كشورهاي درست و حسابي هم مالياتها اونقدر بالاست كه همه قيد مالك شدن رو ميزنن و يا به اندازه احتياج ميخرند ، حالا چه ملك و چه خودرو و غيره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
شما با این مواد قانونی که وضع فرمودید و تا کید دارید را ه خوشبختی مردم همین است و بس .کدام الگوی موفقی را سراغ دارید که با همین قوانین شما موفق شده انذ . الگوهای موفق در دنیا همه ،مالکیت مادی و معنوی را محترم شمرده اندو به اندازه کار و تلاش یدی و فکری و تخصصی اجازه تمکن مالی داده اند چیزی که مردود است بدست آوردن ثروت بدون تلاش حلال ومجاز و با استفاده از رانت ، پارتی ،رشوه یا تبانی است. .
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
باید این سوال را اقتصاددانها و جامعه علمی اقتصادی به فرمت ۱۰۰۰ نفر در یک نظرسنجی بگویند و ما از جنبه دید اقتصادی خود یک چیزی میگوییم ولی انها جامع تر جواب میدهند.
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
هموطن ۱۴:۰۰ حتی ایرانی بودن هموطناش رو هم می خواد بگیره
ما هر جای دنیا باشیم ایرانی هستیم و بهش افتخار می کنیم
بجای تو من نظرم اینه که هر مسئولی که تو کارش گند زد پاسخگو باشه و محاکمه باشه. کسی هم بدون سابقه و شایستگی مسول نشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
جناب 14 یعنی الان اصلا در چین مالکیت خصوصی وجود ندارد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.الان چین سیاست اقتصادیش تمایل فراوان به سیاست کشورهای غربی داره و فقط در سیاست و ایدیولوژی همچنان در عهد مائو مانده اند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
نويسنده عزيز ١٦:٥٧
همه كشورهاي موفق دنيا قوانين مالياتي شديد و قوي و بازدارنده براي مالكيت دارند و كساني كه زندگي لاكچري و فوق العاده دارند ، بهاي گزاف آنرا هم ميدهند .
اين مطالب را با سفر و اقامت در بيش از ٢٥ كشور عرض ميكنم .
فقط كساني مخالف اين نوع ايده ها و قوانين هستند كه ميخواهند از زير ماليات فرار كنند .
آيا فكر ميكنيد اين مبلغ ناچيز و بي ارزش كه ميلياردرهاي ايراني ميدهند ماليات است ؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
نه ، توقعات می ره بالا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
آنچنان رونق اقتصادی ایجاد کنم که هیچ کس به یارانه 45هزارتومانی نیاز نداشته باشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
از شنبه همه چی به حالت قبل بر میگرده...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
منم مث شما از صبح جمعه فهمیدم بنزین گران شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
این نشان می دهد مشکل ایران پول و سرمایه نیست بلکه فکر و اندیشه است. قشر کم درآمد صدقه نمی خواهد کار می خواهد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
وقتی اکثر ، مسولان فقط بفکر جنگ و جدل با اکثر دنیا هستند
و اصلا از اوضاع مردم اکثرا بشدت گرفتار خود اهمیتی نمی دهند
و خبر ندارند که چگونه برای ارتزاق خود اکثرا گرفتار هستند
حداقل کاری که میتوانند بکنند ، باید با توزیع عادلانه اقلام خوراکی به ۸۰ درصد مردم رسیدگی کنند
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
چه پیشرفتی، بعد 30 سال مجددا به نقطه شروع رسیدیم.دست همگی درد نکنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
واقعا الان به سی سال پیش رسیدیم؟ من تو فکر 60 سال هستم بلکه بیشتر
ناشناس
| Germany |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
عالی بود. دقیقا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
دقیقا این صفحه های خوانده میشوید را کی یا چه کسانی میخوانند؟؟؟
یک توضیحی بدید بدونیم با کی طرفیم؟؟
پاسخ ها
مهرداد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
اینو من خیلی وقت پیش پرسیدم جوابی دریافت نکردم...
جواب تابناک یه جوابی به ما بده !!!
ایا واقعا شخصی حتی یه مدیر میانی هم اینا رو میخونه ؟! یا وقت برای شلوغ کاری و جذب آگهی توسط خودتونه ؟!
سامیار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
اینا وظیفه شون اینه که یه صفحه درد و دل ایجاد کنن شما یه کم خالی بشی! وگرنه خودشونم میدونن فایده ای نداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
بعد از خراب کاری های پیاپی این دولت به فکر حمایت از اقشار آسیب پذیرید؟؟؟

به قول معروف یک اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه
شاهو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
فساد درکشور سیستمی شده وهمین کوپن خودش رانت وفساد زا میشه .
نمونه اش ماسک های تولیدی صنعتی درکشور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
خوده کوپن هم میشود محل جدیدی برای فساد
ارز 4200 که محل فساد است باید برداشته شود و به دهک های پایین یارانه پرداخت شود
اجناسی هم که با ارز نیمایی وارد میشوند با دلار 25 تومنی به دست مصرف کننده میرسد
خلاصه سیستمی که درست شده به بهشت رانت خواران و فاسدان تبدیل شده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
اجناس و کالا ها را هرروزگران میکنید
ارزش پول ملی را به کمترین حد خودش در تاریخ رسانده اید
بعد به فکر اقشار اسیب پذیر افتاده اید؟؟؟
جلوی این مشکلات را بگیرید کپن پخش کردن پیشکش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
تنها کشوری که همش عقب گرد میزنیم.....بخاطر فساد ورانتی که وجود دارد تمامی هم ندارد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
مردم خودشون فاسدتر از مسئولینشون هستن
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟