به گزارش تابناک به نقل از فارس، زنگ هشدار اتحادیه اروپا درباره آغاز موج دوم شیوع همهگیری کرونا در برخی از کشورهای عضو این اتحادیه، احیای فصل گردشگری را تهدید میکند.
روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» چاپ لندن، با اشاره به خیز دوباره کرونا در اروپا و به صدا درآمدن زنگ هشدار آغاز موج دوم کرونا در برخی کشورهای اروپایی نوشت: همهگیری کرونا بار دیگر روند ارتباطات در اروپا و تلاشهای آن برای احیای موسم گردشگری را تهدید میکند.
بر اساس این گزارش، کمیسیون اتحادیه اروپا از کشورهای عضو این اتحادیه خواست تا در برقراری تدابیر قرنطینه جزئی در برخی مناطق که کانونهای جدید «کووید ۱۹» هستند و تهدیدی برای بازگشت همهگیری کرونا در سطحی وسیع هستند، دریغ نورزند.
این کمیسیون، همچنین از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواستار نهایت همکاری شد تا از این راه از تحمیل قرنطینه کامل که اقتصاد اروپا توان تحمل مجدد آن را ندارد، جلوگیری شود.
مرکز مبارزه با بیماریهای واگیردار اتحادیه اروپا نیز درباره وضعیت همهگیری کرونا در برخی کشورها هشدار داد و گفت که وضعیت این همهگیری در برخی کشورها در صورتی که مقامات مسئول آنها تدابیر قاطعانهای برای مهار آن اتخاذ نکند، به زودی از کنترل خارج میشود.
همزمان با این موضعگیری، دولت بریتانیا که دو هفته پیش اسپانیا را در فهرست کشورهایی قرار داده بود که با ایجاد دالان و پل هوایی مسافرتی با لندن میتوانند، روند گردشگری را تسهیل کنند، از این تصمیم منصرف شد و حال همه مسافرانی که از اسپانیا به لندن سفر میکنند باید دوره قرنطینه را طی کنند.
دولت فرانسه نیز از شهروندان خود خواست تا از سفر به کاتالونیا پرهیز کنند و منابع آگاه پیشبینی میکنند که دولتهای بلژیک و نروژ نیز تدابیر پیشگیرانه برای کسانی که از اسپانیا وارد این کشورها میشوند را تشدید کنند.
گفته میشود موج دوم شیوع کرونا در اسپانیا و افزایش موارد ابتلا به ویروس کووید۱۹ در برخی مناطق این کشور از جمله کاتالونیا در حالی آغاز شده که این کشور نزدیک به یک ماه است که برخی مقررات پیشگیرانه و محدودیتها را کاهش داده است.
این در حالی است که اواخر اردیبهشت گذشته، کمیسیون اروپا از رفع تدریجی موانع مرزی به عنوان مشوقی برای احیای گردشگری که به دلیل همه گیری ویروس کرونا به شدت آسیب دیده، خبر داده بود. در همین راستا نیز مرزهای میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا که به دلیل اپیدمی کرونا بسته بوده به تدریج باز شدند و محدودیتهای سفر میان این کشورها کاهش یافت.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی سایت «Worldometers» تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سطح جهان به بیش از ۱۵ میلیون نفر رسیده است.همچنین تعداد قربانیان کرونا در سطح جهان به حدود ۶۱۸ هزار نفر رسیده است و تعداد افرادی که توانستهاند بهبودی خود را بدست بیاورند نیز از ۹ میلیون نفر فراتر رفته است.
«مایکل رایان» مدیر برنامههای اضطراری سازمان جهانی بهداشت اخیرا، در یک کنفرانس خبری در مقر این سازمان در ژنو از نتایج مربوط به آزمایش موفقیتآمیز دو واکسن کرونا بر روی انسان ابراز امیدواری کرده اما گفته «هنوز راه درازی مانده که باید پیموده شود
طبق گزارشها، آمریکا، برزیل، هند، روسیه، آفریقای جنوبی، پرو، مکزیک، شیلی، اسپانیا و انگلیس، ایران، پاکستان، عربستان سعودی، ایتالیا، ترکیه، بنگلادش، کلمبیا، آلمان، فرانسه و آرژانتین به ترتیب 20 کشور اول جهان از منظر شیوع ویروس کرونا هستند.