به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، روزنامه رای الیوم در تحلیلی به قلم خالد الجیوسی نوشت: ساخت ناو آمریکایی فرضی شبیه به ناوهای کلاس نیمیتز توسط ایران و حمله به آن به چه معناست؟ آیا آمریکا از حالت هجومی حالت دفاعی به خود می گیرد؟ این مساله چه ارتباطی با تعرض به هواپیمای ماهان دارد؟
نویسنده می گوید: پیام های ایران از این رزمایش فراوان هستند؛ به گفته کارشناسان اولین پیام این است که اگر درگیری میان ایران و آمریکا رخ داد، نیروی دریایی ایران توان انجام چنین حملاتی را دارد و تهدیدات ایرانی تنها نوشته ای بر روی کاغذ نیستند. مهم تر از این مساله زمان رزمایش است زیرا تنش ها با آمریکا تشدید شده است.
در این تحلیل آمده است: سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین متمرکز است با توصیف کردن این رزمایش به "آموزش هجومی ایران" گفت که نمی داند هدف ایران از ساخت چنین صحنه ای چیست و نمی داند ارزش تاکتیکی آن چقدر است. او به قدرت این حمله شبیه سازی شده در تحقق اهداف خود اعتراف کرده است و در عین حال تاکید کرد که نیروی دریایی آمریکا توان دفاع از خود در برابر هرگونه تهدیدی را دارد.
نویسنده می گوید: مساله قابل توجه این است که ماموریت نیروی دریایی آمریکا معمولا هجوم و اشغالگری و ساقط کردن نظام های دشمن آمریکا است و بسیار کم پیش می آید که در برابر تهدیدات دریایی موضع دفاع به خود بگیرد. سخنگوی ناوگان پنجم دریایی آمریکا می گوید که ایران یکی از آن نظام هایی است که با آمریکا دشمنی دارد و دوست داریم که به طور صلح آمیز و یا جنگ آن را ساقط کنیم.
در این یادداشت آمده است: در رزمایشی که ایران انجام داد یک قایق تندروایرانی به ناو هواپیمابر فرضی آمریکا که حامل 16 جنگنده است نزدیک می شود و یک قایق دیگر ناو را به سوی تنگه ای در بندر عباس می کشد به گونه ای که عملیات همزمان شامل کنترل صحنه نبرد و هجوم است.
ناو فرضی تا حد زیادی شبیه ناو آمریکایی نیمیتز است که آمریکا معمولا برای تقویت امنیت کشتیرانی در خلیج(فارس)از آن استفاده می کند بنابراین همزمان با ورود ناو اصلی نیمیتز به آب های خاورمیانه، ایران به ناو فرضی هجوم می برد و این خالی از پیام نیست.
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: همه این صحنه ها را تصاویر ماهواره ای گرفته است و مسئولین ایرانی بطوور علنی در مورد آن صحبت نکردند. البته مسئولان ایرانی این مساله را به خوبی می دانند و به طور عمد رزمایش های شبیه سازی شده از دشمن خود را در برابر چشم دشمن انجام می دهند.
در پایان این یادداشت آمده است: جزئیات پاسخ ایران به تعرض جنگنده آمریکایی به یک هواپیمای مسافربری ایرانی در آسمان سوریه هنوز مشخص نشده است و هنوز مشخص نیست که آیا این پاسخ در چارچوب دیپلماسی خواهد بود زیرا فقط یک اهانت به ایران بود و خسارت های جانی به دنبال نداشت. اما یک روزنامه ایرانی نوشت که هدف از این رزمایش و ایجاد دشمن فرضی پاسخ به اتفاق هواپیمای مسافربری است.