معاون سازمان نظام پزشکی

بیماران بدحال کرونا در بیمارستان‌ها افزایش یافته‌ / هشدار نسبت به خستگی کادر درمان / ابتلای بیش از ۶۰۰۰ نفر از کادر درمانی در تهران

الگوی مراجعه به بیمارستان‌ها تغییر کرده است. در اسفند با توجه به اینکه علم کمتری هم نسبت به کرونا وجود داشت، مراجعان عمومی مبتلا به کرونا به بیمارستان‌ها بیشتر بودند؛ اما اکنون افرادی که به بیمارستان مراجعه می‌کند، عموما افراد بد حال هستند که به تخت ویژه نیاز دارند. به همین علت با کمبود تخت مراقبت ویژه مواجه هستیم.
کد خبر: ۹۹۴۸۷۳
|
۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۱ 05 August 2020
|
16235 بازدید
|
تابناک اجتماعیمعاون سازمان نظام پزشکی گفت: الگوی ورود بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌ها تغییر کرده و تعداد بیماران بدحال که نیازمند آی سی یو هستند، بیشتر شده، به همین علت با کمبود تخت آی سی یو در کشور مواجه هستیم.

به گزارش «تابناک»؛ علیرضا سلیمی در نشست خبری آنلاین با اصحاب رسانه افزود: الگوی مراجعه به بیمارستان‌ها تغییر کرده است در اسفند با توجه به اینکه علم کمتری هم نسبت به کرونا وجود داشت مراجعان عمومی مبتلا به کرونا به بیمارستان‌ها بیشتر بودند، اما اکنون افرادی که به بیمارستان مراجعه می‌کند عموما افراد بد حال هستند که به تحت ویژه نیاز دارند. به همین علت با کمبود تخت مراقبت ویژه مواجه هستیم.

وی ادامه داد: تعداد تخت‌های آی سی یو در کشور را بر پایه یک زندگی عادی و نیاز‌های عادی دیده بودیم؛ اما اکنون شرایط فرق کرده و سخت‌تر شده است و این تعداد نیرو و وسایل جوابگو نیست. تا این لحظه همکاران ما بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها در ایران هیچ گزینشنی برای پذیرش بیماران در آی سی یو‌ها انجام نداده اند، البته به طور طبیعی تعداد بیماران بدحال سالمند و افرادی که بیماری زمینه‌ای داشته اند بیشتر است.

معاون سازمان نظام پزشکی گفت: لحظات سختی را برای تصمیم گیری خالی کردن تخت‌های آی سی یو و انتخاب بیماران جدید سپری می‌کنیم، به حال باید این بخش‌ها را مدیریت کنیم، یکی از کمبود‌هایی که اکنون جدی است، مشکل کمبود نیروی انسانی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه جدی است و این کمبود اعم از پرستار و پیراپزشکان بیشتر است و این نیرو‌ها خسته و فروسوده شده اند، خستگی ایمنی بدن را پایین می‌آورد و امکان ابتلا به بیماری با وجود وسایل محافظت شخصی بیشتر می‌شود.

سلیمی تاکید کرد: اولین کمبود در بخش‌های آی سی یو کمبود نیروی انسانی است و بعد از مشکلات تاخیر در پرداخت معوقات کادر درمانی است که ماه‌ها به تعویق افتاده و توجه به رفاهیات و پرداخت بموقع معوقات در این شرایط بسیار مهم است.

بیماران بدحال کرونا در بیمارستان‌ها افزایش یافته‌/ هشدار نسبت به خستگی کادر درمان/ ابتلای بیش از ۶۰۰۰ نفر از کادر درمانی در تهران


کادر آی سی یو سه برابر بیشتر از مردم به کرونا مبتلا می‌شوند


وی گفت: مشکلات مالی و سختی کار به خصوص برای دستیاران بسیار بیشتر است و امیدواریم مسئولان با درایت در وزارت بهداشت و بیمارستان‌ها به وضعیت این نیرو‌ها توجه کنند.

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: در شرایط پاندمی، میزان فرسودگی و ابتلا در افراد و کادر درمان بیشتر است. افرادی که در آی سی یو کار می‌کنند، سه برابر افراد عادی به بیماری مبتلا می‌شوند. افرادی که بیمار می‌شوند، ممکن است بعد از یک دوره چهارده روزه آزمایش کرونای آن‌ها منفی می‌شود، اما ماه‌ها طول می‌کشد تا دوباره به شرایط عادی برگردند و توان کار لازم را پیدا کنند.

سلیمی گفت: تاکنون پرسنل آی سی یو‌ها و متخصصان بیهوشی با افزایش تعداد شیفت‌ها ـ که یک نوع ایثار است ـ خلأ کمبود نیرو را پر کرده اند. افرادی را داریم که ۲۱ روز در بیمارستان مانده اند که یک از خودگذشتی فوق العاده است یا از شهر‌هایی که وضعیت بهتری بوده، همکاران به کمک آمده اند تا رسیدگی به بیماران دچار خدشه نشود. مشکل فرسودگی و خستگی نیرو‌ها در بیمارستان‌ها جدی است و نیاز به تدبیر مسئولان دارد.

وی افزود: پیشنهاد ما این است که در شرایط پیش روی، مرزبندی‌های بین تخصص‌ها تا حدودی برداشته شود و برای احیای بیماران همه همکاران پزشک دخیل شوند؛ حتی اگر نیاز باشد دوره‌هایی برای پزشکان عمومی در نظر گرفته شود تا این نیرو‌ها نیز با آموزش‌های لازم بتوانند خدمات لازم را به بیماران کرونا در بیمارستان‌ها ارائه کنند.

رئیس انجمن بیهوشی ایران گفت: تعداد زیادی از همکاران متخصص بیهوشی به کووید۱۹ مبتلا شده اند. تاکنون ۸ نفر از متخصصان بیهوشی کشور بر اثر ابتلا به کرونا شهید شده اند و آخرین آن‌ها همین دیشب بود که بعد از یک دوره طولانی بستری در آی سی یو از بین ما رفت. در حالی که برای حفاظت در برابر انتقال ویروس فاصله دو متری لازم است، متخصصان بیهوشی از فاصله ۱۰ سانتی متری برای بیماران بدحال کرونا لوله تراشه می‌گذارند و در معرض خطر بالای ابتلا قرار دارند.

وی گفت: از مسئولان انتظار داریم حمایت همه جانبه‌ای از پزشکان داشته باشند. قدردانی در سطوح بالای مسئولان از پزشکان انجام شده و نهایت تشکر را داریم؛ اما انتظار داریم در سطوح مدیریتی پایین‌تر گام‌های عملی برای قدردانی از پزشکان برداشته شود و مشکلات حل شود. همچنین معوقات پرداختی و مشکلات مالیاتی نباید لحظه‌ای ذهن جامعه پزشکی را در این شرایط سخت به خود اختصاص دهد.

 

بیماران بدحال کرونا در بیمارستان‌ها افزایش یافته‌/ هشدار نسبت به خستگی کادر درمان/ ابتلای بیش از ۶۰۰۰ نفر از کادر درمانی در تهران


جامعه پزشکی ۱۵۰ شهید کرونا تقدیم کرد


سلیمی افزود: در تمام دنبا، ابتلای افرادی که در خط اول رسیدگی به بیماران کرونا قرار دارند، چندین برابر افراد معمولی است. ابتلای جامعه پزشکی به کرونا در ایران نیز بسیار است. فقط در تهران بیش از ۶ هزار نفر مبتلا شده و ۱۵۰ نفر شهید شده اند.

معاون سازمان نظام پزشکی گفت: از مردم می‌خواهم به عنوان افراد کلیدی در این مبارزه با جامعه پزشکی کمک کنند. ماسک بزنید، فاصله دو متری را حفظ کنید و دست‌ها را بشویید. این شعار اول است، اما کمی عمیق‌تر می‌گوییم؛ به مراسم عزا و عروسی نرویم و کار‌های اضافه را حذف و جامعه خسته و فرسوده پزشکی را حمایت کنیم.

وی ادامه داد: نقش مسئولان هم بسیار مهم است. برای هر کاری نیاز به آماده شدن پایه‌ها لازم است. اگر قرار است کمتر مسافرت درون شهری داشته باشیم، دلایل سفر شهری را باید بررسی کنیم. بیشترین علت رفتن به سر کار است؛ بنابراین، با جابجا کردن ساعت شروع و پایان کار و کاهش ساعت حضور و افزایش فرهنگ دورکاری عمیق‌تر می‌توانیم مبارزه کنیم.

سلیمی در پاسخ به پرسش دیگری گفت: در مورد وضعیت تخت‌های بیمارستانی تا حدودی با توجه به رفتار ویروس و مشکلات در بیمارستان‌ها نسبت به اسفند تغییراتی داشتیم. در اسفند هحوم ویروس را داشتیم، اما تعداد زیادی از بیماران حال عمومی خوبی داشتند، اکنون بیماران بدحال بیشتر مراجعه می‌کنند و به تحت آی سی یو و مراقبت ویژه بیشتر نیاز دارند.

وی افزود: در این شرایط، بیش از تخت‌های عادی به افزایش تخت‌های مراقبت ویژه نیاز داریم. نمی‌توانیم عددی اعلام کنیم، چون نیاز به این تخت‌ها شناور است و به افزایش و کاهش ورودی بیماران مربوط می‌شود، اما هر چه تعداد تخت‌های آی سی یو در این شرایط بیشتر بشود، لازم است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا برخی جان باختگان جامعه پزشکی شهید کرونا محسوب نمی‌شوند، گفت: به برخی از این افراد عنوان شهی اطلاق نمی‌شود. نظر سازمان نظام پزشکی این است که هر چه می‌توانیم برای تجلیل از این پزشکان انجام شود.

سلیمی ادامه داد: آموزش عمومی برای مردم و آموزش‌های تخصصی برای کادر درمان و استخدام بیشتر نیرو در بیمارستان‌ها به بهبود وضعیت کمک می‌کند، پژوهش‌های زیادی درباره کرونا در دنیا انجام می‌شود و یافته‌های جدید باید به پزشکان و کادر درمان منتقل شود. هر چه تجربه ما بیشتر شود، شانس درمان بهتر بیشتر می‌شود.

معاون سازمان نظام پزشکی گفت: پذیرش بیماران در آی سی یو شاخص‌های علمی دارد. سن شاید تا حدودی موثر است. در افراد مسن و دارای بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر است. شاخص انتقال به آی سی یو وضعیت جسمانی آنهاست. وضعیت ریه در بالین تشخیص داده می‌شود. میزان اکسیژن و درگیری ریه توسط آزمایش‌های پاراکلینیک بررسی و با تشخیص پزشک متخصص، فرد بدحال به آی سی یو ارجاع می‌شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
با پروتکل حسن روحانی مشکل حل میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Australia |
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
الان بیمارستان برای مردم خودمون نداریم ولی پا می شیم می ریم خیلی سلحشورانه برا مردم لبنان بیمارستان می زنیم!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
خدایابه عظمت خودت قسم ۱۴۰۰ رازودتربرسان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
با این مدیریت این فاجعه قابل پیش بینی بود.حالا باید بین بیماران برای بستری شدن در آی سی یو انتخاب بکنند!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
نمی دونم توی این مدت کارتون بیمارستان های دولتی افتاده یا نه؟ ما موردی پیش آمد که هرچی با دکتر صحبت کردیم گفت الا و بلا باید بیایید بیمارستان. ما رفتیم و نزدیک به 5 ساعت با حدودا 50 نفر توی یک سالن نشستیم. این خیلی بده که همیشه مردم را مقصر بدونیم، خیلی ها مثل ما مجبور بودند در چنین شرایطی در یک محیط درمانی آلوده قرار بگیرند. چقدر واقعا بیمارستان ها خودشان به حفظ و رعایت پروتکل های بهداشتی مقید هستند؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
مدیریت ضعف دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
اقای ظریف تمام قد در کنار برادران چینی ایستاده است!!! جا دارد در یک پویش ملی از دولت و ملت چین تشکر کنیم#برادر چینی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
ما به این شایعات توجه نمیکنیم که درصدد القای ناکارامدی هستند !!! به گفته شیخ حسن اکثر استانها درحال عبور از پیک کرونا هستند !!!!
m
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
به نظرم باید مسافرت ها ممنوع بشه و مدرسه ها هم کلا آنلاین بشه و به خاطر خودنمایی مسولان آموزش پرورش مدارس باز نشه حتی نصف نیمه.
چون پاییز ممکنه کرونا اوج بگیره و مشکلات و سیل و زلزله هم در کمین کشور هستش پس جای پشیمانی نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
این آقایون پر مدعای پزشکان که مردمو مورد شماتت قرار میدن برای رعایت نکردن پروتکل ها میشه لطفا توضیح بدن که
چرا 6000 هزار نفر از خودشون درگیر این بیماری شدن الان خیلی از مردم هم به خاطر کارشون مجبورن چشم در چشم کرونا کار کنن مثل خود پزشکا در حالی که امکاناتی که پزشکا و کادر درمان در اختیار دارن صدها برابر بیشتر از اوناس . خیلی از کشورهای دنیا تعداد مبتلاها و بستری هاشون ازایران بیشتره و البته کادر درمانشون این شکلی درگیر بیماری نشدن . لطفا خودتون اول رعایت کنید بعد به مردم بند کنید که رعایت کنن هر چی میشه مردم مردم . بس کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
خیلی سوختی که پزشک نشدی ها؟
سیدمحسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
بهتر به روحانی ووزیر بهداشت متوجه بشن
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
کادر درمان چه اهمیتی داره ببین کادر مداح چه میفرمایند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
جناب وزیر ما از شما واکسن میخواهیم واکسن واکسن واکسن جلسه گذاشتن وقت تلف کردن است واکسن نمیشود از هر کجای جهان میتوانید با موافقت مسعولین تهیه کنید خیلی دیر شده .همان پنی سلین که سل را ریشه کن کرد .
محمد ب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
مدیریت ستاد کرونا غیر از هشدار دادن و انتقاد از مردم و توصیه به استفاده از پروتکلهای بهداشتی کار دیگه ای از دستش بر نمیاد. نتیجه این بی سیاستی باعث شده هم کادر درمان ایثارگر فرسوده تر بشن و هم اوضاع روز به روز بدتر بشه. بسیاری از کشورها که زمانی وضعیتی خیلی بدتری از ما داشتن با اعمال سیاستهای درست تونستن آمار مرگ و میر رو به شدت کاهش بدن ولی در کشور ما جان مردم برای سیاستگزاران اصلا اهمیتی نداره و در این بین هم رسانه ها به جای اینکه صدای مردم باشند فقط هشدارهای مسوولان رو منتظر می کنن و جرات کوچکترین انتقاد رو ندارند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟