پرداخت تنها ۱۰ درصد خسارت سیل ۹۸ به مردم مازندران

در حالی که سالانه حدود ۲ یا ۳ سیل مخرب، در مازندران به وقوع می‌پیوندد و محمدعلی محسنی بندپی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد مدیریت بحران مازندران، به این نکته اشاره کرده بود که ستاد بحران استان باید پاسخگو باشد، اعتبارات این ستاد کجا هزینه می شود، مدیرکل مدیریت بحران به این نکته اشاره می‌کند که، تنها ۱۶۶ میلیارد تومان از سوی دولت، معادل ۱۰ درصد کل خسارت، به آسیب‌دیدگان ناشی از سیل فروردین ۹۸ پرداخت شد.
کد خبر: ۹۹۶۱۴۳
|
۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۸ 12 August 2020
|
4940 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، چندی پیش، محمدعلی محسنی بندپی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی در بازدید از ۱۲ روستای دهستان زانوس رستاق بخش کجور نوشهر، به این نکته اشاره کرده بود که، مازندران به ویژه غرب استان از ظرفیت های زیادی برخوردار است که متاسفانه باوجود همه این ظرفیت ها، منطقه کجور به نوعی از محرویت رنج می برد.

وی با اشاره به اینکه خسارات شدید ناشی از سیلاب دیگر غیرمترقبه نیستند بلکه مترقبه محسوب می شود، از مدیریت بحران مازندران انتقاد و اظهار کرد که، قصه تکراری آسیب های ناشی از بارش برف در مناطق کوهستانی من جمله کجور همچنان وجود دارد بنابراین باید طرحی نو نوشت، ستاد بحران استان باید پاسخگو باشد که اعتبارات این ستاد کجا هزینه می شود.

پرداخت تنها ۱۰ درصد خسارت ناشی از سیل ۹۸ به مردم

موضوعی که علی اصغر احمدی مدیرکل مدیریت بحران مازندران در گفت‌گو با ایسنا به آن اشاره و خاطرنشان کرد: در سیل اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸، ۱۷۰۰ میلیارد تومان برآورد خسارت شد که ۷۰۰ میلیارد تومان آن در حوزه زیرساخت آب برق راه وگاز بود.

وی تصریح کرد: از این میزان، تنها ۱۶۶ میلیارد تومان از سوی دولت، معادل ۱۰ درصد کل خسارت، به آسیب‌دیدگان پرداخت شد.

مدیرکل مدیریت بحران مازندران افزود: تاکنون دولت مصوبه‌ای در راستای تامین خسارت وارد شده از سیل فروردین و اردیبهشت ۹۹ انجام نداده است.

احمدی تصریح کرد: همچنین مقرر شد اگر از طریق استفاده از ادوات برای لایروبی و غیره در مناطق آسیب‌دیده برای کمک به آنها، می‌توان اقدامی کرد، این امر در دستور کار قرار بگیرد و در غیر این صورت باید پس از تامین اعتبار، بودجه دریافت شود.

وی ادامه داد: مطابق سیاست کلان توزیع اعتبار بر اساس میزان خسارت وارده که در روزهای نخست حادثه توسط فرمانداران و ستادهای اجرایی برآورد می‌شود و به اداره کل مدیریت بحران اعلام شد، جمع بندی صورت گرفت و پس از اعلام به دولت، آن میزانی که برای استان در نظر گرفته می‌شود، بین شهرستان‌ها توزیع می‌کنیم.

وقوع سالانه ۲ یا ۳ سیل در مازندران

مدیرکل مدیریت بحران مازندران گفت: در مازندران سالانه ۲ یا ۳ سیل به وقوع می‌پیوندد و ۱۰ درصد توزیع شده، بودجه دریافت شده از سیل نخست بود و برای سیل‌های دیگر، بودجه‌ای دریافت نکرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه با توجه به موضوع دریافت نکردن بودجه برای جبران خسارت سیل دوم، با هماهنگی استاندار و پس از جلسه با شرکت آب منطقه‌ای، تصمیم بر آن شد که در مکان های آسیب‌دیده از سیل، پیش از دریافت بودجه اقدامات اجرایی در توان استان را انجام داد، اظهار کرد: لایروبی و ساماندهی رودخانه هایی که در استان وجود دارد از جمله این اقدامات بود.

احمدی ادامه داد: در همین جهت سعی شد بر اساس قوانین موجود، از مصالح رودخانه ای، برای ساماندهی و دیواره‌گذاری همان رودخانه استفاده کنیم که تاکنون در تنکابن، سوادکوه و زیرآب این کار انجام شده و در سایر شهرستان‌ها نیز اجرایی می شود.

دیواره‌سازی ۱۰۰۰ کیلومتر رودخانه‌های مازندران امکان‌پذیر نیست

وی گفت: با توجه به اینکه حدود ۵۰۰ کیلومتر از رودخانه های استان در حوزه های مسکونی شهری و روستایی قرار دارد، نیازمند دیواره سازی در ۲ طرف رودخانه است که چیزی معادل ۱۰۰۰ کیلومتر خواهد شد.

مدیرکل مدیریت بحران مازندران یادآور شد: با منابع کم و مدت زمان کوتاه، دیواره‌سازی این ۱۰۰۰ کیلومتر امکان‌پذیر نیست اما با شناسایی نقاط بحرانی رودخانه‌های استان اجرای دیواره سازی در این‌مناطق در دستور کار قرار دارد تا از خطر مجدد پیشگیری شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟