در این میان موضوعات بسیاری مطرح است، که یکی از مهمترین این موضوعات دریافت شهریه و هزینههای ثبت نام از دانش آموزان است، در حالی که آموزش و پرورش حداکثر شهریه مدارس غیردولتی برای سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ در تهران را ۱۷ میلیون تومان اعلام کرده است، اما بررسیهای خبرنگار مهر حاکی از دریافت شهریههای بیشتر از ۱۷ میلیون تومانی از اولیا دانش آموزان است، برخی مدارس ۲۰ میلیون تومان، برخی دیگر ۲۳ میلیون و مدارس دیگری نیز تا ۳۵ میلیون تومان شهریه برای یک سال تحصیلی از والدین مطالبه میکنند.
شهریه مهمترین مساله والدین در روزهای ثبت نام
اما بسیاری از مدارس غیر دولتی در تخلفاتی آشکار نه تنها شهریههایی بیشتر از مقدار اعلام شده از والدین درخواست میکنند، که حاضر به برگرداندن شهریه زمان تعطیلی کرونایی مدارس به دانش آموزان برای سال تحصیلی گذشته نیز نیستند، والدین یکی از دانش آموزان محصل در لواسان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هنوز خبری از برگرداندن پول ایام تعطیل به ما نیست، حرفی هم نمیتوانیم بزنیم، چرا که سالهای قبل تجربه مخالفت با اولیا مدرسه و سر لج انداختن کادر آموزشی با دانشآموز را داریم.
وی که خود را «میراحمدی» معرفی کرد، گفت: به اصطلاح گوشت ما زیر دندان آنها است و هرچه بگویند، باید گوش دهیم.
این مادر دانشآموز اضافه کرد: بهانه میآورند، که در ایام تعطیلی مدارس هزینههای زیادی برای اینترنت و آموزش مجازی دانش آموزان کردهاند و از طرفی حق التدریس معلمان برای آموزش مجازی را پرداخت کردهاند، این در حالی است، که کیفیت آموزش مجازی و ساعات آن بسیار کمتر بود و از سویی دیگر ما نیز برای اینترنت هزینه کردهایم.
پدر یکی از دانش آموزان قرچکی نیز به خبرنگار مهر در خصوص میزان شهریه مطالبه شده در سال تحصیلی آینده گفت: اعلام کردهاند، که شهریه دریافتی دو نرخی است، اگر کلاسها به طور کامل مجازی باشد، شش میلیون و نیم شهریه باید بدهیم، اما اگر حضور دانش آموزان در کلاس یک روز در میان باشد، میبایست، هفت میلیون و نیم شهریه پرداخت کنیم.
اجبار تهیه لباس فرم برای کلاسهایی که معلوم نیست حضوری باشد
این روزها، موضوعات آموزش و پرورش و ثبت نامها یکی دوتا نیست، لباس فرم و اجبار به تهیه آن از دیگر مواردی است، که والدین را نگران کرده است، مادر یکی از دانش آموزان در پاکدشت در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: هنوز معلوم نیست، مدارس حضوری و یا مجازی باشد، اما در این شرایط برای تهیه لباس فُرم اجبار کردهاند و گفتهاند، حتماً باید لباس فرم را عوض کنید و آدرس محل تهیه لباس فرم را نیز دادهاند.
وی افزود: خیاطی معرفی شده نیز ۱۶۰ هزار تومان هزینه برای لباس فرم درخواست کرده است.
مادر یکی دیگر از دانش آموزان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اینکه مدارس خارج از محدوده هستند، نیز بهانه دیگری برای عدم ثبت نام است، از سویی دیگر ظرفیت کلاسها را به دلیل کرونا کمتر کردهاند، سوال اینجا است، که در این وانفسا کمبود مدارس و جمعیت دانش آموزی بالا بچههایمان را کجا ثبت نام کنیم؟
وی که مولایی نام داشت و در فیروزکوه زندگی میکرد، افزود: با قاطعیت از بازگشایی مدارس برای ۱۵ شهریور ماه خبر میدهند، اما هنوز فرزندم که به کلاس دهم میرود، را ثبت نام نکردم.
مولایی اضافه کرد: در این میان شاهد تماس مدارس غیرانتفاعی برای ثبت نام فرزندم هستیم، در حالی که این سوال که اطلاعات دانشآموز من و شماره تماسهای خودم چگونه در اختیار مدارس غیردولتی قرار گرفته است، خود سوالی است، که جواب آن را نمی دانم.
دریافت شهریههای خارج از عُرف تخلف است
اما در خصوص نگرانی از درخواست شهریههای خارج از عُرف و قانون از والدین، مدیرکل آموزش و پرورش تهران با بیان اینکه دریافت شهریه بیش از ۱۷ میلیون تومانی تخلف محسوب میشود، به خبرنگار مهر گفت: قطعاً برخوردها با افراد و مدارسی که تخلف میکنند، قاطع است.
عبدالرضا فولادوند در خصوص وضعیت شهریههای سال تحصیلی گذشته و تعطیلی مدارس به دلیل کرونا نیز گفت: باید شهریه زمان تعطیلی مدارس به والدین عودت داده شود.
وی اما در خصوص شهریه سال ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ در صورت برگزاری مجازی کلاسهای درس گفت: اگر کلاسها و آموزش به طور کامل برگزار شود، دلیلی ندارد، که از شهریهها بکاهیم.
مدیرکل آموزش و پرورش تهران با تاکید بر اینکه سال تحصیلی جدید از پانزدهم شهریور ماه آغاز میشود، اضافه کرد: چگونگی فعالیت مدارس بر اساس تصمیمات ستاد مقابله با کرونا خواهد بود.
مدارس قبل از شروع سال تحصیلی جدید بدهیهای قبلی خود را به والدین پرداخت کنند
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر بر استرداد شهریه اضافی دریافت شده در سال گذشته به دانش آموزان تاکید کرد و افزود: اگر مدرسهای این شهریهها را مسترد نکرده است، والدین میتوانند، به سامانه شکایت و بررسی تخلفات آموزش و پرورش مراجعه و ثبت شکایت کنند، تا در اسرع وقت به این شکایات رسیدگی و وجه استرداد پیدا کند.
محمد صیدلو البته آماری از استرداد بدهیهای مدارس به خانوادهها تا به امروز ارائه نداد، اما گفت: از مدیران مدارس میخواهیم، تا قبل از شروع سال تحصیلی جدید حساب خود را با والدین تعیین تکلیف و صاف کنند، چرا که اگر بدهکار بمانند، جریمه میشوند.
وی همچنین از اندیشیدن تمهیدات لازم برای آغاز سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: محتوای الکترونیکی آموزشی نیز برای دانشآموزان در نظر گرفته شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که «بسیاری از دانش آموزان بستر و امکانات حضور در کلاسهای مجازی و برنامه «شاد» را نداشتند، تمهیدات شما برای سال تحصیلی جدید چیست؟» گفت: کمتر از ۱۰ درصد دانشآموزان شهرستانهای استان تهران در سال گذشته بهدلیل نبود زیر ساخت اینترنتی در برخی مناطق نتوانستند، به خوبی از خدمات آموزش مجازی و شبکه «شاد» بهره برداری کنند.
وی ادامه داد: برای این تعداد از دانش آموزان نیز در سال تحصیلی جدید برنامهریزی لازم شده است، تا به خوبی از آموزشهای مجازی استفاده کنند، که در همین راستا اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات روی زیرساختهای گسترش اینترنت کار کنند و نیز شناسایی و ارائه لوح فشرده، فلش و سایر سخت افزارها و نرم افزارها برای یادگیری از جمله این تمهیدات است.
حال و با افزایش احتمال برگزاری مجازی کلاسهای درس در سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ هزینه و شهریه مدارس غیر دولتی، بحث لباسهای فرم، چگونگی ارائه آموزشهای مجازی و بسیاری دیگر از موضوعات از این دست مشخص نیست، هرکس حرفی میزند و حرف اصلی را مدارس موقع ثبت نام میزنند.