تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون بورس قرمز ماند، پیش بینی تحلیلگران جهانی از قیمت طلا، افت طرحهای مصوب در هیأت سرمایه گذاری خارجی، مازاد تجاری منطقه یورو افزایش یافت، اوپک برآورد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۰ را کاهش داد، چین پیشران توسعه اقتصاد جهانی در پساکرونا و انتقاد یک نماینده از افزایش قیمت مرغ در بازار را در بر دارد.
شاخص کل بورس در معاملات امروز بازار سرمایه با ۷۲ هزار و ۴۵۳ واحد کاهش، به رقم یک میلیون و ۹۰۲هزار واحد رسید. شاخص کل با معیار هم وزن نیز ۱۱ هزار و ۱۱۶ واحد کاهش یافت و رقم ۵۰۰ هزار و ۸۹۳ واحد را ثبت کرد. معامله گران این بازار ۹۳۱ هزار معامله انجام دادند که ۹۱ هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال ارزش داشت. صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و سرمایه گذاری غدیر نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذشاتند و فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، سرمایه گذاری غدیر، بانک صادرات ایران، بانک تجارت، پالایش نفت بندرعباس و بانک پارسیان نمادهای پربیننده این بازار بودند.
حسین سلاح ورزی در توئیتی نوشت: "بخشی از اختلالات امروز معاملات بورس ناشی از ضعف زیرساختهای نرم افزاری برخی کارگزاران بوده. در واقع بهای کم توجهی کارگزاری ها به تجهیز زیرساختهای مناسب، از محل هزینه فرصت دارایی سهامداران پرداخت شده! حتما باید مدیران کارگزاری ها و نهاد ناظر به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند."
محمد خبریزاد، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارتنیوز در رابطه با پیشبینی بورس فردا (۹۹/۵/۲۶) گفت: احتمالا فردا حقوقیها برای جمع کردن بازار دست به خرید میزنند اما چون ما در بعضی از نمادها اصلاح کافی را نداشتیم شاید اصلاح بازار تا روز دوشنبه ادامه پیدا کند. وی افزود: در بحث نرم افزاری معاملات، امروز در سامانه کارگزاری مفید مشکلاتی پیش آمد که تعدادی از سهامداران نمیتوانستند خرید انجام دهند و مانده حساب خود را نمیدیدند، همچنین فروش سهام عدالت از سوی کارگزاریها و نقد کردن آن عواملی هستند که بر نوسان بورس تاثیر گذارند. او گفت: در سالهای اخیر در مواقعی که بازار سیر نزولی پیدا میکرد صندوقها به کمک بازار میآمدند ولی الان صندوقها به خاطر محدودیتهای قانونی نمیتوانند این کار را انجام دهند. وی افزود: احتمالا بازار سهام فردا را هم با سیر نزولی پشت سر خواهد گذاشت و شاید از روز دوشنبه کمی از سیر نزولی آن کاسته و آرام شود، اما اگر این روند بخواهد ادامهدار شود قطعا کار سخت خواهد شد. خبریزاد در پایان یادآور شد: وقتی بازار چند روز پشت سر هم منفی باشد ابطالیهای صندوقهای سرمایهگذاری زیاد میشود و این صندوقها برای اینکه بتوانند وجه ابطالی را پرداخت کنند مجبورند سهم بفروشند و این مساله خودش دلیلی برای افزایش فشار است، یعنی وقتی اوضاع اینگونه میشود از سمت صندوقها فشار مضاعفی هم روی بازار تحمیل میشود.
در معاملات امروز (شنبه بیست و پنجم مردادماه 99) بازار ارز، شاهد ثبات شاخص ارزی بودیم. به گونه ای که هر اسکناس دلار آمریکا به نرخ 21950 تومان از مردم خریداری و در مقابل به قیمت 22050 تومان به متقاضی دریافت دلار آمریکا فروخته شد که نسبت به روز پنج شنبه، تغییری ندارد. همچنین هر اسکناس یورو به نرخ 25900 تومان از مردم خریداری شد و در مقابل به قیمت 26000 تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد که همانند دلار نسبت به آخرین قیمت هفته قبل، بدون تغییر می باشد.
محمد مسیحی معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی در مورد دستورالعمل مالیات سکه از خریداران برای سال ۹۸ اظهار داشت: مالیات مقطوع برای دریافت کنندگان سکه در سال ۹۸ همچون دستورالعمل تهیه شده برای سال ۹۷ درنظر گرفته شده است. در حال حاضر برای سال ۹۸ نیز در راستای اجرای ماده تبصره ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم پرداخت مالیات مقطوع پیشبینی شده و دریافت کنندگان سکه در سال ۹۸ به سامانه ای که به همین منظور طراحی شده میتوانند مراجعه کنند. مسیحی با تاکید بر اینکه اطلاعات دریافت کنندگان سکه را گرفتیم، بیان داشت: نکته ای وجود دارد که مالیات مقطوع مربوط به اشخاصی است که تا سقف ۱۸۵ سکه دریافت کردند. برای سایرین که بیش از ۱۸۵ سکه است باید اظهارنامه مالیاتی به این سازمان تسلیم کنند. با اختیاری که در راستای قانون ارائه شده تا ۱۰ سکه معاف از مالیات، ۱۰ تا ۳۰ سکه به ازای هر سکه ۴۰۰ هزار تومان مالیات، ۳۰ تا ۵۰ سکه به ازای هر سکه ۵۲۰ هزار تومان مالیات و از ۵۰ تا ۱۸۵ سکه به ازای هر سکه ۶۵۰ هزار تومان مالیات اخذ خواهد شد.
نظرسنجی هفتگی کیتکونیوز نشان داد کارشناسان وال استریت و سرمایه گذاران معتقدند پس از اصلاح قیمتی که طلا طی هفته گذشته داشت، اکنون آماده افزایش مجدد قیمت است. اصلاح قیمت طلا در هفته گذشته به ریزش حدود ۲۰۰ دلاری قیمت و سقوط آن از رکورد ۲۰۶۰ دلار به سطح ۱۸۸۰ دلار منتهی شد و طلا در محدوده ۱۹۵۰ دلار ثبات یافت. تقاضای بالا و موقعیت فنی نشان می دهد که خوش بینی نسبت به صعود قیمت طلا تغییری نکرده و طلا در هفته جاری عبور از مرز ۲۰۰۰ دلار را هدف گرفته است.
افشین نوابی، نایب رییس شرکت بازرگانی ام کی اس در این باره به کیتکونیوز گفت: آنچه که مشاهده کردیم یک اصلاح قیمت بسیار خوب بود. نگاهی به فضایی که در حال حاضر در آن بسر می بریم نشان می دهد که روند صعودی طلا به پایان نرسیده است و این فلز ارزشمند باید دوباره به بالای مرز ۲۰۰۰ دلار برگردد. تا زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این روند ادامه خواهد داشت. به نقل از ایسنا؛ در نظرسنجی هفتگی کیتکونیوز برای هفته جاری تحلیلگران وال استریت به شکل روشنی نسبت به افزایش قیمت طلا خوش بین بودند. در نظرسنجی کیتکونیوز از کارشناسان وال استریت، ۱۳ نفر شرکت کردند که از میان آنها هشت نفر معادل ۶۱.۵ درصد به افزایش و دو نفر معادل ۱۵.۴درصد به کاهش قیمت طلا رای دادند در حالی که سه نفر معادل ۲۳.۱ درصد نظر خنثی داشتند. وضعیت مشابه در میان سرمایه گذاران وجود داشت. در نظرسنجی آنلاین کیتکونیوز از سرمایه گذاران، ۲۴۰۷ نفر شرکت کردند که از میان آنها ۱۴۳۹ نفر معادل ۵۹.۸ درصد به افزایش و ۵۲۷ نفر معادل ۲۱.۹ درصد به کاهش قیمت طلا رای دادند و ۴۴۱ نفر معادل ۱۸.۳ درصد نظری نداشتند.
طی 3 ماهه اول امسال 18 طرح صنعتی، معدنی و تجاری در هیأت سرمایه گذاری خارجی مصوب شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 21.7 درصد افت داشته است. حجم سرمایه گذاری خارجی مصوب در 3 ماهه اول امسال 417 میلیون دلار بوده که در مقایسه با 3 ماهه اول 98 کاهش 24.5 درصدی را تجربه کرده است. /فارس
به دنبال سبقت کاهش واردات منطقه یورو از افت صادرات این منطقه در بحبوحه پاندمی کرونا، مازاد تجاری این بلوک با سایر کشورهای جهان در ماه ژوئن به ۲۱.۲ میلیارد یورو (۲۵ میلیارد دلار) افزایش پیدا کرد.
برآورد سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در روز چهارشنبه (۲۲ مردادماه) نشان داد افت تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۰ به مراتب شدیدتر از پیشبینی پیشین این سازمان خواهد بود. این تغییر برآورد به دلیل آثار ویروس کرونا و شک و تردیدهای موجود درباره بهبود تقاضا در سال آینده میلادی رخ داد که حمایت این سازمان از بازار را بهطور بالقوهای دشوارتر میکند.
اوپک در گزارش ماهانه خود اعلام کرد تقاضای جهانی نفت ۹ میلیون و ۶۰ هزار بشکه در روز کاهش مییابد. این رقم در گزارش پیشین این سازمان ۸ میلیون و ۹۵۰ هزار بشکه در روز پیشبینی شده بود. براساس این گزارش، تحولات قیمت نفت و فرآوردههای نفتی در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ همچنان تحت تأثیر نگرانی از موج دوم ویروس کرونا و سطح بالای ذخیرهسازی جهانی خواهد بود. برآورد اوپک در تازهترین گزارش این سازمان درباره بهبود تقاضا تغییری نکرد و در عین حال پیشبینی کرد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۱، ۷ میلیون بشکه در روز افزایش مییابد. این در حالی است که این نهاد اعلام کرد این چشمانداز تحت تأثیر عدم اطمینان بسیاری قرار دارد که ممکن است بر مصرف نفت اثر منفی بگذارد. تقاضای سفر هوایی، اتومبیلهای کممصرفتر و رقابت بیشتر بر سر دیگر سوختها نمونههایی از این عوامل تأثیرگذار هستند.
رادولف مینسش، کارشناس ارشد فدراسیون ملی تجارت اکونومی سوئیس، معتقد است با توجه به حجم بازار چین، این کشور به پیشران بزرگ توسعه اقتصاد جهانی بدل شده است. وی گفت: انتظار میرود چین در دوران پس از کرونا نقش پیشران و لوکوموتیو را برای بهبود اوضاع اقتصاد جهانی ایفا کند. مینسش ادامه داد که پکن در تلاش است تا شرایط تجارت بازارمحور، قانونمند و بینالمللی را فراهم کند.
بر اساس گفته این کارشناس اقتصادی مهمترین بخش سیاست اقتصادی چین در شرایط کنونی تعهد دولت این کشور در باز کردن بیشتر درهای اقتصاد آن به روی دیگر کشورها است و این در حالی است که شاهد ایجاد موانعی در این مسیر در پی شیوع ویروس کرونا در جهان هستیم. این کارشناس سوئیسی میگوید: بازارهای باز کلید رشد اقتصادی برای چین و دیگر کشورها در بلندمدت است. وی در باره همکاری چین با سوئیس گفت: از سال 2010 چین بزرگترین شریک تجاری سوئیس در آسیا و سومین شریک بزرگ تجاری این کشور پس از اتحادیه اروپا و آمریکا در جهان به شمار میرود. دو کشور از سال 2013 توافق تجاری دوجانبه امضا کرده و از نیمه دوم سال 2014 این توافق اجرایی شده است.
مجتبی یوسفی در واکنش به افزایش قیمت مرغ در بازار گفت: شرایط حاکم در بازارعرضه مرغ به دلیل بی برنامگی وعدم نظارت وزارت جهاد کشاورزی در تخصیص نهاده های دامی است که باعث به وجود آمدن چنین وضعیتی در قیمت مرغ شده است. نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه قیمت مرغ به دو دلیل، افزایش پیدا کرده که مهم ترین عامل و دلیل، عدم برنامه ریزی، عدم نظارت صحیح و نبود چتر حمایت از تولیدکنندگان داخلی است؛ چراکه مرغداری ها طی ماه های گذشته از کمبود نهاده های دامی به دلیل سیاست گذاری های غلط سخن گفته اند؛ در حالیکه می توان با برنامه ریزی صحیح در تولید نهاده های دامی خودکفا شد، اما دست هایی وجود دارد که از آن جلوگیری می کند.
وی افزود: متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی، کشاورزان را ترغیب به تولید محصولات و نهاده های دامی نکرده و این ظرفیت بالقوه داخلی را کنار گذاشته است، درحالیکه می توان با تولید داخل به خودکفا رسیده و ازبرون رفت ارز از کشور جلوگیری کرد، اما مافیا و سلطان های واردات به دلیل عدم نظارت وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، از خودکفا شدن کشور در تولید نهاده های دامی جلوگیری می کنند. در ماه های گذشته چندین هزار تن از نهاده های دامی به دلیل تعلل وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت،معدن و تجارت در گمرکات و بنادر مانده و فاسد شدند که این عامل در تولید مرغ و مواد پروتئینی تاثیر مخربی ایجاد کرده و باعث افزایش قیمت شده ومرغداری ها را دچار مشکل کرد و به تبع آن مردم را برای تهیه مرغ و مواد پروتئینی به دردسر انداخت. /خانه ملت