به گزارش تابناک به نقل از مهر، محمد شریعتمداری در دیدار با مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر از همسان سازی حقوق بازنشستگی و مستمری بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی خبر داد و گفت: با این اتفاق ۲۶ درصد به مجموع دریافتی مستمری بگیران صندوق افزوده خواهد شد.
وی اضافه کرد: در دو سال اخیر با تلاش مدیران صندوق، ارزش داراییهای موجود از ۱۳ هزار میلیارد تومان به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مدیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر برای صیانت از منابع صندوق و داراییها روستاییان همه تلاش خود را کرده اند گفت: صیانت از این دارایی، مسئولیت بزرگی است و امیدوارم همیشه، شاهد این روند رو به رشد باشیم.
شریعتمداری با یادآوری اینکه در عمر انقلاب اسلامی خدمات ارائه شده به مجموعه روستاها بی نظیر بوده است افزود: از اوایل انقلاب تاکنون با تلاش گروههای جهادی و مردمی به ایجاد زیر ساختها و فعالیتهای زیر بنایی توجه شد و تاکنون بیش از ۹۰ درصد روستاهای صعب العبور گاز رسانی شده اند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه قدم بعدی خدمت به کشاورزان و روستائیان جلوگیری از مهاجرت آنان به شهر و ایجاد زمینه اشتغال در روستاها بود، اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید و با کسب اجازه از مقام معظم رهبری با برداشت ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی معادل ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع به مجموعه جامعه روستایی و بخشهای زیر ۱۰ هزار نفر، شاهد این بودیم که بر اساس آخرین آمار مرکز آمار ایران سهم اشتغال روستایی در سبد اشتغال کشور از ۳ به ۳/۲۵ درصد افزایش یافت و روند مهاجرت در برخی از روستاهای کشور معکوس شد.
وی افزود: یکی عوامل مهم توسعه روستاها، برخورداری از نظام بیمه حمایتهای اجتماعی است که ۱۵ سال پیش با تصویب قوانین و مقررات ذیربط آغاز شد و در طول دولتها ادامه یافت و ما سعی کردیم ضریب نفوذ بیمه را افزایش دهیم که این ماندگاری جمعیت همراه با ایجاد زیرساخت ها، توسعه اشتغال در سطح روستایی و ایجاد امید برای آینده در دوره بازنشستگی و ازکار افتادگی را به دنبال داشته باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ارائه ۱۱۳ هزار بسته ۳۰۰ هزار تومانی به مستمری بگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر که در ایام کرونا زندگی آنها با مشکل روبرو شده است خبر داد و گفت: به بیمه شدگان مبتلا به بیماری کرونا نیز مبلغ ۲۰۰ هزار تومان کمک هزینه داده شده است.
شریعتمداری از همسان سازی حقوق بازنشستگی و مستمری بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی خبر داد و گفت: با این اتفاق،۲۶ درصد به مجموع دریافتی مستمری بگیران صندوق، اضافه خواهد شد.
وی افزایش تعداد افراد تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر را از دیگر اقدامات بر شمرد و اظهار کرد: اطلاع رسانی در استانها باید با استفاده از ظرفیت صدا و سیمای استانی و امکانات عمومی انجام شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر تقویت فرهنگ استفاده از بیمه روستاییان و عشایر به اصل ۲۹ قانون اساسی اشاره کرد و گفت: روستاییان بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند و همواره در توسعه کشور پیشتاز بودند و کار صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر، برای این قشر کار مقدسی است.
شریعتمداری افزود: بیمه اجتماعی روستاییان مرز ظریفی بین بیمه حمایتی و بیمه اجتماعی اقتصادی از این رو باید محصولات آن بیشتر شود که اشتیاق بیشتری را برای عضویت در صندوق به وجود آورد، همین طور میتوانیم اقشار دیگری را مشمول استفاده از بیمه کرد و سطوح فعالیت صندوق را گسترش داد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شفافیت را موضوع بسیار مهمی دانست و تاکید کرد: این صندوق به عنوان یک بنگاه اقتصادی نمونه میتواند در زمینه شفافیت بدرخشد، بسیار خشنودم که با تلاش هیئت مدیره، شفافیت مهمترین دستاورد این دوره صندوق شده است.
وی افزود: امروز، شفافترین صندوق بیمه کشور از نظر ارائه صورتهای مالی به بازار بورس کشور صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر است و این صندوق همه برنامههای آتی خود را در اختیار بورس قرار داده و اطلاعات آن از طریق کدال بورس در اختیار مردم قرار گرفته و این یک قدم مثبت در راستای شفافیت و صیانت از داراییهای صندوق است.
وی با اشاره به طراحی سیستم CRM در صندوقهای بیمهای کشور گفت: این سیستم از اوایل شهریور برای صندوق بازنشستگی، تامین اجتماعی و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر راه اندازی میشود و مردم میتوانند تقاضاهای خود را به صورت یکپارچه از طریق آن سیستم مطرح کنند.
شریعتمداری گفت: تقویت و نهادینه سازی بیمههای اجتماعی در کشور به عنوان یک هدف و راهبرد در دولت تدبیر وامید بوده و امیدوارم این هدف را در این مجموعه محقق شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: گسترش ضریب پوشش بیمههای اجتماعی، یک هدف اساسی است که باید یک برنامه عملیاتی روشن برای آن تدوین و به کاهش محرومیت در سطوح مختلف روستایی منجر شود و شرایطی فراهم کند که جامعه روستایی از فقر در امان بماند.