آیا مجلس در نظارت بر نحوه برگزاری کنکور موفق بوده است؟

پرونده کنکور سراسری سال ۱۳۹۹ با تمام اما و اگر‌ها بسته شد. همه به میدان آمدند تا آزمون بدون بروز مشکل و با اولویت حفظ سلامت داوطلبان برگزار شود و نمایندگان مجلس نیز از این قاعده مستنثی نبودند.
کد خبر: ۹۹۸۴۵۹
|
۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۹ 23 August 2020
|
7702 بازدید
|
۸

پرونده کنکور سراسری سال ۱۳۹۹ با تمام، اما و اگر‌ها بسته شد. همه به میدان آمدند تا آزمون بدون بروز مشکل و با اولویت حفظ سلامت داوطلبان برگزار شود و نمایندگان مجلس نیز از این قاعده مستنثی نبودند.

به گزارش «تابناک»؛ کنکور سراسری امسال در چهار روز برگزار شد و آن طور که برخی نمایندگان گفته‌اند، از ظرفیت‌های بسیاری برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی استفاده شده و به همین دلیل نحوه برگزاری آزمون نسبت به سال‌های قبل بهتر بوده است.

معضل کرونا و یک ماه مانده تا کنکور

به سنت سازمان سنجش و به رسم تقویم تحصیلی، آزمون سراسری ورودی دانشگاه‌ها در مقاطع مختلف، هر سال در اواخر خرداد و اوایل تیرماه برگزار می‌شد، اما امسال زمان برگزاری به دلیل شیوع ویروس کرونا ناگزیر به تغییر شد. ستاد ملی مقابله با کرونا ابتدا تصمیم گرفت، موعد کنکور دکترا، ارشد و کاردانی و کارشناسی را به تعویق بیندازد و همین تصمیم، سرآغاز ایجاد توقع در بخشی از جامعه شد که انتظار آنان نسبت به تکرار مجدد این تصمیم یا حتی لغو کنکور را به همراه داشت.

ستاد ملی اما در نهایت چنین تصمیم گرفت که کنکور دو مقطع دکترا و ارشد بعد از تعویقی دوهفته‌ای در موعد مقرر و البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود، همان زمان تعدادی از نمایندگان مجلس نیز در حوزه‌های امتحانی حاضر شدند و با برشمردن نقاط ضعف شیوه برگزاری کنکور تاکید کردند که با این روش، امکان برگزاری کنکور سراسری با حدود یک میلیون و ۳۹۰ هزار نفر داوطلب وجود ندارد.

با واکنش نمایندگان به این تصمیمات، فشار افکار عمومی و به خصوص داوطلبان و خانواده هایشان بر مجلس برای تعویق و یا حتی لغو کنکور سراسری شدت یافت. آنان با تماس تلفنی و ارسال مستمر پیامک یا با طرح دغدغه‌هایشان در ذیل صفحات شخصی نمایندگان در فضای مجازی، این مطالبه را دنبال می‌کردند؛ مطالبه‌ای که البته وجه ایجابی هم داشت و کم نبودند داوطلبانی که اصرار بر برگزاری کنکور داشتند، چون به باور آنان تعویق کنکور تنها باعث از میان رفتن زحمات و از دست رفتن تلاش‌هایشان می‌شد.

در این شرایط، رییس مجلس از دو کمیسیون آموزش و بهداشت خواست، با برگزاری جلساتی به بررسی ابعاد برگزاری کنکور بپردازند. جلساتی که خروجی اولیه آن تعویق کنکور سراسری با تایید ستاد ملی مبارزه با کرونا بود، اما نهایتاً به مخالفت این ستاد کشیده شد و دست‌آخر به قرار برگزاری در همان زمان مقرر چهار روزه و با رعایت پروتکل‌های سختگیرانه انجامید.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی نیز در این میان در آخرین جلسه علنی مجلس قبل از برگزاری کنکور از تمام نمایندگان به خصوص نمایندگان پزشک و متخصص خواست با همکاری معاون نظارت مجلس بر روند پیاده سازی پروتکل‌های بهداشتی نظارت دقیق داشته باشند.

بنا به گفته سید جلیل میرمحمد میبدی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، قالیباف در ناممه‌ای به نمایندگان به صورت مکتوب خواسته که تا پایان زمان برگزاری کنکور در حوزه‌های انتخابیه، نظارت ویژه‌ای بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی داشته باشند که این ماموریت برای اعضای کمیسیون بهداشت الزامی است.

برگزاری آزمون سراسری تحت نظارت نمایندگان

با توجه به ماموریت رییس مجلس به نمایندگان، فرم نظرسنجی به صورت الکترونیکی در تبلت‌های آنان و به صورت کاغذی در اختیارشان گذاشته شد تا نظراتشان را درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعلام کرده و بر پایه نظر نمایندگان معاونت نظارت گزارش نظارتی را تهیه و ارائه کند.

در این باره مهرداد ویس کرمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این طور توضیح داد: «فرمی به صورت الکترونیکی روی تبلت‌های نمایندگان تعبیه شد و همان فرم به صورت کاغذی در اختیار نمایندگان قرار گرفت تا نظریات خود را بعد از حضور در حوزه‌های امتحانی درج کنند، این فرم پنج گزینه بسیار مطلوب، مطلوب، متوسط، بد و خیلی بد داشته که نمایندگان در پاسخ سوالاتی همچون استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده، رعایت فاصله بین صندلی‌ها، وضعیت مراقب‌ها و رعایت نکات ایمنی، یکی از این گزینه‌ها را انتخاب می‌کردند. تبلت نمایندگان قابل دسترسی است، لذا نظرسنجی‌ها به راحتی قابل احصاست و فرم‌های کاغذی هم به مجلس شورای اسلامی داده می‌شود تا گزارش نهایی آن اعلام شود.»

ویس کرمی این را هم گفت که روند برگزاری آزمون سراسری نسبت به سال‌های قبل بهتر شده است؛ نظری که برخی دیگر از نمایندگان به نوعی دیگر آن را تایید کرده اند.

در این باره، زهرا شیخی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: «ستاد برگزاری آزمون سراسری، تمامی تلاشش را جهت رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام داده است.»

علیرضا منادی و محمد مهدی زاهدی، رییس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات هم از رعایت پروتکل‌های سختگیرانه وزارت بهداشت در برگزاری کنکور سخن گفتند؛ از جمله اینکه بسته‌های بهداشتی شامل ماسک و پد الکلی به داوطلبان داده شده و فاصله فیزیکی به یک متر و ۸۰ سانتی متر افزایش پیدا کرده است.

به هر حال، کنکور با تمام حواشی و بحث و جدل‌ها برگزار شد؛ اما انتظار می‌رود مجلس این تجربه نظارتی را از یاد نبرده و با استفاده از آن، هر چه سریع تر گزارش نظارتی تمامی نمایندگان از بازدید از حوزه‌های امتحانی را جمع بندی کرده و به اطلاع مردم برساند؛ گزارشی که قطعا تاثیر زیادی در تقویت بعد نظارتی پارلمان دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸
سیدمحسن
|
Germany
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
خودشونو جمع کنن بهتره
ناشناس
|
Germany
|
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
خیر، مجلس دخالت کرد در حالی که ناتوان بود و تصمیم بیجای روحانی در لغو تعویق، ضربه بزرگی در روحیه داوطلبان وارد کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
بعنوان یکی از اولیاهای بچه ها از نمایندگان در این زمینه شدیدا گلایه مندیم چرا که نظارت اساسی در این خصوص مشاهده نشد سوالات کنکور در دو سه روز قبل از آزمونها ازطریق عده ای که معلوم نیستند بکجا وصلند بفروش میرفت.درشرایط اسف ناک امسال، کنکور درظرف بیست سال اخیر سخت ترین سوالات داده شد وحس نا امیدی عجبی به بچه ها وارد شده است وهیج کس در این مملکت بعنوان مسئول گوشش بدهکار نیست.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
کنکوری که این همه تقلب و فساد و صندلی فروشی و پرسشنامه فروشی و سهمیه بندی داره عملا به یک بنگاه فساد تبدیل شده و باید جمع بشه و مخصوصا کنکور امسال که کلا تقلب بود باید باطل بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
در بیرجند نه ماسک توزیع شد و نه پد الکلی و نه چیز دیگر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
اصلا موفق نبوده است. از ازدحام در حوزههای برگزاری و عدم رعایت پروتکل ها در حوزها گرفته تا لو رفتن یسیار سئوالات و خرید وفروش ان و تا عدم استاندارد بودن کنکور ریاضی و فیزیک و به خصوص علوم تجربی و طراحی سئوالات از بخش موارد حذف شده که خود سازمان سنجش بخش حذفیات کنکور را در سایت خود قرار داده بود!!! ایکاش نظارتی بود و کسی پاسخگویی این همه نارسایی و کاستی ها بود!!! ایکاششش
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۳
با سلام اصلا مجلس را به حساب نمی اورند مجلس خودش نیاز به نظارت دارد وقتی یک رئیس سازمان سنجش نظرات 300 نماینده مجلس را ارزشی قائل نمی شود با این شرایط کرونایی سوهان روح جوانان می شود مجلس چهکاره است ولی اگرمجلس می خواهد نقشش را در مملکنت ایفا نماید باید از همین امروز درخصوص حذف این کنکور لعنتی که یک غده سرطانی برای خانواده ها وجوانان شده اقدام کند
ناصر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۳
در زنجان حوزه سایت امام نه ماسک توزیع شد ونه الکل
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟