وقوع چند انفجار بر سر کاروان نظامی آمریکا در عراق، توافق ترکیه و روسیه برای تحویل دومین سری سامانه موشکی اس ۴۰۰، بازدید وزیر دفاع ایران از سامانه اس ۴۰۰ در روسیه و جزییات بیشتری از سرنگونی پهپاد اسرائیل در جنوب لبنان، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تلاش اسرائیل برای فروش نرمافزار جاسوسی به کشورهای عربی نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ یک روزنامه اسرائیلی، روز یکشنبه نوشت که تل آویو رسما واسطه فروش یک نرمافزار جاسوسی از یک شرکت اسرائیلی به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس شده است.
به نوشته وبگاه عرب۴۸، روزنامه هاآرتص نوشت، رژیم صهیونیستی شرکت «NSO» را که در زمینه برنامههای جاسوسی از گوشیهای تلفن همراه فعالیت میکند، تشویق مینماید که برنامه جاسوسی «پگاسوس» را به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بفروشد تا آنها در جهت جاسوسی از مخالفین و رقبای سیاسی خود استفاده کنند.
در حال حاضر شرکت NSO از فعالترین شرکتهای اسرائیلی در میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است و میزان فروش برنامه جاسوسی «پگاسوس» به صدها میلیون دلار در امارات و عربستان سعودی میرسد. هاآرتص نوشته، این میزان فروش با واسطهگری رسمی تل آویو صورت گرفته است.
نرمافزاز جاسوسی «پگاسوس ۳» قادر به هک گوشی همراه و پاک محتویات آن یا تصویربرداری و ضبط ویدئو از دور است. کارکنان این شرکت تخصصی بر روی نقاط ضعف گوشیهای همراه تحقیق میکنند.
به نوشته این روزنامه عبریزبان، مقامات رسمی اسرائیل در جلسات این شرکت با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، حضور دارند و بخشی از این جلسات نیز در داخل سرزمین اشغالی برگزار شده است.
در این شرکت برای هر کشور عربی از یک نام مستعار استفاده میشود که از حرف اول نام آن کشور و نام یک خودرو الهام گرفته شده است؛ مثلا برای عربستان از نام «SUBARU» و برای بحرین از نام «BMW» و برای اردن از نام «JAGUAR» استفاده میشود.
به نوشته هاآرتص شرکت NSO در سالهای اخیر قراردادهایی با عربستان سعودی، بحرین، عمان، ابوظبی و رأس الخیمه امضا کرده؛ اما اسرائیل اجازه عقد قرارداد با قطر را به این شرکت نداده است.
بنا بر این گزارش، این شرکت تا کنون سود هنگفتی از کشورهای مذکور به دست آورده است و یک منبع مطلع به هاآرتص گفته که نرمافزار پگاسوس را میتوان ده برابر قیمتی که در اروپا به فروش میرسد در کشورهای عربی فروخت.
برنامه جاسوسی «پگاسوس» در سالهای اخیر سر و صدای زیادی در جهان برانگیخته و ردپای این بدافزار در چندین رخداد مهم دیده میشود. روزنامه گاردین در دی ماه سال گذشته فاش کرد که شخص محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی در هک کردن تلفن همراه «جف بزوس» میلیاردر آمریکایی، بنیانگذار شرکت «آمازون» و مالک روزنامه «واشنگتن پست» در سال ۲۰۱۸ دست داشته است. در این عملیات هک، از برنامه «پگاسوس» استفاده شده بود.
علاوه بر این، «گاردین» پیشتر نیز در گزارش دیگری، شرکت صهیونیستی NSO را عامل نفوذ به تلفنهای همراه دهها تن از مقامات پاکستانی دانسته بود.
«عمر عبدالعزیز»، از مخالفان دولت سعودی نیز در آذر ماه سال گذشته علیه شرکت NSO به دادگاهی در آمریکا شکایت کرد و گفت این شرکت با نرمافزار جاوسی پگاسوس در شنود ارتباطات «جمال خاشقجی» روزنامهنگار فقید عربستانی نقش داشته است.
با این حال، شرکت صهیونیستی NSO در تلاش برای سلب مسئولیت از خویش، همچنان مدعی است محصولاتش برای مبارزه با تروریسم و جرایم ساخته شده و در اختیار دولتها قرار گرفتهاند و مسئولیت نحوه استفاده از نرم افزار پگاسوس به عهده مشتریان است.
وقوع چند انفجار بر سر کاروان نظامی آمریکا در عراق
رسانهها و منابع خبری از وقوع انفجار بر سر راه کاروان نظامی آمریکا در شمال بغداد، پایتخت عراق خبر دادند.
شبکه العربیه عربستان سعودی، شامگاه یکشنبه گزارش داد که کاروان نظامی مذکور حین عبور هدف انفجار قرار گرفته است.
با این حال، کانال خبری «صابرین» در تلگرام با تأیید حمله به این کاروان، از چند انفجار خبر داد و گفت که انفجار امشب در مسیر کاروان آمریکایی به وسیله «خودروی بمبگذاری شده» بود.
بر اساس این گزارش، کاروان نظامی حین عبور از خیابان «التاجی» هدف قرار گرفته است. پایگاه هوایی التاجی عراق که در ۶۰ کیلومتری شمال بغداد قرار دارد، طی هفتههای اخیر، هدف حملات راکتی قرار گرفته بود.
این پایگاه میزبان نظامیان آمریکا و سایر کشورهای عضو ائتلاف به اصلاح ضد داعش به رهبری واشنگتن بوده و امروز یکشنبه مجبور شدهاند این پایگاه را به نیروهای عراقی تحویل دهند.
منابع آگاه عراقی میگویند، کاروان نظامی آمریکایی حین خروج از این پایگاه برای انتقال به جای دیگر هدف قرار گرفته است.
توافق ترکیه و روسیه برای تحویل دومین سری سامانه موشکی اس ۴۰۰
الکساندر میخی یف، رئیس شرکت صادرات تسلیحات Rosoboronexport در نمایشگاه تسلیحات نظامی روسیه ـ که از امروز در حوالی مسکو آغاز به کار کرده ـ گفت: دومین تفاهمنامه ارسال سامانه موشکی اس ۴۰۰ به ترکیه بین مسکو و آنکارا به امضا رسیده است.
وی در جمع خبرنگاران افزود: در خصوص مسائل مالی گفتوگوها بین طرفین جریان دارد.
ترکیه در سال ۲۰۱۷ با روسیه قرارداد دریافت سامانه موشکی اس ۴۰۰ را به مبلغ ۲.۵ میلیارد دلار به امضا رساند که سال گذشته میلادی این محموله کامل به ترکیه تحویل داده شد.
این قرارداد یکی از دلایل سرد شدن روابط آمریکا و ترکیه شد تا جایی که واشنگتن موضوع تحریم های آنکارا را در چارچوب قانون کاتسا مطرح و فروش جنگنده های اف 35 به این کشور را لغو کرد.
آمریکا خواستار عملیاتی نشدن سامانه موشکی اس ۴۰۰ از سوی ترکیه شده بود.
بازدید وزیر دفاع ایران از سامانه اس ۴۰۰ در روسیه
امیر سرتیپ امیر حاتمی پیش از افتتاحیه نمایشگاه از بخشهای مختلف آن از جمله سامانههای پدافند موشکی بازدید کرد.
امیر حاتمی همچنین از بالگردهای میل ۳۵، کاموف ۲۲۶ ت، سامانه پدافند هوایی پنتسیر اس، نفربرهایی با قابلیت پرتاب هوایی و آخرین تجهیزات و فناوریهای دفاعی روسیه دیدن کرد.
ششمین نمایشگاه بین المللی نظامی روسیه به نام نمایشگاه ارتش-۲۰۲۰ با حضور مقامات عالی رتبه دفاعی چندین کشور از جمله ایران از امروز یکشنبه در پاتریوت پارک در ۵۵ کیلومتری غرب مسکو پایتخت روسیه گشایش یافت.
به گزارش ایرنا، سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در راس هیاتی در مراسم آغاز به کار این نمایشگاه نظامی حضور داشت و دیدارهایی را با همتایان خارجی خود از جمله روسیه نیز انجام داد.
این نمایشگاه پنج روزه در فضایی به مساحت ۵۰۰ هزار مترمربع از جمله ۶۵ هزار مترمربع سالن سرپوشیده دایر شده و در آن بیش از ۲۸ هزار قبضه انواع تسلیحات و تجهیزات نظامی و ماکت موشک و ... در معرض نمایش قرار گرفته است.
وزارت دفاع روسیه برای شرکت در این نمایشگاه از بیش از ۱۳۰ کشور دعوت کرده بود، اما به دلیل شیوع همه گیر ویروس کرونا، نود کشور از جمله ایران، آفریقای جنوبی، ازبکستان، ارمنستان، چین، بلاروس، هند و قزاقستان آن را پذیرفته اند.
هجده کشور هیاتهای رسمی به این نمایشگاه اعزام کرده اند که وزیران دفاع چندین کشور، سرپرستی هیاتها را بر عهده دارند.
دهها شرکت دولتی و خصوصی فعال در زمینه تولید تسلیحات نظامی از روسیه و کشورهای مختلف، تازهترین دستاوردهای نظامی خود را به نمایش گذاشته اند.
جزییات بیشتری از سرنگونی پهپاد اسرائیل در جنوب لبنان
اداره اطلاع رسانی جنگی وابسته به مقاومت لبنان به جزییات بیشتری درباره سرنگونی یک فروند پهپاد رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان پرداخت.
اداره اطلاع رسانی جنگی وابسته به حزب الله لبنان اعلام کرد: ساعت ۱۵:۲۵ عصر روز شنبه مورخه ۲۲ آگوست ۲۰۲۰، یک فروند پهپاد تصویربرداری مدل «ماویک» وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی که ماموریت جاسوسی داشت، خط آبی را بر فراز «خله الباهته» واقع در جنوب شهرستان «عیتا الشعب» نقض کرد که یکی از رزمندگان مقاومت به سوی آن آتش گشود و آن را ساقط کرد.
اداره اطلاع رسانی جنگی مقاومت لبنان، عکسی هم از پهپاد مذکور نشان داد.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، سرنگونی این پهپاد را تأیید کرده و مدعی شده بود که نگرانی در خصوص درز اطلاعات در پی ساقط شدن این پهپاد وجود ندارد.
«امین حطیط» تحلیلگر مطرح سیاسی نظامی لبنان با انتشار یک پست توئیتری به سخنان شب گذشته سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان و ساقط شدن یک پهپاد صهیونیستی اشاره کرد.
وی نوشت: وعدههای سید مقاومت مانند همیشه راست بود و تهدیدات عملی شد. سید مقاومت به دشمن صهیونیستی فهماند که مقاومت لبنان به تجاوزات هوایی آن پاسخ میدهد و جلوی این تجاوزات میایستد. مقاومت لبنان روز گذشته همین کار را هم کرد. یک فروند پهپاد اسرائیلی بعد از ورود به حریم هوایی لبنان ساقط شد. مقاومت به مقابله خود با دشمن ادامه داده و بر ثابت ماندن معادله بازدارندگی و قوانین درگیری که خود تعیین میکند، تاکید دارد.