علائم دیابت در کودکان چیست؟

یک فوق تخصص غدد، با بیان اینکه کودکان مبتلا به دیابت نوع یک آب زیاد می نوشند و ادرار زیاد دارند، عنوان کرد: دیابت نوع دو نیز در کودکان وجود دارد، اما عامل اصلی آن چاقی است.
کد خبر: ۹۹۹۰۱۳
|
۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۷ 26 August 2020
|
8973 بازدید

به گزارش تابناک، دکتر احیا زری دوست در گفت وگو با ایسنا، بیماری دیابت را ناشی از عدم توانایی بدن در مدیریت قند خون دانست و اظهار کرد: مردم بیشتر با دیابت نوع دو رو به رو هستند و علائم و عوارض آن را نمی شناسند، اما دیابت نوع یک در کودکان شایع تر است.

وی با بیان اینکه دیابت نوع یک به واسطه اختلال در تولید انسولین در کودکان ایجاد می شود، تصریح کرد: انسولین هورمون اساسی بدن است که باعث ورود قند خون به داخل سلول ها و سوخت و ساز بدن می شود. در واقع انرژی اصلی بدن به دنبال سوختن گلوکز(قند) به وجود می آید که توسط انسولین مدیریت می شود.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم، دیابت در کودکان را ناشی از فقدان انسولین دانست و گفت: اگر بدن کودک نتواند انسولین تولید کند، دچار دیابت نوع یک می شود؛ البته دیابت نوع دو نیز در کودکان وجود دارد، اما عامل اصلی آن چاقی است.

زری دوست، با بیان اینکه در دهه اخیر با افزایش بروز چاقی در کودکان مواجه هستیم، اضافه کرد: تغییرات سبک زندگی موجب شده چاقی در کودکان شیوع پیدا کند و لذا شاهد افزایش ابتلا به دیابت نوع دو در کودکان باشیم، اما دیابت نوع یک شیوع بیشتری دارد.

وی از نوزادی تا ۲۰ سالگی را رده سنی ابتلا به دیابت نوع یک دانست و تصریح کرد: در دیابت نوع یک بدن قادر به تولید انسولین نیست، زیرا سیستم ایمنی بدن علیه خودش فعال شده و سلول هایی که در لوزالمعده تولید انسولین را بر عهده دارند، کاهش می دهد. زمانی که میزان انسولین به ۳۰ تا ۴۰ درصد در بدن می رسد، کودک دچار علائم می شود.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم، با بیان اینکه کودکان مبتلا به دیابت نوع یک آب زیاد می نوشند و ادرار زیاد دارند، عنوان کرد: چنین کودکانی مرتب دستشویی می روند و حتی دچار شب اداری می شوند؛ در حالی که قبلا شب اداری نداشتند و به واسطه اینکه بدن آنان توانایی حفظ قند را ندارد، کاهش وزن پیدا می کنند.

وی کاهش انسولین در بدن را موجب افزایش اسید خون دانست و متذکر شد: اگر کودکان دارای علائم دیابت نوع یک درمان را سریعا آغاز نکنند، بسیار بدحال می شوند، اما در دیابت نوع دو روند آرام است و از طریق تست قند خون می توانیم درمان را آغاز کنیم.

زری دوست، ۲۰ درصد دیابت نوع یک در کودکان را ژنتیکی دانست و اضافه کرد: در ۸۰ درصد موارد این بیماری خود به خود شروع می شود و می تواند ناشی از بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و واکنش نسبت به آنتی ژن ها باشد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم، با بیان اینکه عدم کنترل مناسب قند خون می تواند به چشم و قلب و عروق و اعصاب و کلیه آسیب بزند، اظهار کرد: هیچ عضوی در بدن از قند خون در امان نیست و امکان نارسایی و اختلال عملکرد وجود دارد لذا بیماران دیابتی مصرف مرتب داروها را فراموش نکنند.

وی با تاکید بر لزوم کنترل وزن به ویژه در دیابت نوع دو، یادآور شد: چاقی با دیابت نوع دو رابطه مستقیم دارد، اما در دیابت نوع یک شاهد لاغر شدن کودکان هستیم لذا والدین به دنبال افزایش وزن در کودکان خود نباشند، زیرا کودکان به صورت طبیعی نیاز بدنشان به مواد غذایی را تامین می کنند و نباید با روش های نادرست کودکان را وادار به زیاد خوردن کرد.

زری دوست، با بیان اینکه کودکان لاغر معمولا عادت به پرخوری می کنند و دچار اضافه وزن می شوند، خاطرنشان کرد: این روزها که با بیماری کرونا مواجه هستیم و کودکان بیشتر در خانه هستند، نباید ورزش را فراموش کنند و لذا روزانه ۱۵ تا ۳۰ دقیقه نرمش کردن در داخل خانه هم می تواند بسیار کمک کننده باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟