کمبود برنج، دست دلالان را برای افزایش باز می‌کند

دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: کمبود برنج خارجی در بازار باعث می‌شود دلالان از شرایط سو استفاده کنند؛ به طوری که یا برنج را از شالیکاران ارزانتر خریداری می‌کنند و یا قیمت آن را برای مصرف کننده بالا می‌برند.
کد خبر: ۹۹۹۸۲۰
|
۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۰ 31 August 2020
|
9796 بازدید
|
۱
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، مسیح کشاورز با بیان اینکه سه مولفه قیمت جهانی، نرخ ارز و مجموع سود و عوارض گمرکی و سایر هزینه‌ها در قیمت تمام شده کالا‌های وارداتی موثر است، گفت: قیمت جهانی برنج رو به کاهش است، اما در کشور مشکل افزایش نرخ ارز و هزینه‌های مربوط به انبار داری وجود دارد که اثرات خود را بر قیمت تمام شده برنج وارداتی می‌گذارند.

وی اضافه کرد: ارز نیمایی ۱۴ هزارتومانی در حال حاضر به حدود ۲۰ هزارتومان رسیده است و خواهش کردیم که هرچه سریعتر برای ترخیص برنج‌های رسوبی در گمرکات ارز تخصیص داده شود تا این محموله‌ها بیش از این مشمول سایر هزینه‌ها از جمله انبارداری و دموراژ نشوند.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به اینکه زمانی که ارز نیمایی ۱۴ هزارتومان بود برنج خارجی در بازار کیلویی ۱۶ هزارتومان فروخته می‌شد، اظهار کرد:در حال حاضر با افزایش نرخ ارز نیمایی قیمت برنج خارجی در بازار ۱۸ تا ۲۰ هزارتومان است. یعنی بسته به نوع ارزی که با آن برنج خریداری می‌شود قیمت‌ها در این بازه متغییر است.

وی تصریح کرد: گفته می‌شود که واردات برنج هیچ تاثیری بر قیمت برنج ایرانی ندارد و از طرفی واردات به اندازه کافی انجام شده و همچنین برنج خارجی در بازار وجود ندارد. این حرف‌ها آدرس‌های غلطی است که توسط دلالان مطرح می‌شود، زیرا می‌توانند از این طریق برنج را از شالیکاران ارزانتر خریداری کنند و از طرفی اعلام کنند که فقط برنج ایرانی در بازار است و قیمت‌ها را بالا ببرند.

کشاورز در ادامه با بیان اینکه سهم برنج خارجی در بازار جداست، ولی با این تفاسیر کمبود برنج خارجی در بازار باعث می‌شود دلالان از شرایط سو استفاده کنند، گفت: اگر برنج خارجی در کشور به اندازه کافی باشد از شدت افزایش قیمت برنج ایرانی می‌کاهد. اما اگر این اتفاق رخ ندهد قیمت برنج ایرانی افزایش می‌یابد و تولیدکنندگان و مصرف کنندگان آسیب می‌بینند. به عبارت دیگر افزایش قیمت برنج ایرانی بسیاری از مصرف کنندگان این برنج را به سمت مصرف برنج خارجی سوق می‌دهد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
2
--کشاورزان مازندران و گیلان دو دسته اند. دسته ای صاحب زمین هستند و بسیار ثروتمند و دسته ای کشاورز بی زمین و از اقشار کم درآمد با آبرو که اغلب اوقات با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند. چهل و دو سال انقلاب شد. هیچ مسئولی نیامد این دو را از هم تفکیک کند.
صاحب زمین ها نه پول آب کشاورزی میدهند و نه مالیاتی پرداخت میکنند. صاحب زمین ها،کارگران، همان کشاورزان بی زمین را برده گونه برای شش ماه به کار می گیرند. کارگران فقط مزد دریافت میکنند نه هیچ مزایای دیگری. و این نظام برده داری همچنان به قوت خود باقیست.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟