داروهای یتیم، داروهایی هستند که برای درمان بیماریهای نادر توسعه مییابند و معمولاً به دلیل جمعیت کم بیماران، از حمایت مالی و تحقیقاتی کمتری برخوردارند. با این حال، پیشرفتهای علمی و قوانین حمایتی به افزایش دسترسی بیماران به این داروها کمک کرده است.
خبر چندی پیش تابناک مبنی بر تصمیم شورای عالی فضای مجازی بر رفع فیلترینگ تلگرام و یوتیوب تائید شد.
کمبود خواب در میان جراحان، یکی از چالشهای عمده سیستم بهداشتی جهانی است که تأثیر مستقیمی بر عملکرد آنها و ایمنی بیماران دارد. مطالعهای از دانشگاه ترینیتی در ایرلند نشان میدهد که جراحان قبل و بعد از نوبتهای کشیک با وضعیت خواب ناکافی رو به رو هستند، که این موضوع به طور قابل توجهی بر کیفیت خدمات پزشکی آنها تأثیر میگذارد.
اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) نرمافزار هوش مصنوعی Ibex Prostate Detect را تایید کرد.
در دنیای کنونی، "تحقیقات علمی جعلی" به تهدیدی جدی برای اعتبار دانش تبدیل شده. این پژوهشهای متقلبانه که توسط "کارخانههای مقاله" تولید میشوند، در مجلات علمی منتشر شده و محققان، سیاستگذاران و مردم را گمراه میکنند.
هوش مصنوعی جمینی گوگل حالا میتواند ویدیوهای یوتیوب را برای شما تماشا کند و به سوالات شما درباره محتوای آن پاسخ دهد.
وزارت دارایی هند یک توصیهنامه داخلی صادر کرده که در آن از کارکنان خواسته شده است از ابزارهای هوش مصنوعی مانند ChatGPT و DeepSeek برای امور رسمی استفاده نکنند.
بریتانیا با هدف مقابله با افزایش سوءاستفادههای جنسی از کودکان، به زودی قوانین جدیدی را معرفی خواهد کرد که برای اولین بار استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی (AI) مرتبط با تولید محتوای جنسی کودکانه را جرمانگاری میکند.
در عصری که فناوری هوش مصنوعی (AI) به عنوان یکی از ستونهای اصلی زندگی دیجیتال تبدیل شده است، این فناوری با تواناییهای بسیاری از قبیل تولید محتوا و پاسخگویی به سؤالات کاربران، نقش مهمی را در حوزههای مختلف ایفا میکند. اما امروزه، موضوعی که توجه عمومی را به خود جلب کرده است، چالشهای مرتبط با سانسور و جهتگیری در پاسخهای این سیستمها، بهویژه در موضوعات حساس سیاسی، است.
از گاو نر و اسب گرفته تا تراکتور و ربات، کشاورزی اروپا وارد عصر جدیدی شده است؛ این بار با کمک هوش مصنوعی. فناوریهای پیشرفتهای مانند حسگرها، یادگیری ماشین و رباتیک، از تشخیص بیماریهای گیاهان گرفته تا مدیریت هوشمند منابع آبی، در حال تغییر چهره این صنعت هستند. کشورهایی مانند هلند، آلمان و فرانسه با استفاده از رباتها و سیستمهای هوشمند، بهرهوری کشاورزی را افزایش داده و به سمت پایداری بیشتر حرکت میکنند.
کشورهای پیشرو در حوزه خودروهای برقی، فناوریهای جدیدی برای سریعترین شارژ معرفی کردهاند که در این میان شرکت خودروسازی چینی Zeekr ادعا کرده است که سریعترین باتری شارژ شونده برای خودروهای الکتریکی (EV) در جهان را توسعه داده است.
در یک تحول بیسابقه که بازارهای مالی را در شوک فرو برد، DeepSeek، استارتاپ نوظهور چینی، تنها با یک سرمایهگذاری ۶ میلیون دلاری، پایههای صنعت هوش مصنوعی آمریکا را لرزاند.
فناوری انرژی خورشیدی هر روز در حال پیشرفت است. در سراسر جهان، مردم از انرژی تجدیدپذیر خورشید استفاده میکنند، از پنلهای خورشیدی عمودی در کنار ساختمانها گرفته تا پنلهایی که بر روی آب شناور هستند. مهندسان و هنرمندان روشهای جذاب و کارآمدی برای خلق پنل های خورشیدی ایجاد کردهاند.
هوش مصنوعی Grok، که توسط شرکت xAI تحت مدیریت ایلان ماسک توسعه یافته است، به عنوان یک ابزار پیشرفته در زمینه یادگیری ماشین و پردازش زبان طبیعی شناخته میشود.
در روزهای اخیر، بابک زنجانی، میلیاردر جنجالی ایران که سابقاً به اتهام فساد مالی و اختلاس میلیاردها دلار از درآمدهای نفتی ایران به اعدام محکوم شده بود، با فعالیت گسترده در فضای مجازی و تبلیغ پروژههای اقتصادی جدید، بار دیگر در کانون توجهات قرار گرفته است.
چندین شهر جهان، از جمله استکهلم در سوئد، برلین، پکن و لندن، با راهاندازی جادههای الکترونیکی و هوشمند گامی بزرگ در حملونقل پایدار برداشتهاند. اما سئول و سوئد پیشگام در این فناوری هستند.