خطر جراحان "On Call" خواب آلود برای مردم/ چرا باید جراحان مانند خلبانان بخوابند؟

کمبود خواب در میان جراحان، یکی از چالش‌های عمده سیستم بهداشتی جهانی است که تأثیر مستقیمی بر عملکرد آنها و ایمنی بیماران دارد. مطالعه‌ای از دانشگاه ترینیتی در ایرلند نشان می‌دهد که جراحان قبل و بعد از نوبت‌های کشیک با وضعیت خواب ناکافی رو به رو هستند، که این موضوع به طور قابل توجهی بر کیفیت خدمات پزشکی آنها تأثیر می‌گذارد.
کد خبر: ۱۲۸۸۳۷۰
|
۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۴ 12 February 2025
|
1072 بازدید

به گزارش سرویس علم و فناوری تابناک، تحقیقات دانشکده پزشکی در دانشگاه ترینیتی که به بررسی تأثیر کمبود خواب بر عملکرد جراحی پرداخته، نشان می‌دهد که جراحان حتی قبل از ورود به نوبت‌های کشیک، تحت تأثیر کمبود خواب بوده و پس از آن نیز این وضعیت بدتر شده است. مهم‌تر از همه، یافته‌ها نشان می‌دهند که کمبود خواب بر عملکرد جراحی تأثیر می‌گذارد. این مطالعه اولین پژوهشی است که به صورت اختصاصی بر روی جراحان ایرلندی تمرکز دارد و در مجله Journal of Surgical Research منتشر شده است.

خطر جراحان

این تحقیق بر تأثیر "نوبت‌های کشیک - on-call" - که یکی از وضعیت‌های متداول در حرفه جراحی است - تمرکز دارد. مطالعه دانشگاه ترینیتی جراحان آموزش‌دیده و مشاوران در منطقه دوبلین را مورد پژووهش قرار داده و با استفاده از معیار‌های ذهنی و فیزیولوژیکی، تأثیر نوبت‌های کشیک بر خواب و عملکرد آنها را بررسی کرد.

صنعت جراحی یک حوزه پرفشار است و متخصصان ماهر غالباً ۲۴ ساعت یا بیشتر بدون استراحت کار می‌کنند، که این موضوع به طور غیرقابل اجتنابی باعث اختلال در خواب می‌شود. دلایل این موضوع شامل ارتباطات تاریخی دوران "هالستد" در جراحی است که بر این باور بوده که برای یادگیری صحیح باید در بیمارستان زندگی کرد، همچنین این موضوع به نحوه جاری تخصیص نیرو‌ها نیز نزدیک است که الزام می‌کند جراحان به طور منظم نوبت‌های کشیک انجام دهند.

برای بررسی خواب جراحان، از دستگاه EEG و آزمون سطح خواب چندگانه استفاده شد. این آزمون‌ها نشان داد که جراحان حتی قبل از نوبت‌های کشیک خسته بودند و پس از نوبت خستگی آن‌ها افزایش یافت.  
 
ما باید از صنعت هواپیمایی یاد بگیریم که پیش از پرواز‌ها دوره‌های استراحت اجباری را برای پرسنل خود در نظر می‌گیرد.
عملکرد جراحان نیز با استفاده از شبیه‌ساز جراحی و آزمون‌های روان‌حرکتی اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که کمبود خواب تأثیر منفی بر عملکرد شناختی جراحان دارد، اما مهارت‌های فنی آن‌ها نسبتاً حفظ می‌شود.

این مطالعه که تحت رهبری دیل ویلهان، پژوهشگر دکتری در علوم رفتاری در دانشکده پزشکی انجام شده، منحصر‌به‌فرد است، زیرا اولین تلاش برای کنترل متغیر‌هایی از قبیل تجربه، کیفیت و مقدار خواب، تأثیر کافئین و تأثیرات ریتم شبانه‌روزی است.

یافته‌های کلیدی پژوهش:

  •  جراحان دارای کیفیت خواب ضعیف و از لحاظ علمی تحت تأثیر کمبود خواب بودند، حتی قبل از نوبت‌های کشیک که باید در حالت "استراحت" باشند.
  •  سطح خواب زودرس در تمام شرکت‌کنندگان قبل از نوبت مشاهده شد و پس از نوبت بدتر شد.
  •  سطح خواب زودرس در دانشجویان آموزش‌دیده نسبت به مشاوران بدتر بود، اما هر دو گروه بعد از نوبت سطح خواب زودرس داشتند.
  •   با افزایش کمبود خواب، کاهش عملکرد در وظایف شناختی و جراحی با اجزای شناختی بیشتر مشاهده شد.
  •  سطح خستگی ذهنی و خواب‌آلودگی روزانه پس از نوبت افزایش یافت.

خطر جراحان

نتایج تحقیق نشان می‌دهد که مدل‌های فعلی نوبت‌های کشیک جراحی، بهبود خواب جراحان را تسهیل نمی‌کند. با این حال، تغییر این مدل‌ها دارای چالش‌هایی است، مانند از دست دادن ادامه‌پذیری مراقبت‌های بیمار، کاهش مواجهه دانشجویان آموزش‌دیده و کاهش ارائه خدمات.

دیل ویلهان، پژوهشگر دکتری در علوم رفتاری در دانشکده پزشکی و رهبر تحقیق، درباره تأثیر یافته‌های این مطالعه و پیشنهادات آینده گفت:

"یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که مدل‌های فعلی نوبت‌های کشیک فرصت کافی برای خواب جراحان را فراهم نمی‌کند. به همین ترتیب، جراحان قبل از نوبت نیز تحت تأثیر کمبود خواب هستند که این موضوع مسئله را ادامه می‌دهد. پیامد‌ها برای عملکرد نشان می‌دهد که برخی از جنبه‌های عملکرد جراحان کاهش یافته، به ویژه در وظایفی که بیشتر به مسائل شناختی وابسته هستند.

 ما نیاز به همکاری جدی تمام ذی‌نفعان در این فرآیند داریم که به سمت هدف مشترک بهینه‌سازی عملکرد جراحان حرکت کنیم. این شامل بررسی علل و پیامد‌های چندوجهی خستگی است. بخشی از این بحث شامل بررسی اینکه چگونه مدل‌های فعلی نوبت‌های کشیک سطح خواب پرسنل پزشکی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و چگونه موانع مدیریت خستگی را ایجاد می‌کند. "

وضعیت فعلی نیاز به توجه فوری دارد. سیاست‌گذاران باید اطمینان حاصل کنند که قوانین مناسب تعادل کار و زندگی با منابع لازم به جا آورده شود، مؤسسات پزشکی باید این قوانین را اجرا کنند و پرسنل حوزه سلامت باید به طور حرفه‌ای و شخصی اصول توصیه‌شده را درک و پیروی کنند. در نهایت، تنظیم و تأمین منابع باید به طور همزمان انجام شود. یکی باید دیگری را پشتیبانی کند تا کارکنان فعلی بتوانند به طور کافی استراحت کنند. در نهایت، این موضوع درباره ساخت یک سیستم است که بهترین حمایت را برای افراد مرتبط با حوزه سلامت فراهم می‌کند تا با دریافت استراحت کافی بهترین عملکرد خود را ارائه دهند.

پروفسور پل رایدلی، رئیس گروه جراحی در دانشگاه ترینیتی، که این مطالعه را نظارت کرد، گفت:

"مطالعه ما نشان می‌دهد که روش تخصیص کار اضطراری به همراه کار عادی در ایرلند نیاز به تغییر دارد. ما باید از صنعت هواپیمایی یاد بگیریم که پیش از پرواز‌ها دوره‌های استراحت اجباری را برای پرسنل خود در نظر می‌گیرد."

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # نیمه شعبان # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ
الی گشت